Artikel top billede

Udenrigsministeriet sender danske it-folk til Irak

Udenrigsministeriet giver grønt lyst til, at danske it-folk sendes til Irak for at ‘understøtte’ Natos kamp mod Islamisk Stat.

Inden længe er 22 danske it- og kommunikationsspecialister på vej til Irak, hvor der skal være med til at opbygge Natos kommunikations-udstyr i landet.

Det er resultatet af en ny afgørelse i Udenrigspolitisk Nævn, som nu giver grønt lys til planerne.

De 22 danske it-folk skal indgå i Natos såkaldte ‘træningsmission’ af irakiske soldater, hvor de skal være med til at ‘etabglere kommunikationslinier mellem Natos kommende faciliteter i Irak og til Natos hovedkvarter i Europa,’ meddeler Udenrigsministeriet.

“Jeg er glad for, at vi kan bidrage med professionelle og særdeles kompetente folk fra Forsvaret til at opbygge Natos kommunikationslinjer i Irak og hjem til Nato-hovedkvarteret i Bruxelles. Soldater fra danske signalenheder gør sig i disse dage klar til at rejse til Irak for at påbegynde en særdeles vigtig opgave med etableringen af NATO’s nye træningsmission,” lyder det fra forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen (V).

De 22 it-folk bliver udsendt som led af det danske DCM (‘deployerbare kommunikations-modul’).

De skal afsted til Irak allerede i slutningen af denne måned. Hele turen kommer til at tage dem cirka fire måneder.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere


Digitale forretningsprocesser 2023

Virksomhedens digitale processer er fuldkommen afgørende for, hvor hurtigt du kan transformere forretningen, udvikle nye forretningsmuligheder skabe overblik og rapportere effektivt, hurtigt og retvisende. Samtidig er de digitale processer – i tæt samspil med dine systemløsninger – afgørende for samarbejdet med partnere og leverandører – og for den oplevelse og værdiskabelse, du tilbyder ansatte og kunder. Herunder for ambitionerne om at skabe og tilpasse de muligheder, der karakteriserer en moderne arbejdsplads.

18. april 2023 | Læs mere


Digital bæredygtighed - den grønne transformation er over os

Kom med, når vi i giver et overblik over, hvordan nogle af de mest innovative it-selskaber går til bæredygtighed som forretningsområde - og hvorfor de har valgt at sætte ind på netop bæredygtighed som område. Du får også indblik i, hvordan innovative virksomheder udvikler teknologier direkte rettet mod øget bæredygtighed - og inspiration til, hvordan du selv kan komme videre med bæredygtigheden og blive en del af det spirende kæmpemarked for bæredygtighed - en af verdens for tiden tungeste dagsordener.

25. april 2023 | Læs mere