Artikel top billede

(Foto: Contact me chatree@hotmail.co.th or chatree.jyy@gmail.com / Chatree Jaiyangyuen)

Rapport: Mellemstore virksomheder rammes hårdest af it-kriminalitet

Mellemstore virksomheder angribes næsten lige så ofte som store virksomheder, men tildelte sikkerheds-ressourcer følger ikke med trusselsbilledet.

En nyligt udgivet rapport fra sikkerhedsselskabet Malwarebytes og analysevirksomheden Ostermann Research viser, at det særligt er mellemstore virksomheder med mellem 500 og 999 ansatte som de it-kriminelle har i sigtekornet.

Ifølge rapporten, spenderer en organisation med 2.500 ansatte op til 1,9 millioner dollar, knap 13 millioner kroner, på it-sikkerhed. Det tal dækker over udgifter til it-sikkerheds infrastruktur, inklusive ansatte, udgifter til uforudsete sikkerhedsbrister såsom ransomware-angreb samt udgifter til interne sikkerhedsbrud. Det skriver Thenextweb.

Alene i Tyskland er it-sikkerhedsbudgetterne vokset med 18 procent fra 2017 til 2018, mod den globale gennemsnitsvækst på 15 procent.

Her er mellemstore virksomheder endnu hårdere ramt. Det begrundes i rapporten med, at antallet af angreb var næsten på niveau med større organisationer, mens at sikkerhedsinvesteringer lå på et lavere niveau.

Undersøgelsen er udarbejdet ud fra interviews med over 900 it-sikkerhedsfolk, heraf 200 i US, 175 spredt over Storbritannien, Tyskland, Australien og Singapore.

Læs også: Bryd tavsheden når din virksomhed bliver hacket: “Det er en gave for virksomheder, hvis nogen påpeger en sårbarhed”

Blandt de undersøgte virksomheder melder 73 procent at de har været berørt af en sikkerhedstrussel igennem de seneste 12 måneder. Størstedelen af angrebene var baseret på phishing efterfulgt af adware og spyware.

Tallene viser, at et gennemsnitteligt angreb koster den ramte virksomhed i snit 290.000 dollar. Disse omkostninger er fordelt over udlæg til udskiftning af software, mandetimer, reetablering af systemer, juridiske udgifter og direkte omkostninger som betaling af løsesum ved ransomware-angreb.

Den 16 siders lange rapport kan hentes her.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere