Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Ny standard for smartphone-styring af bil på vej / Coop udfordrer Nemlig.com - få leveret varer samme dag / Nordea sælger samtlige Facebook-aktier af etiske årsager

Ny standard for smartphone-styring af bil på vej. Coop udfordrer Nemlig.com - få leveret varer samme dag. Nordea sælger samtlige Facebook-aktier af etiske årsager. Skype-stifter: Pensionsselskaber investerer for lidt i vækstfirmaer. T-systems skal skære 10.000 job. Verdens første burger-robot klar.

Godmorgen fra Computerworld. Her kommer overblikket over it-nyhederne fredag morgen v/ morgen-briefing-bestyrer Dan Jensen.

Ny standard for smartphone-styring af bil på vej

Det har måske nok undret mange, at man i en tid med så mange teknologiske muligheder fortsat skal bære rundt på bilnøgler.

Men nu er muligheden for at åbne og starte sin bil via siin smartphone kommet et skridt nærmere.

Hidtil har problemet nemlig ikke mindst været fraværet af standarder på området. Det vil det nye ‘Car Connectivity Consortium’ forsøge at lave om på ved at forsøge at standardisere regler og processer på området.

Organisationen har udviklet den såkaldte Digital Key 1.0-specifikation som en sikker måde til at downloade en digital nøgle på sin telefon, som så kan anvendes til at åbne og starte din bil.

Med i Car Connectivity Consortium er blandt andre Audi, VW, General Motors, VW, Apple, LG og Samsung.

Coop udfordrer Nemlig.com - få leveret varer samme dag

Coop , der står bag SuperBrugsen, Fakta, Irma og Kvickly, går i krig med Nemlig.com.

Københavnske kunder kan nu nemlig få leveret deres dagligvarer fra Coop senere på dagen, hvis de bestiller dem inden middag. Det er samme koncept, som Nemlig.com arbejder med.

“Vi skal være hele Danmarks online-supermarked og for at blive det, skal vi konstant udvikle konceptet – herunder også leveringsintervallerne,” lyder det fra selskabet i denne pressemeddelelse.

I løbet af efteråret vil Coop i resten af landet forsøge at ‘kæde sine fysiske butikker sammen med online-butikken.’

“Bor man for eksempel i en mindre dansk by, vil man på Coop.dk Mad fra efteråret kunne få tilbudt det samme sortiment, der er i den eller de lokale Coop-butikker. Her vil varerne så blive pakket og gjort klar til afhentning i butikken eller levering,” lyder det.

Nordea sælger samtlige Facebook-aktier af etiske årsager

Nordeas såkaldte ‘duksefonde’ - Stars-fondene - har af etiske årsager solgt samtlige sine Facebook-aktier, skriver Finans.

“Vi har set på, hvad der er sket fra Facebooks side, og det har vi ikke været tilfredse med. Så nu har vi valgt at sælge ud,” direktør i Nordea Invest, siger Eric Pedersen, til avisen.

Nordea vil vurdere situationen igen om et halvt til et helt år. Eric Pedersen siger til avisen, at det drejer sig om Nordeas fonde i både Danmark, Norge, Sverige og Luxembourg, og at investeringen har en størrelse, hvor ‘virksomhederne bliver nødt til at høre efter.’

Skype-stifter: Pensionsselskaber investerer for lidt i vækstfirmaer

Den svenske Skype-stifter og milliarder Niklas Zennström mener, at danske pensionsselskaber investerer for lidt af deres milliard-store formuer i venturefonde og mulige vækstkometer, skriver Børsen.

“Mange virksomheder er flyttet til udlandet for at hente kapital, og dermed er værdiskabelsen i Danmark forsvundet. Jo mere, vi kan få danske pensionskasser og institutionelle investorer til at investere i venturefonde og it-virksomheder, jo mere vil vi se, at det gavner dansk økonomi,” siger han til avisen.

Avisen peger på eksempler som Unity og Zendesk, der er danskstiftede, men som flyttede til USA på grund af kapitalmangel.

T-systems skal skære 10.000 job

Tyske T-systems vil over de kommende tre år skære 10.000 stillinger væk i organisationen. Det svarer til hver fjerde stilling, skriver tyske Handelsblatt

Målet er at nedbringe selskabets omkostninger med 600 millioner euro inden 2021.

Selskabets fik direktør ved årsskiftet. Han hedder Adel al-Saleh. Allerede dengang sagde han, at selskabet havde en ‘udfordrende omkostningsstruktur.’

Han siger nu, at sparerunden vil blive meget dyr, fordi T-Systems vil gøre den så ‘socialt ansvarligt som muligt.’

Samtidig med udmeldingen forhandler T-systems med fagforbund, der forlanger lønstigninger på 5,5 procent til 11.000 ansatte.

Verdens første burger-robot klar

Køkkenudstyrsfirmaet Creator er klar med verdens angiveligt første fuldautomatiske burger-robot, som kan samle en burger uden menneskelig indblanding.

I næste uge åbner Creator en burger-restaurant i San Fransisco, hvor folk kan købe robot-burgerne.

Creator har store forventninger til maskinen. Stifter Alex Vardakostas peger til Techcrunch på, at McDonalds er 140 milliarder dollar værd i dag og at ‘mad er et de tre største markedsområder i dag.’

Fordelen for Creator-modellen, siger han, er ikke mindst, at robotten optager langt mindre plads end et menneskebetjent køkken. Og det kan der jo være noget om.

Du kan se en video af burger-maskinen her.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

28. marts 2023 | Læs mere


Nye muligheder - ny værdi. Få mere ud af Microsoft Dynamics 365 CE - med særligt fokus på kunstig intelligens (AI)

Kunstig intelligens, stemmegenkendelse, Open AIs meget omtalte ChatGPT, integrationer til Outlook, Teams og meget mere. Microsoft Dynamics 365-platformen byder på masser af muligheder for at øge produktiviteten, forbedre kundeservicen, få bedre indsigt i forretningen og i det hele taget rykke fra konkurrenterne.

29. marts 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

30. marts 2023 | Læs mere