Artikel top billede

(Foto: Contact me chatree@hotmail.co.th or chatree.jyy@gmail.com / Chatree Jaiyangyuen)

Rapport: Mellemstore virksomheder rammes hårdest af it-kriminalitet

Mellemstore virksomheder angribes næsten lige så ofte som store virksomheder, men tildelte sikkerheds-ressourcer følger ikke med trusselsbilledet.

En nyligt udgivet rapport fra sikkerhedsselskabet Malwarebytes og analysevirksomheden Ostermann Research viser, at det særligt er mellemstore virksomheder med mellem 500 og 999 ansatte som de it-kriminelle har i sigtekornet.

Ifølge rapporten, spenderer en organisation med 2.500 ansatte op til 1,9 millioner dollar, knap 13 millioner kroner, på it-sikkerhed. Det tal dækker over udgifter til it-sikkerheds infrastruktur, inklusive ansatte, udgifter til uforudsete sikkerhedsbrister såsom ransomware-angreb samt udgifter til interne sikkerhedsbrud. Det skriver Thenextweb.

Alene i Tyskland er it-sikkerhedsbudgetterne vokset med 18 procent fra 2017 til 2018, mod den globale gennemsnitsvækst på 15 procent.

Her er mellemstore virksomheder endnu hårdere ramt. Det begrundes i rapporten med, at antallet af angreb var næsten på niveau med større organisationer, mens at sikkerhedsinvesteringer lå på et lavere niveau.

Undersøgelsen er udarbejdet ud fra interviews med over 900 it-sikkerhedsfolk, heraf 200 i US, 175 spredt over Storbritannien, Tyskland, Australien og Singapore.

Læs også: Bryd tavsheden når din virksomhed bliver hacket: “Det er en gave for virksomheder, hvis nogen påpeger en sårbarhed”

Blandt de undersøgte virksomheder melder 73 procent at de har været berørt af en sikkerhedstrussel igennem de seneste 12 måneder. Størstedelen af angrebene var baseret på phishing efterfulgt af adware og spyware.

Tallene viser, at et gennemsnitteligt angreb koster den ramte virksomhed i snit 290.000 dollar. Disse omkostninger er fordelt over udlæg til udskiftning af software, mandetimer, reetablering af systemer, juridiske udgifter og direkte omkostninger som betaling af løsesum ved ransomware-angreb.

Den 16 siders lange rapport kan hentes her.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Cyber Briefing

Én gang om måneden leverer Computerworld Event et 30 minutters Cyber Briefing, hvor du får overblik over de mest aktuelle angreb, største trusler og tendenser samt giver dig gode råd, der kan implementeres direkte i din it-sikkerhedsafdeling. Tema: Hvor står Danmark i forhold truslen fra DDoS?

22. marts 2023 | Læs mere


Datadrevet forretning 2023

Gennem inspirerende oplæg fra personer, der – på egne eller andres vegne – har formået at udnytte data til at sikre en kant til konkurrenterne, bliver du inspireret til, hvordan din organisation kan lykkes med at høste gevinsterne gennem målrettet investering i databaseret innovation og udvikling og om, hvordan man i praksis spotter potentialet i og værdien af data.

23. marts 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

28. marts 2023 | Læs mere