Artikel top billede

(Foto: Povl D. Rasmussen)

Er Oracle presset? Ændrer pludselig regnskabspraksis for cloud-forretningen

Oracle ændrer pludselig regnskabspraksis for sin cloud-forretning. Analytikere spekulerer i, om det skyldes, at Oracle taber markedsandele på de vigtigste cloudområder.

Oracle ændrer pludselig den måde, hvorpå selskabet opridser de finansielle resultater for selskabets cloud-forretning i dets regnskaber.

Hidtil har Oracle oplyst omsætningen for henholdsvist Software-as-a-Service (SaaS) samt de kombinerede Platform-as-a-Service (Paas) og Infrastructure-as-a-Service (IaaS).

Nu slås de tre områder sammen til et samlet område med navnet ‘cloud services and licens support.’

Det kommer til at dække både Saas, cloud-baserert PaaS, Iaas samt omsætning på opdateringer, produkt-support og licens-support til de cloud-baserede løsninger.

Manøvren har betydet, at cloud pludselig står for 60 procent af Oracles samlede omsætning i det netop overståede fjerde regnskabs-kvartal.

Ifølge Computerworlds amerikanske nyhedsbureau er markedet imidlertid ikke særligt imponeret. I hvert fald dykkede Oracle-aktien med syv procent i kølvandet på regnskabet.

Samtidig spekulerer flere analytikere i, at Oracles regnskabs-manøvre mest af alt har til formål at camouflere, at Oracle sakker bagud i forhold til de store konkurrenter på cloud-markedet, som er Microsoft, Amazon Web Services og Google.

“Oracles stabile maintenance-base er en ‘cash cow,’ men vi tror, at selskabet hastigt taber markedsandele på de mest interessante områder inden for infrastruktur-software (Paas/IaaS),” lyder det fra analysehuset Stifel, skriver CNBC.

Ifølge Oracles topchef, Safra Katz, er ændringen det direkte resultat af selskabets såkaldte BYOL (bring your own license), som Oracle har introduceret til on-premisekunder, der vil skifte til clouden.

“BYOL giver kunderne mulighed for at flytte deres eksisterende on-premise licenser over i Oracle Cloud, såfremt de fortsætter med at betale for support for licenserne,” siger Safra Katz til Computerworlds amerikanske nyhedsbureau.

Det betyder ifølge hende, at Oracles opgjorde licens-omsætning fremover bliver en ‘kombination af nye cloud-licenser og nye on-premise-licenser.’

“Klart? Ikke helt. Katz siger egentligt, at kunderne nu hælder med en hybrid tilgang, og det betyder, at omsætninges-tallene ikke kan opdeles i cloud og on-premise, og derfor kalder Oracle bare det hele for cloud,” lyder det fra vores amerikanske nyhedsbureau.

Det globale cloud-marked vokser kraftigt for tiden. De fem største cloud-leverandører - alt medregnet - er for tiden Amazon, Microsoft, IBM, Google og Alibaba.

Læs også:

Det svære valg for enhver it-chef: Skal du vælge cloud, jern eller outsourcing? Sådan træffer du det bedste valg

Oracle-boss om sin største udfordring efter et år som chef i Danmark: "Alle tror, vi er en databasevirksomhed – Oracles cloud-løsning er den bedst bevarede hemmelighed i markedet"

Oracle i Danmark: Vi har sænket priserne med op til 90 procent




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere