Artikel top billede

Center for Cybersikkerhed: Meget høj risiko for angreb på sundhedssektoren

Der er stor risiko for, at den danske sundhedssektor bliver ramt af cyberspionage og cyberkriminelles angreb, lyder det i ny trusselsvurdering fra Center for Cybersikkerhed.

Der er meget høj risiko for cyberangreb mod den danske sundhedssektor.

Sådan lyder det fra Center for Cybersikkerhed i en ny trusselsvurdering.

Centeret vurderer, at der er en ‘specifik trussel’ og ‘kapacitet, hensigt, planlægning og mulig iværksættelse’ af angreb mod den danske sundhedssektor.

Det gælder cyberspionage, hvor centeret vurderer, at fremmede stater forsøger at stjæle blandt andet forskningsdata, ligesom Center for Cybersikkerhed vurderer, at der er høj risiko for, at cyberkriminelle kan ‘forstyrre patientbehandlingen.’

Til gengæld vurderer centeret, at der er meget lille risiko for, at fremmede stater for tiden vil rette destruktive angreb mod sundhedssektoren.

“Det er dog muligt, at den danske sundhedssektor kan blive ramt utilsigtet,” heddet der i rapporten.

“CFCS vurderer, at det er meget sandsynligt, at fremmede stater har hensigt og kapacitet til at udføre cyberspionage mod den danske sundhedssektor. Det er sandsynligt, at fremmede stater særligt har interesse i de dele af sundhedssektoren, der har adgang til forskningsdata eller intellektuel ejendom. Fremmede stater har sandsynligvis også interesse i de dele af sektoren, der har adgang til store mængder patientoplysninger,” lyder det fra Center for Cybersikkerhed.

Du finder hele rapporten her: Trusselsvurdering: Cybertruslen mod sundhedssektoren
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere