Artikel top billede

Irland afviser Facebook-anmodning: Nægter at udskyde sag om datasikkerhed

Den dårlige omtale fortsætter for Facebook. Den højeste retsinstans i Irland har besluttet, at en omstridt sag om overførsel af EU-borgeres data til USA nu skal tages op af EU-domstolen. Facebook har appelleret sagen, men er blevet afvist i første omgang.

Verdens største sociale medie, Facebook, er i vælten for tiden.

Og det ser ud til at fortsætte.

Den højeste retsinstans i Irland, High Court, har afvist Facebooks anmodning om at udskyde videregivelsen af en sag om datasikkerhed til EU-domstolen. Det skriver Reuters.

Målet med sagen er at slå ned på de teknologivirksomheder, der flytter EU-borgernes data til USA.

Facebook forsøgte mandag at appellere den irske beslutning om at videregiven sagen til EU-domstolen, men den anmodning blev afvist onsdag.

EU's øverste domstol skal derfor nu vurdere, om Facebooks dataoverførsler, herunder tjenestens standard kontrakt klausuler og den såkaldte Privacy Shield Agreement, er lovlige.

Læs også:Facebook afslører: Så meget tjener vores ansatte

Facebook kæmper videre

Hvis EU-domstolen mener, at Facebooks metoder strider imod europæisk lovgivning, kan det føre til hovedbrud hos tusindvis af teknologiselskaber, som dagligt laver dataoverførsler fra Europa til USA.

Facebook har gjort det klart, at selskabet stadig vil søge om tilladelse til at appellere overdragelsen af sagen til EU-domstolen, men den seneste udvikling betyder, at den proces ikke vil udskyde EU-domstolens høringer i sagen.

At sagen først har været fremsat for en irsk domstol skyldes, at Facebooks europæiske hovedkvarter er placeret i landet.

Masser af nye tiltag hos Facebook

Generelt har mediestormen imod Facebook været massiv, siden selskabet blev afsløret i at lække 87 millioner brugeres data til det politiske analysebureau Cambridge Analytica.

Det har medført, at Facebook pludselig er blevet ganske meddelsom over for omverdenen.

Læs også: Nu kan du appellere, hvis Facebook fjerner dit opslag: Introducerer nyt appelsystem

Tjensten har for nyligt offentliggjort medarbejdernes lønninger og har desuden lanceret en række nye funktioner, ligesom selskabet barsler med tanken om at lave en ny datingservice.

Det kan du læse mere om her: Facebook pønser på ny datingservice

Læs også: Nye funktioner på vej til din Facebook: Snart vil du kunne se, hvem der bruger dine data
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

20. juni 2024 | Læs mere


Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere