Artikel top billede

(Foto: Povl D. Rasmussen)

Center for Cybersikkerhed: Meget høj risiko for angreb på sundhedssektoren

Der er stor risiko for, at den danske sundhedssektor bliver ramt af cyberspionage og cyberkriminelles angreb, lyder det i ny trusselsvurdering fra Center for Cybersikkerhed.

Der er meget høj risiko for cyberangreb mod den danske sundhedssektor.

Sådan lyder det fra Center for Cybersikkerhed i en ny trusselsvurdering.

Centeret vurderer, at der er en ‘specifik trussel’ og ‘kapacitet, hensigt, planlægning og mulig iværksættelse’ af angreb mod den danske sundhedssektor.

Det gælder cyberspionage, hvor centeret vurderer, at fremmede stater forsøger at stjæle blandt andet forskningsdata, ligesom Center for Cybersikkerhed vurderer, at der er høj risiko for, at cyberkriminelle kan ‘forstyrre patientbehandlingen.’

Til gengæld vurderer centeret, at der er meget lille risiko for, at fremmede stater for tiden vil rette destruktive angreb mod sundhedssektoren.

“Det er dog muligt, at den danske sundhedssektor kan blive ramt utilsigtet,” heddet der i rapporten.

“CFCS vurderer, at det er meget sandsynligt, at fremmede stater har hensigt og kapacitet til at udføre cyberspionage mod den danske sundhedssektor. Det er sandsynligt, at fremmede stater særligt har interesse i de dele af sundhedssektoren, der har adgang til forskningsdata eller intellektuel ejendom. Fremmede stater har sandsynligvis også interesse i de dele af sektoren, der har adgang til store mængder patientoplysninger,” lyder det fra Center for Cybersikkerhed.

Du finder hele rapporten her: Trusselsvurdering: Cybertruslen mod sundhedssektoren
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere