Artikel top billede

Ekstremistisk indhold skal fjernes under en time på de sociale medier, mener EU’s sikkerhedskommissær. Ellers vil det udløse bøder.

EU truer sociale medier med bøder: Terror-indhold skal fjernes indenfor en time

Ekstremistisk indhold skal fjernes på under en time på de sociale medier, mener EU’s sikkerhedskommissær. Ellers vil det udløse bøder.

EU-parlamentet vil indføre sanktioner over for sociale medier, som ikke fjerner terrorist-propaganda hurtigt nok. Det erfarer The Financial Times som skriver, at et sådant lovgivningsforslag er på vej i næste måned.

Ifølge den kommende lovtekst vil EU efter sigende uddele bøder til virksomheder, som ikke fjerner terrorist-produceret indhold fra deres platforme indenfor en time. Det vil betyde et træk væk fra tidligere lovgivning som gjorde det op til virksomhederne selv at fjerne propagandaen.

Et sådant lovforslag vil særligt ramme sociale medier som Facebook, YouTube og Twitter der hver dag modtager millionvis af nye beskeder.

Ifølge EU’s sikkerhedskommissær, Julian King, vil lovgivningen gælde virksomheder uanset størrelse, hvorfor mindre platforme også vil blive berørt.

Forrige år dokumenterede den britiske tænketank Policy Exchange i rapporten ’The New Netwar: Countering Extremism Online’, hvordan ekstremistiske bevægelser benyttede sig af sociale platforme som Telegram, Twitter og YouTube til at udbrede terrorfremmende indhold online.

Her blev Twitter fremhævet som jihadisternes favoritmedie, ved at stå for 40 procent af den identificerede terror-relaterede trafik.

Se også: Her er truslerne for fremtidens smarte byer - og metoden som vi skal anvende til at sikre dem

Kunstig intelligens og fælles databaser til hjælp

Hos de berørte sociale medier tages der forholdsregler mod misbruget af deres platforme.

Blandt andet beskriver The Next Web hvordan kunstig intelligens nu benyttes til automatisk at genkende terrorrelateret indhold samt hvordan fælles databaser registrerer indhold der promoverer terrorisme.

Til trods for eksisterende tiltag, kan terrorgrupperinger som ISIS og deres tilhængere stadig dele indhold over de sociale platforme. I en nylig undersøgelse foretaget af the ’Counter Extremism Project’ nåede 1.348 terror-fremmende videoklip at få sammenlagt 163.391 visninger inden YouTube pillede dem ned.

I alt nåede 24 procent af videoerne at være tilgængelige på platformen i over to timer, længe nok til, at de kunne nå at blive downloadet og distribueret videre over andre platforme som Facebook eller Twitter.

Læs også: Google sætter Adwords ind i kampen mod radikalisering og rekruttering af terrorister til ISIS på YouTube
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Styrk effektivitet og bundlinje i ét hug

Fleksibilitet, valgfrihed og bæredygtighed er nogle af de områder, som vægtes særligt højt, især blandt de yngre generationer, når de skal vælge eller blive på en arbejdsplads. På eventet kan du få konkrete løsningsforslag til, hvordan du med en fleksibel IT-strategi og det frie IT-valg, kan give medarbejderne medbestemmelse omkring valg af digitalt arbejdsudstyr og samtidig være mere miljøbevidste i deres valg.

06. juni 2023 | Læs mere


Kom godt i gang og få det fulde udbytte med Dynamics 365 FO

Overvejelser, forberedelser og implementering. CGI's eksperter stiller skarp på Microsoft Dynamics 365 FO og merværdien ved samspillet med Azure og Power Platform.

06. juni 2023 | Læs mere


Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere