Artikel top billede

Rapport: Mellemstore virksomheder rammes hårdest af it-kriminalitet

Mellemstore virksomheder angribes næsten lige så ofte som store virksomheder, men tildelte sikkerheds-ressourcer følger ikke med trusselsbilledet.

En nyligt udgivet rapport fra sikkerhedsselskabet Malwarebytes og analysevirksomheden Ostermann Research viser, at det særligt er mellemstore virksomheder med mellem 500 og 999 ansatte som de it-kriminelle har i sigtekornet.

Ifølge rapporten, spenderer en organisation med 2.500 ansatte op til 1,9 millioner dollar, knap 13 millioner kroner, på it-sikkerhed. Det tal dækker over udgifter til it-sikkerheds infrastruktur, inklusive ansatte, udgifter til uforudsete sikkerhedsbrister såsom ransomware-angreb samt udgifter til interne sikkerhedsbrud. Det skriver Thenextweb.

Alene i Tyskland er it-sikkerhedsbudgetterne vokset med 18 procent fra 2017 til 2018, mod den globale gennemsnitsvækst på 15 procent.

Her er mellemstore virksomheder endnu hårdere ramt. Det begrundes i rapporten med, at antallet af angreb var næsten på niveau med større organisationer, mens at sikkerhedsinvesteringer lå på et lavere niveau.

Undersøgelsen er udarbejdet ud fra interviews med over 900 it-sikkerhedsfolk, heraf 200 i US, 175 spredt over Storbritannien, Tyskland, Australien og Singapore.

Læs også: Bryd tavsheden når din virksomhed bliver hacket: “Det er en gave for virksomheder, hvis nogen påpeger en sårbarhed”

Blandt de undersøgte virksomheder melder 73 procent at de har været berørt af en sikkerhedstrussel igennem de seneste 12 måneder. Størstedelen af angrebene var baseret på phishing efterfulgt af adware og spyware.

Tallene viser, at et gennemsnitteligt angreb koster den ramte virksomhed i snit 290.000 dollar. Disse omkostninger er fordelt over udlæg til udskiftning af software, mandetimer, reetablering af systemer, juridiske udgifter og direkte omkostninger som betaling af løsesum ved ransomware-angreb.

Den 16 siders lange rapport kan hentes her.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere