Ugen i tech: Kåring af den bedste stemmestyrede assistent, skærme som tåler tæsk, Philips Hue til badeværelset og lovende lavpristelefoner

Stortest af Googles Assistant, Apples Siri, Amazons Alexa og Microsofts Cortana. Ugen byder også på interessant nyt fra Samsung og Philips.

Digitale assistenter loves en lys fremtid i fremtidens digitale hjem, kontorer og biler. Der er dog fortsat stor forskel på, hvor dygtig Apples Siri, Googles Assistant, Amazons Alexa og Microsofts Cortana er til at forstå og svare på henvendelser fra brugerne.

Det fremgår af en undersøgelse udarbejdet af Loup Ventures, hvor de enkelte løsninger sættes på prøve. Over 800 spørgsmål er blevet vendt og besvaret af de enkelte assistenter, der viste sig at være store forskelle på hvor nyttige og brugbare de enkelte svar blev. Test sproget i undersøgelsen er engelsk – de danske versioner er fortsat et godt stykke efter deres engelsksprogede pendanter.

Googles Assistant kommer sejrrigt ud af testen, ved at forstå samtlige af henvendelserne og ved at returnere korrekte svar i seks ud af syv tilfælde. Næstbedst blev Apples Siri som kunne svare korrekt næsten fire ud af fem gange, mens Alexa og Cortana kun svarer korrekt i henholdsvis 61 og 52 procent af tilfældene.

Herunder kan du se undersøgelsens resultater. Bemærk, hvordan de enkelte assistenter er blevet forbedret i perioden fra april 2017 til juli 2018. Ultraholdbare og bøjelige skærme
Skærmen er nok den komponent på en smartphone som er allermest sårbar. Sådan vil det ikke nødvendigvis være i fremtiden.

Denne uge kunne Samsung Display, en komponent-afdeling fra den sydkoreanske tech-kæmpe, fremvise deres første fuldt ud bøjelige display som samtidig tåler tæsk. Ifølge selskabet selv er prototypen ’unbreakable’.

Her har Samsung taget en specialitet fra selskabet, de bøjelige OLED-displays, og belagt det med et glaslignende materiale som holder til et drop fra 1,8 meters højde. Ifølge interne tests kan displayet også holde til at falde 26 gange i streg fra 1,2 meters højde.

Displayet er samtidig i stand til at fungere ved ekstreme temperaturer fra minus 32 grader til 72 plusgrader. Det skriver The Verge.

Samsung Display giver ikke nogen dato for, hvornår de første enheder med de sejlivede displays vil udkomme. Eventuelle applikationer til displayet er der derimod mange af, eksempelvis smartphones, bilkonsoler og wearables samt militært eller industrielt brug.

Spejl med smartlys i
Efter at være gået efter stuens, køkkenets, kontoret, soveværelsets og havens belysning er det nu badeværelse der står for tur med Philips nyligt annoncerede Adore Bathroom belysning.

Her forener Philips et badeværelses spejl med en lysende ring, der fungerer i samspil med selskabets Hue-portefølje. Den kan altså styres via Hue Bridge og fjernbetjenes via Googles Assistant, Amazons Alexa og Apples HomeKit.

For at kunne overleve den øgede fugtighed og risikoen for sprøjt i badeværelse er lys-spejlet IP44 certificeret mod støv og stænk. Det vil dog kræve en dedikeret montering og ledningsføring til vådrum.

Ønsker du en farvelade af lyseffekter, vil Adore Bathroom dog skuffe, den lyser udelukkende i forskellige nuancer af hvidt.

Prisen lyder på 1.900 kroner for et kit med medfølgende fjernbetjening.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett Packard Enterprise ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital konference: Digitale forretningsløsninger 2020 - processer og teknologier, der øger bundlinien

Den digitale transformation har potentialet til at ændre virksomhedernes forretningsmodeller - og til at forandre forbindelsen til både slutbrugere og leverandører. For stadig flere virksomheder ligger vægten i forretningerne derfor i stadig højere grad på selve kundeoplevelsen og værdiskabelsen for brugeren. På denne heldagskonference får du derfor indspark og viden om, hvor du kan sætte ind, hvis du skal komme på omgangshøjde med de bedste digitale forretningsløsninger og skabe mest mulig værdi for din forretning med ny teknologi, der øger bundlinien.

