Artikel top billede

Min anbefaling til sommerferien: Dyk ned i den komplicerede og uigennemskuelige it-sikkerhedsverden

Min sommerferie-anbefaling: Sæt høretelefonerne i ørerne ved stranden eller brug bilturen ned gennem Europa på at høre mere om kinesisk it-sikkerhed og canadiske teenage-hackere.

Jeg er storforbruger af podcasts af alle varianter, og sommerferien er ingen undtagelse – tværtimod.

Der er rigeligt at vælge imellem om alt fra international politik til et hav af tech-programmer. Jeg kommer dog til at kaste mig over den australske podcastserie Risky Business.

Her guider den australske journalist Patrick Gray lytterne igennem den til tider komplicerede og uigennemskuelig sikkerhedsverden med undertitlen: It’s a jungle out there.

Podcasten er et aktuelt program, der tager et mere teknisk blik på de aktuelle nyhedshistorier. Men det kan bestemt betale sig at gå tilbage i arkiverne og lytte til nogle af de tidligere afsnit.

Du kan eksempelvis blive klogere på, hvordan du er dækket med Microsofts egen Defender Antivirus eller komme med bag den kinesiske it-sikkerhedsindustri.

Her giver en sikkerhedsekspert fra den australske udgave af Center for Cybersikkerhed (CfCS) os et indblik i, hvordan den kinesiske it-sikkerhedsindustri har udviklet sig, og hvor meget de kinesiske sikkerhedselskaber samarbejder med den kinesiske regering.

Alt i alt er der god mulighed for både at blive klogere på din egen it-sikkerhed og fascinerende interviews om,. hvordan krigen i cyberspace bliver udkæmpet.

Henvender sig til it-professionelle

Risky Business er ikke podcasten, der giver en introduktion til it-sikkerhed. Den er henvendt til it-professionelle og går derfor også meget teknisk og nørdet til værks.

Der er god grund til at holde tungen lige i munden, men derfor er serien også særlig interessant, hvis man i forvejen interesserer sig for it-sikkerhed.

Podcasten udkommer en gang om ugen, men der er som sagt rigeligt med afsnit, man kan kaste sig over, hvis man endnu ikke har stiftet bekendtskab med Risky Business.

Podcasten blev sendt første gang i 2007 og har derfor mere end 500 episoder bag sig, der alle ligger klar til at blive downloadet på Risky.biz.

Som alle andre podcasts er alle afsnit selvfølgelig gratis. Derfor er er der i alle udsendelser et interview i slutningen af programmet med en af podcastens sponsorer. De er ofte interessante, men det er alligevel en god idé at have de kildekritiske briller på.

Risky Business er af en eller anden grund kun tilgængelig i iTunes, men alle episoder kan downloades som mp3-fil på podcastens egen hjemmeside.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Cyber Briefing

Én gang om måneden leverer Computerworld Event et 30 minutters Cyber Briefing, hvor du får overblik over de mest aktuelle angreb, største trusler og tendenser samt giver dig gode råd, der kan implementeres direkte i din it-sikkerhedsafdeling. Tema: Hvor står Danmark i forhold truslen fra DDoS?

22. marts 2023 | Læs mere


Datadrevet forretning 2023

Gennem inspirerende oplæg fra personer, der – på egne eller andres vegne – har formået at udnytte data til at sikre en kant til konkurrenterne, bliver du inspireret til, hvordan din organisation kan lykkes med at høste gevinsterne gennem målrettet investering i databaseret innovation og udvikling og om, hvordan man i praksis spotter potentialet i og værdien af data.

23. marts 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

28. marts 2023 | Læs mere