Artikel top billede

Endnu et dansk fibernet bliver åbnet: Nordjysk fibernet åbnes for alle indholds-leverandører

Nord Energi åbner det nordjyske fibernet for alle indholdsleverandører, som nu kan få adgang til de nordjyske fiberkunder.

Nordjyske Nord Energi åbner sit fibernet for andre leverandører.

Det sker knapt et år efter, at de to store fiberselskaber Eniig og SE blev enige om, at de ville åbne deres fibernetnværk, så andre selskaber ville kunne mulighed for at levere indhold over netværket.

Nord Energi er medejer af Eniig Energi.

Eniig etablerede få måneder siden selskabet OpenNet, der kommer til at håndtere de øvrige indholds-leverandører på det nordjyske fibernet.

Ifølge Nord Energi Fibers direktør, Christian Frost Lauritzen, vil en bedre udnyttelse af det nordjyske fibernet være med til at sætte mere skub i vækst og udvikling i det nordjyske.

“Med samarbejdet gør vi det nemmere for andre udbydere at få adgang til fibernettet, og det vil give endnu mere konkurrence og dermed større valgfrihed for vores andelshavere,” siger han.

Han peger på, at Nord Energi er i gang med at rulle kraftigt ud i Nordjylland.

“Målsætningen er, at minimum 95 procent af de godt 120.000 husstande i fiberforsyningsområdet kan tilbydes fibernet i 2020.. Med dette samarbejde [mellem Nord Energi og OpenNet, red] sikrer vi desuden de bedste forudsætninger for at få flere kunder på fibernettet og dermed en bedre forrentning af vores investering i fiberinfrastruktur,” siger han.

Selskaberne peger på, at vilkårene for at levere indhold via OpenNet er ens for alle.

“OpenNet er et selvstændigt selskab i Eniig-koncernen med egen direktør, medarbejdere og systemer. Der er imidlertid fuldstændigt vandtætte skotter mellem OpenNet og Eniig, og derfor kan jeg garantere, at alle partnere i OpenNet behandles lige,” lyder det fra OpenNets direktør, Henrik Møller Nielsen.

OpenNet er endnu ikke gået i drift, men har indtil videre aftaler med YouSee, SE og Eniig Fiber. Selskabet har tidligere inviteret 'alle fiberselskaber til at samarbejde.'

Dansk Energi, der repræsenterer de danske energiselskaber, meddelte i sommer, at der ligger en fælles brancheholdning bag åbningen af fibernettet for andre indholdsleverandører i takt med, at fiberselskaberne blev klar til det.

Læs også:

Nu sker det: Alle danske fiberselskaber er klar til at åbne deres net for andre leverandører

Dansk fiberkæmpe træffer afgørende beslutning: Vil åbne sit net for andre selskaber

Direktør i fiberselskabet Eniig: Derfor åbner vi nu vores fibernet for andre leverandører




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere