Artikel top billede

Udenrigsministeriet sender danske it-folk til Irak

Udenrigsministeriet giver grønt lyst til, at danske it-folk sendes til Irak for at ‘understøtte’ Natos kamp mod Islamisk Stat.

Inden længe er 22 danske it- og kommunikationsspecialister på vej til Irak, hvor der skal være med til at opbygge Natos kommunikations-udstyr i landet.

Det er resultatet af en ny afgørelse i Udenrigspolitisk Nævn, som nu giver grønt lys til planerne.

De 22 danske it-folk skal indgå i Natos såkaldte ‘træningsmission’ af irakiske soldater, hvor de skal være med til at ‘etabglere kommunikationslinier mellem Natos kommende faciliteter i Irak og til Natos hovedkvarter i Europa,’ meddeler Udenrigsministeriet.

“Jeg er glad for, at vi kan bidrage med professionelle og særdeles kompetente folk fra Forsvaret til at opbygge Natos kommunikationslinjer i Irak og hjem til Nato-hovedkvarteret i Bruxelles. Soldater fra danske signalenheder gør sig i disse dage klar til at rejse til Irak for at påbegynde en særdeles vigtig opgave med etableringen af NATO’s nye træningsmission,” lyder det fra forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen (V).

De 22 it-folk bliver udsendt som led af det danske DCM (‘deployerbare kommunikations-modul’).

De skal afsted til Irak allerede i slutningen af denne måned. Hele turen kommer til at tage dem cirka fire måneder.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere