Artikel top billede

Brugere brokker sig: Hvorfor virker NemID ikke på rootede Android-telefoner?

Få timer efter lanceringen af den nye NemID-app har kritikken rejst sig. "Hvad bilder i klaphatte jer ind, at spærre appen til rootede telefoner. I skal ikke bestemme om brugerne vil roote deres telefon," lyder kritikken.

Den splinternye NemID-app, som blev lanceret mandag aften, bliver mødt med kritik fra flere utilfredse mobilbrugere.

Kritikken rejste sig ganske kort tid efter lanceringen i Google Play og Apples App Store.

I Google Play melder mange brugere, at løsningen ikke fungerer Android-telefoner, der er rootede, ligesom flere ejere af OnePlus-telefoner melder, at NemID-appen ikke fungerer på deres telefoner.

Flere brugere skriver i review-funktionen i Google Play, at de blot får besked på, at deres telefon er roootet, men at de ikke ved, hvad det betyder.

At roote en telefon betyder, at man omgår de indstillinger, som Android-telefonen er udstyret med ved at få udvidede administrator-rettigheder og selv kan styre programmer, styresystem, temaer og andet på telefonen.

Men der kan også være ulemper - eksempelvis kan man risikere at ødelægge noget, og man risikerer, at ikke alle apps fungerer optimalt.

Det er det, som Android-brugerne tilsyneladende nu er løbet ind i med NemID.

Klaphatte

“Hvad bilder i klaphatte jer ind, at spærre appen til rootede telefoner. I skal ikke bestemme om brugerne vil roote deres telefon, og de brugere, som rooter telefonen, er selv ansvarlig for sikkerheden på deres device!,” lyder det fra en vred bruger i kommentarerne.

En anden skriver:

“Latterligt at man ikke kan bruge den pga at man har rooted sin mobil. Det er en ommer.”

En anden bruger skriver:

"Virker ikke på en rootet telefon total ubrugeligt. Kan jo være god grund til at telefonen er det uden det på nogen måde går ud over sikkerheden."

Andre melder, at de får besked på, at deres Android-telefon er rootet, selv om de ikke selv har pillet ved telefonen.

“Siger min OnePlus 5 er rootet/jailbroken selvom den ikke er det. “, lyder det således fra en bruger.

En anden skriver:

“Min telefon er IKKE rootet! Rædselsfuldt at sende en ufærdig app ud - skulle det være sikkert?”

Læs også: Langt om længe kan du droppe nøglekortet: Nu er den spritnye NemID-app klar

Problemet findes angiveligt ikke i Apple Store, hvor brugerne sammenlagt giver NemID-appen en score på 4,5 ud af fem mulige - højere end eksempelvis det ellers populære MobilePay.

I Google Play får NemID-appen en samlet score på 3,4 ud af fem.

De fleste af de afgivne scorer er dog 5 fulgt af bundkarakteren 1.

Det kan du se på billedet herover til højre.

Det har ikke umiddelbart været muligt at få en forklaring fra hverken Finans Danmark eller fra E-nettet, der har udviklet løsningen, men Computerworld følger op på sagen.

I det pressemateriale, som Finans Danmark har udsendt om lanceringen, påpeger organisationen dog, at brugere af NemID-appen:

'aldrig må roote/jailbreake den mobile enhed (dvs. slå ikke sikkerhedssystemet i smartphone og tablet fra). NemID nøgleapp er beskyttet med sikkerhedstiltag for at reducere risikoen for, at nøgleappen eksekveres på rootede og jailbroken devices."

Har du oplevet problemer? Har du fundet en løsning? Giv dit besyv med i debatfeltet herunder.
IT-JOB

Too Good To Go ApS

Analytics Engineer

Metroselskabet og Hovedstadens Letbane

Experienced Data Engineer
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Keybalance A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere