Artikel top billede

Irland afviser Facebook-anmodning: Nægter at udskyde sag om datasikkerhed

Den dårlige omtale fortsætter for Facebook. Den højeste retsinstans i Irland har besluttet, at en omstridt sag om overførsel af EU-borgeres data til USA nu skal tages op af EU-domstolen. Facebook har appelleret sagen, men er blevet afvist i første omgang.

Verdens største sociale medie, Facebook, er i vælten for tiden.

Og det ser ud til at fortsætte.

Den højeste retsinstans i Irland, High Court, har afvist Facebooks anmodning om at udskyde videregivelsen af en sag om datasikkerhed til EU-domstolen. Det skriver Reuters.

Målet med sagen er at slå ned på de teknologivirksomheder, der flytter EU-borgernes data til USA.

Facebook forsøgte mandag at appellere den irske beslutning om at videregiven sagen til EU-domstolen, men den anmodning blev afvist onsdag.

EU's øverste domstol skal derfor nu vurdere, om Facebooks dataoverførsler, herunder tjenestens standard kontrakt klausuler og den såkaldte Privacy Shield Agreement, er lovlige.

Læs også:Facebook afslører: Så meget tjener vores ansatte

Facebook kæmper videre

Hvis EU-domstolen mener, at Facebooks metoder strider imod europæisk lovgivning, kan det føre til hovedbrud hos tusindvis af teknologiselskaber, som dagligt laver dataoverførsler fra Europa til USA.

Facebook har gjort det klart, at selskabet stadig vil søge om tilladelse til at appellere overdragelsen af sagen til EU-domstolen, men den seneste udvikling betyder, at den proces ikke vil udskyde EU-domstolens høringer i sagen.

At sagen først har været fremsat for en irsk domstol skyldes, at Facebooks europæiske hovedkvarter er placeret i landet.

Masser af nye tiltag hos Facebook

Generelt har mediestormen imod Facebook været massiv, siden selskabet blev afsløret i at lække 87 millioner brugeres data til det politiske analysebureau Cambridge Analytica.

Det har medført, at Facebook pludselig er blevet ganske meddelsom over for omverdenen.

Læs også: Nu kan du appellere, hvis Facebook fjerner dit opslag: Introducerer nyt appelsystem

Tjensten har for nyligt offentliggjort medarbejdernes lønninger og har desuden lanceret en række nye funktioner, ligesom selskabet barsler med tanken om at lave en ny datingservice.

Det kan du læse mere om her: Facebook pønser på ny datingservice

Læs også: Nye funktioner på vej til din Facebook: Snart vil du kunne se, hvem der bruger dine data
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere