Artikel top billede

Foto: Kim Stensdal (Foto: Kim Stensdal /)

Mindre end seks måneder efter sit exit fra Falck: Tidligere Årets CIO lander topjob

Kort før jul sagde Torben Ruberg et "ikke frivilligt farvel" til Falck efter mange år. Blot et halvt år senere har den tidligere Årets CIO sat sin klo på en kontrakt med en hæderkronet dansk virksomhed.

Ikke helt frivilligt forlod Falcks mangeårige CIO jobbet kort før gaverne skulle ind under træet og anden skulle i ovnen.

Men mindre end et halvt år senere har Torben Ruberg skrevet under på en kontrakt med Maersk Tankers, hvor han skal indtage rollen som CIO. Det skriver selskabet i en pressemeddelelse.

"Mærsk Tankers er en digital frontløber inden for tanker-industrien, så jeg er glad for at kunne tilslutte mig virksomheden og bringe deres it op på et nyt niveau," siger Torben Ruberg.

Maersk Tankers blev i efteråret skilt fra hovedforretningen via et salg til Mærsk-familiens investeringsselskab. Det skete som led i, at shippingkonglomeratet er i færd med at skille sig af med en række mindre divisioner. Foruden Maersk Tankers har man også sagt farvel til Maersk Oil, der blev solgt til franske Total.

Pludselig exit

Ansættelsen kommer efter Ruberg sidste år måtte sige farvel til Falck efter mange års tjeneste.

“Ledelsen i Falck er skiftet inden for det seneste år, og der er tegnet en ny strategi. I implementeringen af den strategi ønsker ledelsen at få nye øjne på it-understøttelsen,” sagde Torben Ruberg dengang til Computerworld.

Det kan du læse mere om her: Falcks mangeårige CIO stopper: "Jeg forlader min stilling inden for en uges tid"

Og Maersk Tankers har fået ansat sig en dygtig it-chef. Det er der ingen tvivl om. For blot tre år siden kårede vi ham her på Computerworld til Årets CIO 2015 foran it-bosser fra både DSB, DR og Chr. Hansen.

Samtidig meldte han sig ind i en fornem klub af modtagere af netop den pris. Før ham havde blandt andre Michael Moesgaard fra Dong og Claus Hagen Nielsen fra Cowi modtaget prisen.

Det kan du læse mere om her: Her er Danmarks bedste CIO - han er Årets CIO 2015

Efter sit farvel til Falck spurgte Computerworld Torben Ruberg, hvad han tænke, at han nu skulle give sig i kast med.

Han var på jagt nye udfordringer og havde ikke de store krav til størrelsen på den nye organisation. Det drejde sig derimod om kompleksiteten.

Det kan du læse mere om her:Efter exit fra toppost som CIO i Falck: Her er Torben Rubergs fremtidsplaner

Men først og fremmest ville han gerne have lidt tid til at reflektere.
Det har han haft god tid til, og han har blandt andet gjort det sammen med Computerworlds chefredaktør, Lars Jacobsen.

Sammen har de to nemlig lanceret podcasten, Tech fra Toppen.

Du kan lytte med her, når de to kigger nærmere på nogle af it-branchens centrale problemstillinger:

Mange taler om kunde-fokus - men ved du overhovedet, hvordan det er at være kunde i din egen virksomhed? Hør hvordan du kan komme til det i Tech fra Toppen

Et opgør med it-projekter har gjort Alm. Brand mere produktiv - hør hvordan i Tech fra Toppen

Ny podcast fra Computerworld: Danske virksomheder er alvorligt truet på indtjening og vækst - hør Tech fra Toppen