Artikel top billede

Udenrigsministeriet sender danske it-folk til Irak

Udenrigsministeriet giver grønt lyst til, at danske it-folk sendes til Irak for at ‘understøtte’ Natos kamp mod Islamisk Stat.

Inden længe er 22 danske it- og kommunikationsspecialister på vej til Irak, hvor der skal være med til at opbygge Natos kommunikations-udstyr i landet.

Det er resultatet af en ny afgørelse i Udenrigspolitisk Nævn, som nu giver grønt lys til planerne.

De 22 danske it-folk skal indgå i Natos såkaldte ‘træningsmission’ af irakiske soldater, hvor de skal være med til at ‘etabglere kommunikationslinier mellem Natos kommende faciliteter i Irak og til Natos hovedkvarter i Europa,’ meddeler Udenrigsministeriet.

“Jeg er glad for, at vi kan bidrage med professionelle og særdeles kompetente folk fra Forsvaret til at opbygge Natos kommunikationslinjer i Irak og hjem til Nato-hovedkvarteret i Bruxelles. Soldater fra danske signalenheder gør sig i disse dage klar til at rejse til Irak for at påbegynde en særdeles vigtig opgave med etableringen af NATO’s nye træningsmission,” lyder det fra forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen (V).

De 22 it-folk bliver udsendt som led af det danske DCM (‘deployerbare kommunikations-modul’).

De skal afsted til Irak allerede i slutningen af denne måned. Hele turen kommer til at tage dem cirka fire måneder.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere