Artikel top billede

Tysk fodbold-landshold forsøgte sig med avanceret datanalyse fra SAP - men floppede alligevel ved VM

Det tyske fodboldforbund og SAP har sammen udviklet en avanceret platform til at samle og præsentere data fra en sværm af kilder og it-systemer ved hjælp af blandt andet kunstig intelligens. Men lige meget hjalp det ved VM.

Det tyske fodboldlandshold røg som det vil være nogle bekendt allerede ud af gruppespillet under VM i Rusland. Et magert resultat for et hold, som ellers er kendt for gode præstationer ved slutrunder.

Det ringe resultat sættes i et særligt perspektiv af det faktum, at det tyske landshold muligvis var det mest velunderrettede, gennemanalyserede og datamæssigt bedst forberedte hold ved slutrunden.

En podcast fra IDA kan nemlig fortælle, at det tyske fodboldforbund og SAP sammen har udviklet en helt ny it-platform, som både de enkelte spillere og holdet som sådan bruger til at analysere kampdata fra alle mulige kilder for at få de bedste chancer for en sejr.

Systemet kaldes SAP Sports One, og det indeholder blandt andet et såkaldt videocockpit, hvor de enkelte spillere på en telefon eller en tablet kan nærstudere og lære af individuelt udvalgte videoklip med dem selv eller en kommende modstander, mens trænere og analytikere kan finde mønstre i det store billede og måske forudse skader.

At undgå skader er ikke uvæsentligt.

Til podcasten fra IDA siger Bernd Huwe fra SAP, at “op mod 20 procent af topklubbernes lønninger indimellem går til skadede spillere. Der er kort sagt en solid business case i at undgå nogle af de mange skader.”

Konkret handler det om, at man kan samle data om en spillers præstationer under træningen sammen med hans medicinske historie og kampdata fra seneste kamp. Det kan eksempelvis bruges til at forudsige, at den pågældende spiller risikerer at få en skade i baglåret inden for den næste uge, fortæller Bernd Huwe.

Såkaldte wearables er en nøglekomponent i analysearbejdet. Herfra henter man data om den enkelte spillers puls, hastighed og bevægelser.

Det tyske landshold og SAP arbejder på at udbygge systemet med kunstig intelligens og machine learning. Eksempelvis vil man ved hjælp af mønsterdetektion og positionsdata snart kunne udpege komplekse kampsekvenser og modstandernes tendenser, skriver IDA.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere