Artikel top billede

(Foto: Photo by William Iven on Unsplash)

Kina smider Facebook ud af landet efter én dag

Facebook nåede knap nok at annoncere planerne om en innovationhub i Kina, før de kinesiske myndigheder trak tilladelsen tilbage.

Onsdag kom det frem, at Facebook havde fået tilladelse til at åbne en innovatiosnhub i den kinesiske provins Zhejiang, men det bliver alligevel ikke til noget.

Facebooks kinesiske datterselskab var registeret i millionbyen Hangzhou i nogle få timer, men den kinesiske Cyberspace Administration vil ikke godkende tilladelsen, og derfor er den nu trukket tilbage. Det skriver New York Times.

Ikke nok med det, så er det kinesiske styre også begyndt at censurere nyhedskilderne for de oprindelige historier om, at Facebook åbner en innovationshub i landet.

Det kan du læse mere om her: Facebook skruer op for tilstedeværelsen i Kina: Planlægger innovationshub

Blev udelukket i 2009

Projektet med den kinesiske innovationshub havde en værdi på 30 millioner dollar, svarende til lige under 200 millioner kroner.

Formålet var at støtte lokale udviklere og start ups.

Dermed tyder alt på, at Facebooks drømme om for alvor at slå hul på det kinesiske marked, der hidtil har været censureret i høj grad, har lange udsigter.

Facebook blev blokeret af den kinesiske stat siden 2009.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere