Artikel top billede

Ekstremistisk indhold skal fjernes under en time på de sociale medier, mener EU’s sikkerhedskommissær. Ellers vil det udløse bøder.

EU truer sociale medier med bøder: Terror-indhold skal fjernes indenfor en time

Ekstremistisk indhold skal fjernes på under en time på de sociale medier, mener EU’s sikkerhedskommissær. Ellers vil det udløse bøder.

EU-parlamentet vil indføre sanktioner over for sociale medier, som ikke fjerner terrorist-propaganda hurtigt nok. Det erfarer The Financial Times som skriver, at et sådant lovgivningsforslag er på vej i næste måned.

Ifølge den kommende lovtekst vil EU efter sigende uddele bøder til virksomheder, som ikke fjerner terrorist-produceret indhold fra deres platforme indenfor en time. Det vil betyde et træk væk fra tidligere lovgivning som gjorde det op til virksomhederne selv at fjerne propagandaen.

Et sådant lovforslag vil særligt ramme sociale medier som Facebook, YouTube og Twitter der hver dag modtager millionvis af nye beskeder.

Ifølge EU’s sikkerhedskommissær, Julian King, vil lovgivningen gælde virksomheder uanset størrelse, hvorfor mindre platforme også vil blive berørt.

Forrige år dokumenterede den britiske tænketank Policy Exchange i rapporten ’The New Netwar: Countering Extremism Online’, hvordan ekstremistiske bevægelser benyttede sig af sociale platforme som Telegram, Twitter og YouTube til at udbrede terrorfremmende indhold online.

Her blev Twitter fremhævet som jihadisternes favoritmedie, ved at stå for 40 procent af den identificerede terror-relaterede trafik.

Se også: Her er truslerne for fremtidens smarte byer - og metoden som vi skal anvende til at sikre dem

Kunstig intelligens og fælles databaser til hjælp

Hos de berørte sociale medier tages der forholdsregler mod misbruget af deres platforme.

Blandt andet beskriver The Next Web hvordan kunstig intelligens nu benyttes til automatisk at genkende terrorrelateret indhold samt hvordan fælles databaser registrerer indhold der promoverer terrorisme.

Til trods for eksisterende tiltag, kan terrorgrupperinger som ISIS og deres tilhængere stadig dele indhold over de sociale platforme. I en nylig undersøgelse foretaget af the ’Counter Extremism Project’ nåede 1.348 terror-fremmende videoklip at få sammenlagt 163.391 visninger inden YouTube pillede dem ned.

I alt nåede 24 procent af videoerne at være tilgængelige på platformen i over to timer, længe nok til, at de kunne nå at blive downloadet og distribueret videre over andre platforme som Facebook eller Twitter.

Læs også: Google sætter Adwords ind i kampen mod radikalisering og rekruttering af terrorister til ISIS på YouTube
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere