Artikel top billede

(Foto: Povl D. Rasmussen)

Center for Cybersikkerhed: Meget høj risiko for angreb på sundhedssektoren

Der er stor risiko for, at den danske sundhedssektor bliver ramt af cyberspionage og cyberkriminelles angreb, lyder det i ny trusselsvurdering fra Center for Cybersikkerhed.

Der er meget høj risiko for cyberangreb mod den danske sundhedssektor.

Sådan lyder det fra Center for Cybersikkerhed i en ny trusselsvurdering.

Centeret vurderer, at der er en ‘specifik trussel’ og ‘kapacitet, hensigt, planlægning og mulig iværksættelse’ af angreb mod den danske sundhedssektor.

Det gælder cyberspionage, hvor centeret vurderer, at fremmede stater forsøger at stjæle blandt andet forskningsdata, ligesom Center for Cybersikkerhed vurderer, at der er høj risiko for, at cyberkriminelle kan ‘forstyrre patientbehandlingen.’

Til gengæld vurderer centeret, at der er meget lille risiko for, at fremmede stater for tiden vil rette destruktive angreb mod sundhedssektoren.

“Det er dog muligt, at den danske sundhedssektor kan blive ramt utilsigtet,” heddet der i rapporten.

“CFCS vurderer, at det er meget sandsynligt, at fremmede stater har hensigt og kapacitet til at udføre cyberspionage mod den danske sundhedssektor. Det er sandsynligt, at fremmede stater særligt har interesse i de dele af sundhedssektoren, der har adgang til forskningsdata eller intellektuel ejendom. Fremmede stater har sandsynligvis også interesse i de dele af sektoren, der har adgang til store mængder patientoplysninger,” lyder det fra Center for Cybersikkerhed.

Du finder hele rapporten her: Trusselsvurdering: Cybertruslen mod sundhedssektoren
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CIO 2023

Vi skal finde Årets CIO 2023 og den kvinde eller mand, som i et helt år kan bryste sig af at være landets bedste CIO og løfte arven efter Årets CIO 2022 Ann Fogelgren fra GN og de 16 andre, der løb med prisen før hende.

08. juni 2023 | Læs mere


B2B automatisering

Globale software- og udviklerhuse såsom Microsoft, IBM, Salesforce og SAP mangedobler i disse år deres investeringer i udvikling af teknologi, der integrerer automatisering i ERP-platforme og andre forretningskritiske services. Du får konkret viden om, hvordan stadig flere koncerner samt mindre og mellemstore virksomheder allerede i dag konverterer processer, så langt de fleste sager håndteres automatisk, mens kun et mindretal behandles manuelt.

14. juni 2023 | Læs mere


NIS2 - Når ansvaret for cyberforsvaret lægges i hænderne på danske produktionsvirksomheder

I takt med at cybertruslen stiger og kravene til cybersikkerheden skærpes, når det nye NIS2-direktiv træder i kraft den 17. oktober 2024 bliver en endnu større del af det officielle ansvar for at beskytte den kritiske infrastruktur i Danmark lagt i hænderne på direktionen og bestyrelserne i private produktionsvirksomheder og ledelsen i offentlige organisationer og myndigheder.

14. juni 2023 | Læs mere