21. oktober 2020 | Læs mere


Digital How To: Data og AI er fremtiden – men kan man overhovedet lykkes i det nye data-univers uden den rette dataplatform?

Det er svært at spå om fremtiden, men vi kan være sikre på, at den indeholder meget mere data og en langt større anvendelse af kunstig intelligens. På dette webinar sætter vi derfor fokus på, hvordan du som organisation får styr på alle data, og bliver klar til fremtiden.

30. oktober 2020 | Læs mere


IT Security 2020

Strategic IT Security 2020 will focus on the never-ending story about security and cyber-defense, and how you can defend your business and your customer’s data and information. Together with several leading experts and digital executives from all over the Nordic countries, this conference seeks to give you the best input to focus even more on cyber security in the future.

03. november 2020 | Læs mere

Flere dybdegående Computerworld artikler

Morgen-briefing: HP-direktør: Danmark har ikke råd til at vente et år på ny digitaliseringsstrategi / Cbrain ser lysere på 2020 / Unity vil hjælpe små spiludviklere med at vokse

Morgen-briefing: HP-direktør: Danmark har ikke råd til at vente et år på ny digitaliseringsstrategi / Cbrain ser lysere på 2020 / Unity vil hjælpe små spiludviklere med at vokse / Rekordmange digitale meddelelser fra det offentlige under coronakrisen / Nyt værktøj skal gøre lokal udrulning af digital infrastruktur mere smidig / Logitech har tjent tykt på corona / Verizon Business udruller privat 5G på globalt plan / “Ingen bliver hacket”, sagde Trump (og glemte, at hans egne hoteller er blevet hacket) / Nintendo har solgt 365 procent flere spilkonsoller end Xbox

Microsoft indgår partnerskab med SpaceX: Nye Azure-datacentre skal have leveret internet fra rummet
Nu kan du streame dine Xbox spil på iPhone og iPad
Intel sælger ud: Sydkoreanere køber Intels NAND-forretning for 75 milliarder kroner
Hvis der er en patch, hvad er så problemet?
Sverige forbyder kommende operatører at anvende udstyr fra Huawei og ZTE i kommende 5G-net
Dating.dk dømt i retten: Skal betale bøde på 100.000 kroner for vildledning om priser og vilkår
1 Morgen-briefing: Corona-handel får danske netbutikker til at tro på solid vækst / Danske Falcon.io understøtter nu Instagram Messaging / Visma investerer i kvindeligt cykelhold på topplan med dansk rytter


Premium
SF og Enhedslisten kræver flere penge til politiets cyberenhed: Skal investeres i øget efterforskning af digitale krænkelser
Der skal flere penge til Rigspolitiets Cybercrime Center NC3. Det kræver SF og Enhedslisten, der mener, at der er brug for flere penge til at opklare digitale krænkelser.
Computerworld
Kinesiske OnePlus slipper vild telefon løs: Byder på et snedigt batteri-trick
Mobilproducenten OnePlus nye toptelefon byder på et uset batteri-trick - den lader usædvanlig hurtigt op.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Sådan kommer du i gang med outsourcing
Skaffer din virksomhed nemt alle de kompetencer, I har behov for – eller hæmmer manglen på medarbejdere med præcis de rette kernekompetencer undertiden jeres vækst? Mange virksomheder beslutter at afsøge muligheden for at outsource opgaver indenfor eksempelvis udvikling, men oplever også at det kan være vanskeligt at håndtere optimalt. Denne hvidbog kommer omkring en række af de risici og faldgruber, der kan være forbundet med outsourcing – og gennemgår nogle af de mest oplagte samarbejdsmodeller. Det gør det lettere at minimere eller afbøde nogle af de mest oplagte og ruster din virksomhed til bedre at give jer i kast med outsourcing.