HUSK:Live-streaming af kåringen af Årets CIO 2020 klokken 15:45 på cw.dk

Brugere brokker sig: Hvorfor virker NemID ikke på rootede Android-telefoner?

Få timer efter lanceringen af den nye NemID-app har kritikken rejst sig. "Hvad bilder i klaphatte jer ind, at spærre appen til rootede telefoner. I skal ikke bestemme om brugerne vil roote deres telefon," lyder kritikken.

Den splinternye NemID-app, som blev lanceret mandag aften, bliver mødt med kritik fra flere utilfredse mobilbrugere.

Kritikken rejste sig ganske kort tid efter lanceringen i Google Play og Apples App Store.

I Google Play melder mange brugere, at løsningen ikke fungerer Android-telefoner, der er rootede, ligesom flere ejere af OnePlus-telefoner melder, at NemID-appen ikke fungerer på deres telefoner.

Flere brugere skriver i review-funktionen i Google Play, at de blot får besked på, at deres telefon er roootet, men at de ikke ved, hvad det betyder.

At roote en telefon betyder, at man omgår de indstillinger, som Android-telefonen er udstyret med ved at få udvidede administrator-rettigheder og selv kan styre programmer, styresystem, temaer og andet på telefonen.

Men der kan også være ulemper - eksempelvis kan man risikere at ødelægge noget, og man risikerer, at ikke alle apps fungerer optimalt.

Det er det, som Android-brugerne tilsyneladende nu er løbet ind i med NemID.

Klaphatte
“Hvad bilder i klaphatte jer ind, at spærre appen til rootede telefoner. I skal ikke bestemme om brugerne vil roote deres telefon, og de brugere, som rooter telefonen, er selv ansvarlig for sikkerheden på deres device!,” lyder det fra en vred bruger i kommentarerne.

En anden skriver:

“Latterligt at man ikke kan bruge den pga at man har rooted sin mobil. Det er en ommer.”

En anden bruger skriver:

"Virker ikke på en rootet telefon total ubrugeligt. Kan jo være god grund til at telefonen er det uden det på nogen måde går ud over sikkerheden."

Andre melder, at de får besked på, at deres Android-telefon er rootet, selv om de ikke selv har pillet ved telefonen.

“Siger min OnePlus 5 er rootet/jailbroken selvom den ikke er det. “, lyder det således fra en bruger.

En anden skriver:

“Min telefon er IKKE rootet! Rædselsfuldt at sende en ufærdig app ud - skulle det være sikkert?”

Læs også: Langt om længe kan du droppe nøglekortet: Nu er den spritnye NemID-app klar

Problemet findes angiveligt ikke i Apple Store, hvor brugerne sammenlagt giver NemID-appen en score på 4,5 ud af fem mulige - højere end eksempelvis det ellers populære MobilePay.I Google Play får NemID-appen en samlet score på 3,4 ud af fem.

De fleste af de afgivne scorer er dog 5 fulgt af bundkarakteren 1.

Det kan du se på billedet herover til højre.

Det har ikke umiddelbart været muligt at få en forklaring fra hverken Finans Danmark eller fra E-nettet, der har udviklet løsningen, men Computerworld følger op på sagen.

I det pressemateriale, som Finans Danmark har udsendt om lanceringen, påpeger organisationen dog, at brugere af NemID-appen:

'aldrig må roote/jailbreake den mobile enhed (dvs. slå ikke sikkerhedssystemet i smartphone og tablet fra). NemID nøgleapp er beskyttet med sikkerhedstiltag for at reducere risikoen for, at nøgleappen eksekveres på rootede og jailbroken devices."

Har du oplevet problemer? Har du fundet en løsning? Giv dit besyv med i debatfeltet herunder.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Customer Experience 2021 - fokus på CX-strategi og teknologi til at forankre kundeoplevelsen

De gode kundeoplevelser er altafgørende for virksomheden, og netop derfor er det nødvendigt at have fokus på CX-strategi og teknologi, der kan være med til at forbedre kundeoplevelsen endnu mere. Det kræver tid og ressourcer, men det gavner hele virksomheden på lang sigt.

03. december 2020 | Læs mere


Træf det rigtige cloud-valg: Hør om mulighederne med hybrid- og multi-cloud

Vi kan ikke komme udenom, at cloud-teknologien bare vokser og vokser. Den giver adgang til store fordele for din virksomhed, men det kræver at virksomheden træffer strategiske, arkitektoniske og teknologiske vælg. Få indblik i, hvordan ud kan få sikkerhed, release cycles og andet til at gå op i en højere enhed.

09. december 2020 | Læs mere


Er du klar til at rekruttere de attraktive it-talenter i 2021?

Hvad betyder aller mest for danske it-kandidater, og har corona været med til at skubbe til it-kandidaternes værdisæt? Det gennemgår vi på denne times webinar, hvor der naturligvis også vil være plads til spørgsmål og mulighed for videre dialog.

10. december 2020 | Læs mere


Premium
Kørekort-app sætter download-rekord: Blev hentet over en halv million gange det første døgn - se de første download-tal her
På et enkelt døgn blev den nye kørekort-app hentet over en halv million gange, viser download-tal fra Digitaliseringsstyrelsen.
Computerworld
Bitcoinen nåede lige at kulminere igen – men så kom krakket
Der blev sat en ny rekord for bitcoinens værdi i år – men godt 24 timer efter blev der høvlet næsten 20.000 kroner af den.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi
Evnen til at tilpasse sig en verden i konstant forandring bliver afgørende for virksomhedens mulighed for at vækste i fremtiden. Ét af de finansielle håndtag du kan skrue på, er en hel eller delvis outsourcing af it-driften. I e-bogen ”Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi” får du viden om, hvordan din virksomhed kan bruge tilpasningsøkonomi til at håndtere fremtidens krav til it. Vi spørger blandt andet: - Kan din virksomhed skalere og tilpasse sin digitale kapacitet og økonomi? - Har dine kunder tillid til, at du har de skarpeste it-løsninger? - Ville I kunne styrke forretningen ved at give jeres it mere fokus? - Kan I få øget funktionalitet til samme pris? Vi fokuserer på risiko, økonomi, fokus og valg af it-partner, som er fire opmærksomhedspunkter du skal have styr på for at lykkes med at tilpasse virksomheden til at modstå forandringerne i verden.