Airhelp er stiftet af Henrik Zillmer (tv), Nicolas Michaelsen (mf) og Greg Roodt (th).

Satser stort på robot-medarbejdere: "Mennesker skalerer simpelthen ikke hurtigt nok"

Den danske startup Airhelp har siden stiftelsen i 2013 været en ven i nøden for flypassagerer, når deres fly er blevet aflyst, forsinket eller overbooket.

Premium Kun for abonnenter

Det får du i artiklen

  • Bliv klogere på hvordan Airhelp bruger software-robotter
  • Robotterne betyder, at det er behov for færre hænder i sagsbehandlingen. Læs hvordan Airhelp har håndteret det
  • Få indblik i Airhelps historie, der tog sin begyndelse i den verdensberømte accelerator Y Combinator
1.592
8 min
EU-regler fra 2004 betyder, at flyselskaberne er forpligtiget til at udbetale erstatninger til passagerer, der bliver ramt af forsinkelser, og det så Airhelps to danske stiftere, Henrik Zillmer og Nicolas Michaelsen samt Greg Roodt, i 2013 en forretningsidé.

I dag er Airhelp en af de nye succeser i den danske techbranche, og virksomheden har hovedkvarter i Soho i New York og kontorer overalt i verden - blandt andet i London, Gdansk og København.

Med en værdiansættelse på 0,5 milliarder kroner indtager Airhelp en 49. plads på Computerworlds liste over de 50 mest værdifulde dansk tech-selskaber.

Skal skalere med robotter
Computerworlds opgørelse viser dog også, at Airhelp med knap 500 ansatte har betydeligt flere ansatte end mange andre virksomheder med lignende værdiansættelser.

Det skyldes, at virksomheden har et stort antal sagsbehandlere ansat, der skal ekspedere kundernes sager, og den slags hæmmer virksomhedens skalerbarhed og hæver marginalomkostningerne.

Derfor har Airhelp gennem de seneste år investeret i automatiseringer.

“Mennesker skalerer simpelthen ikke hurtigt nok, og derfor tog vi for halvandet år siden beslutningen om, at vi skulle bruge maskiner til mange

fuld adgang til Computerworld Premium

Vælg det abonnement, der passer til dig eller din virksomhed

Vælg abonnement

Hvad er Premium?

Betalingskort

Prøv Computerworld Premium

1 måned for 19kr. Herefter 249kr/mdr.

Få fuld adgang til Computerworld Premium i 12 måneder for 1.995 kr.

Mulighed for faktura og EAN betaling

Vil du hellere snakke med os?


Premium velkomsttilbud

Tilmelder du dig Premium sender vi dig via mail de tre seneste udgivelser af Computerworld - fyldt med unikke artikler, reportager og analyser af krydsfeltet mellem teknologi, ledelse og forretning

Link til udgivelserne sendes via mail umiddelbart efter der er købt adgang til Premium. Udgivelserne leveres digitalt.

Computerworlds udgivelser

Ingen binding - kan opsiges når som helst. Abonnement fornyes automatisk.

Allerede abonnent?

Eksklusivt Premium-indhold for abonnenter

0 Premium-indhold

Pandora-CIO har gennemført massiv cloud-migrering i foråret: "Vi har simpelthen foretaget en åben hjerteoperation under coronakrisen"

0 Premium-indhold

Skal du købe ny pc? Her er efterårets bedste bærbare til prisen

0 Premium-indhold

Opfinderen af programmet Matematikfessor stopper fem måneder efter million-salg: “Nu tager jeg tager al min erfaring og går ud i intetheden med den”

0 Premium-indhold

Datatilsynet ændrer i vigtig GDPR-vejledning til DPO'er efter tilsyns-besøg: Retter op på flere år gamle uklarheder

0 Premium-indhold

Kundeflugt fortsætter hos TDC: Har mistet 41.000 tv-kunder på tre måneder


Premium
Pandora-CIO har gennemført massiv cloud-migrering i foråret: "Vi har simpelthen foretaget en åben hjerteoperation under coronakrisen"
Interview: Ved årets udgang er 70 procent af Pandoras it-landskab flyttet i skyen. Dermed når CIO Peter Cabello Holmberg i mål med planerne fra sommeren 2020 trods coronakrisen. "Vi har gennemført en række massive migreringer her under coronakrisen," siger han.
CIO
CIO Lars Bo Hassinggaard: "Ud over alle de sensorer der er bygget ind i vores nye fabrikker, så har vi også lavet et samarbejde med Aarhus Universitet hvor vi putter sensorer på vores net og trawlere."
Podcast: Royal Greenland har sin egen flåde af trawlere, sine egne fabrikker og eksportmarkeder over hele verden. Samtidig løser Royal Greenland opgaver inden for bank, skat og naturmyndighed. Hør hvordan it binder det hele sammen.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Sådan får du et sikrere og mere effektivt netværk med SD-WAN
Kombinationen af cloud og mere effektive arbejdsformer - og hjemmearbejde – kan både netværk og sikkerhed nemt blive udfordret. Samtidig kan de traditionelle løsninger hurtigt blive dyre, især når sikkerheden skal følge med. I dette whitepaper kan du læse om udfordringerne med de traditionelle netværkskonfigurationer og hvilke fordele som et software defined netværk kan give, samt hvordan du tænker sikkerhed ind i løsningen fra starten.