Artikel top billede

Her er seks ting, som du skal være opmærksom på, hvis du overvejer at købe Apples nye Homepod-højttaler

Apples Homepod er kan nu købes i flere europæiske lande. Men der er en række ting, som du overveje, inden du slæber den med hjem fra sommerferien

Apples Homepod er endnu ikke blevet sat officielt til salg i Danmark, men i sidste måned blev den sat til salg i både Tyskland og Frankrig.

Der er dog en række ting, som du bør være opmærksom på, før du slæber Apples nye højttaler med hjem fra sommerferien eller en indkøbstur syd for grænsen.

1. Siri forstår ikke dansk

For det første kan du ikke tale dansk til højttaleren.

Jamen, hvordan kan det være, når nu Siri taler dansk på både min iPhone og iPad, tænker du måske?

Godt spørgsmål, men ikke desto mindre er det et faktum, at Siri på Homepoden kun taler og forstår tre sprog: Engelsk, tysk og fransk.

Umiddelbart bør det dog ikke være et stort problem for dig, hvis du taler et af de tre sprog på et nogenlunde godt niveau.

Du bør dog være opmærksom på, at det afskærer dig fra en række funktioner.

Eksempelvis kan du ikke diktere noter eller iMessage-beskeder på dansk eller få Siri til at oplæse modtagne beskeder på dansk.

Det volder også problemer, hvis du vil have Siri til at afspille et dansk-sproget musik-nummer.

2. Ingen nyheder

Du kan heller ikke få Siri til at oplæse nyhederne. Man skulle måske tro, at det burde være muligt at få nyhederne læst på engelsk eller tysk, men nej så simpelt er det ikke.

Det skyldes, at Siri oplæser nyhederne via Apples egen Apple News-app, som endnu ikke findes i en dansk-version.

Læs også: En måned med Homepod: Apple vil hive endnu flere penge op af mine lommer, men er den nye højttaler pengene værd?

3 . Du skal bruge Apple Music

Hvis du i dag er Spotify-bruger, skal du forberede dig på at skifte til Apple Music, hvis du ønsker at få fuldt udbytte af din højttaler.

Uden Apple Music kan du ikke afspille musik via stemmestyring.

I stedet bliver du som bruger af Spotify eller YouSee Play nødt til at finde din telefon frem og afspille musikken via Airplay, og så er en smart-højttaler pludselig knap så smart.

4. Virker kun med én telefon

Er I flere i husstanden, skal du være opmærksom på, at du som udgangspunkt kun kan parre højttaleren med én telefon.

Det betyder at de andre medlemmer at husstanden ikke kan få fuld udbytte af højttaleren, hvis højttaleren er sat op med din telefon.

De kan dog afspille musik fra højttaleren fra en iPhone eller iPad ved at bruge Homepodens Airplay-funktionalitet. Det forudsætter dog, at de er logget på samme wifi-netværk som højttaleren.

Men hvis de ønsker at bruge højttalerens stemmestyringsfunktioner, sker det via din Apple Music- og iCloud-konto. Derfor kan de ikke afspille deres egne playlister ligesom, at de ikke kan sende iMessage-beskeder fra deres egen konti via højttaleren.

Læs også: B&O presset til et benhårdt valg: Gå i seng med Google, Amazon og Apple eller dø

5. Tilslutningsmuligheder

Køber du en Homepod i USA eller Storbritannien, skal du være opmærsom på, at de ikke bruger sammen strømstik som herhjemme.

Derfor kan det anbefales, at du sørger for samtidig at købe en adapter, så højttaleren er klar til at blive tilsluttet så snart du kommer hjem.

6. Bliver bedre med software-opdateringer

Der er heldigvis næppe nogen tvivl om, at Homepoden bliver bedre med tiden.

En del af de mangler, som er nævnt herovre vil givetvis blive udbedret med fremtidige softwareopdateringer.

Eksempelvis blev fransk og tysk tilføjet som nye sprog med den seneste software-opdateringer til Homepod, der blev udsendt for knap en måned siden. En software-opdatering, der også tilføjede multi-room-funktion og åbnede for stereo-understøttelse, hvis du parrer to højttaler med hinanden.

Derfor kan du også i fremtiden forvente, at der løbende vil komme nye software-opdateringer til din højttaler, der forbedrer oplevelsen og åbner for nye funktioner.

Læs også:
Test: Amazon Alexa er en nem genvej til det smarte hjem, du drømmer om

Apples HomePod ankommer sent til festen: Kan den blive Apples svar på fiaskoen Microsoft Zune?