Artikel top billede

Min anbefaling til sommerferien: Dyk ned i den komplicerede og uigennemskuelige it-sikkerhedsverden

Min sommerferie-anbefaling: Sæt høretelefonerne i ørerne ved stranden eller brug bilturen ned gennem Europa på at høre mere om kinesisk it-sikkerhed og canadiske teenage-hackere.

Jeg er storforbruger af podcasts af alle varianter, og sommerferien er ingen undtagelse – tværtimod.

Der er rigeligt at vælge imellem om alt fra international politik til et hav af tech-programmer. Jeg kommer dog til at kaste mig over den australske podcastserie Risky Business.

Her guider den australske journalist Patrick Gray lytterne igennem den til tider komplicerede og uigennemskuelig sikkerhedsverden med undertitlen: It’s a jungle out there.

Podcasten er et aktuelt program, der tager et mere teknisk blik på de aktuelle nyhedshistorier. Men det kan bestemt betale sig at gå tilbage i arkiverne og lytte til nogle af de tidligere afsnit.

Du kan eksempelvis blive klogere på, hvordan du er dækket med Microsofts egen Defender Antivirus eller komme med bag den kinesiske it-sikkerhedsindustri.

Her giver en sikkerhedsekspert fra den australske udgave af Center for Cybersikkerhed (CfCS) os et indblik i, hvordan den kinesiske it-sikkerhedsindustri har udviklet sig, og hvor meget de kinesiske sikkerhedselskaber samarbejder med den kinesiske regering.

Alt i alt er der god mulighed for både at blive klogere på din egen it-sikkerhed og fascinerende interviews om,. hvordan krigen i cyberspace bliver udkæmpet.

Henvender sig til it-professionelle

Risky Business er ikke podcasten, der giver en introduktion til it-sikkerhed. Den er henvendt til it-professionelle og går derfor også meget teknisk og nørdet til værks.

Der er god grund til at holde tungen lige i munden, men derfor er serien også særlig interessant, hvis man i forvejen interesserer sig for it-sikkerhed.

Podcasten udkommer en gang om ugen, men der er som sagt rigeligt med afsnit, man kan kaste sig over, hvis man endnu ikke har stiftet bekendtskab med Risky Business.

Podcasten blev sendt første gang i 2007 og har derfor mere end 500 episoder bag sig, der alle ligger klar til at blive downloadet på Risky.biz.

Som alle andre podcasts er alle afsnit selvfølgelig gratis. Derfor er er der i alle udsendelser et interview i slutningen af programmet med en af podcastens sponsorer. De er ofte interessante, men det er alligevel en god idé at have de kildekritiske briller på.

Risky Business er af en eller anden grund kun tilgængelig i iTunes, men alle episoder kan downloades som mp3-fil på podcastens egen hjemmeside.
IT-JOB

Combine A/S

Frontend Developer

Visma Enterprise A/S

API Udvikler

Landbrug & Fødevarer

IT-supporter
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Erhvervsakademiet Lillebælt
Udvikling og salg af klassebaseret undervisning, blandt andet inden for multimedie og it.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere