Artikel top billede

Brugere brokker sig: Hvorfor virker NemID ikke på rootede Android-telefoner?

Få timer efter lanceringen af den nye NemID-app har kritikken rejst sig. "Hvad bilder i klaphatte jer ind, at spærre appen til rootede telefoner. I skal ikke bestemme om brugerne vil roote deres telefon," lyder kritikken.

Den splinternye NemID-app, som blev lanceret mandag aften, bliver mødt med kritik fra flere utilfredse mobilbrugere.

Kritikken rejste sig ganske kort tid efter lanceringen i Google Play og Apples App Store.

I Google Play melder mange brugere, at løsningen ikke fungerer Android-telefoner, der er rootede, ligesom flere ejere af OnePlus-telefoner melder, at NemID-appen ikke fungerer på deres telefoner.

Flere brugere skriver i review-funktionen i Google Play, at de blot får besked på, at deres telefon er roootet, men at de ikke ved, hvad det betyder.

At roote en telefon betyder, at man omgår de indstillinger, som Android-telefonen er udstyret med ved at få udvidede administrator-rettigheder og selv kan styre programmer, styresystem, temaer og andet på telefonen.

Men der kan også være ulemper - eksempelvis kan man risikere at ødelægge noget, og man risikerer, at ikke alle apps fungerer optimalt.

Det er det, som Android-brugerne tilsyneladende nu er løbet ind i med NemID.

Klaphatte

“Hvad bilder i klaphatte jer ind, at spærre appen til rootede telefoner. I skal ikke bestemme om brugerne vil roote deres telefon, og de brugere, som rooter telefonen, er selv ansvarlig for sikkerheden på deres device!,” lyder det fra en vred bruger i kommentarerne.

En anden skriver:

“Latterligt at man ikke kan bruge den pga at man har rooted sin mobil. Det er en ommer.”

En anden bruger skriver:

"Virker ikke på en rootet telefon total ubrugeligt. Kan jo være god grund til at telefonen er det uden det på nogen måde går ud over sikkerheden."

Andre melder, at de får besked på, at deres Android-telefon er rootet, selv om de ikke selv har pillet ved telefonen.

“Siger min OnePlus 5 er rootet/jailbroken selvom den ikke er det. “, lyder det således fra en bruger.

En anden skriver:

“Min telefon er IKKE rootet! Rædselsfuldt at sende en ufærdig app ud - skulle det være sikkert?”

Læs også: Langt om længe kan du droppe nøglekortet: Nu er den spritnye NemID-app klar

Problemet findes angiveligt ikke i Apple Store, hvor brugerne sammenlagt giver NemID-appen en score på 4,5 ud af fem mulige - højere end eksempelvis det ellers populære MobilePay.

I Google Play får NemID-appen en samlet score på 3,4 ud af fem.

De fleste af de afgivne scorer er dog 5 fulgt af bundkarakteren 1.

Det kan du se på billedet herover til højre.

Det har ikke umiddelbart været muligt at få en forklaring fra hverken Finans Danmark eller fra E-nettet, der har udviklet løsningen, men Computerworld følger op på sagen.

I det pressemateriale, som Finans Danmark har udsendt om lanceringen, påpeger organisationen dog, at brugere af NemID-appen:

'aldrig må roote/jailbreake den mobile enhed (dvs. slå ikke sikkerhedssystemet i smartphone og tablet fra). NemID nøgleapp er beskyttet med sikkerhedstiltag for at reducere risikoen for, at nøgleappen eksekveres på rootede og jailbroken devices."

Har du oplevet problemer? Har du fundet en løsning? Giv dit besyv med i debatfeltet herunder.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere