The Digital EdgeClaus H. Andersen skal gøre dit indkøb nemmere i Salling Groups 1.500 butikker

En mindre sværm af enheder er på vej fra Apple her til efteråret

Det forventer vi af onsdagens iPhone-event: Nye iPhones og nyt Apple Watch… og at home-knappen skal dø

Apple lægger op til en stærk efterårskollektion. Væg-til-væg displays og skrotning af touch-ID knappen bliver et gennemgående tema.

Det er ved at blive efterår, og det betyder, at Apple snart er klar med en ny efterårskollektion af iPhones – og endda en stribe andre enheder.

12. september klokken 19.00 dansk tid vil Tim Cook og hans kumpaner træde på scenen til den årlige iPhone-keynote i Californien og præsentere årets vigtigste nyheder.

Står de verserende læk og nyheder til troende, bliver det et langt event.

For ikke mindre end seks væsentlige enheder er på tapetet.

Og en overraskelse eller to kan der også komme på tale.

Her er hvad Computerworld regner med at se fra tech-giganten fra Cupertino.

Læs også: Apple inviterer til stor produktpræsentation: Mød iPhone XS og det helt nye Apple Watch

En sværm af iPhones
Ligesom ved sidste års event er der tre iPhones på vej. Men hvor Apple foretrak at lade topmobilen iPhone X fylde mest, mens iPhone 8-serien forblev i baggrunden, vil årets kollektion blive fyldt med X’ere.

Home-knappen skal dø i år, hvorfor alle tre nye iPhones vil få et fuldskærmsdesign i tråd med Apples eksisterende iPhone X.

Afløseren til iPhone X vil hedde iPhone XS og vil læne sig tæt op af originalen. Her er det igen et 5,8 tommer stort display der vil indtage hele frontpartiet.

Indmaden vil dog utvivlsomt blive opdateret med en kraftigere ’A12’-processor, printet med den strømeffektiv 7nm procesteknologi.

Den vil hovedsageligt brillere ved at køre langt på literen, for ydelsen er, ifølge lækkede benchmarks fra Macrumors, kun omtrent 10 procent højere end i den nuværende iPhone 8/X.

Der vil dog være 4GB RAM og op til 512GB lager at rutte med her. Der vil endda også være plads til ekstra SIM-kort.

Kameraerne vil givetvis også blive forbedrede, som ved enhver anden ’S’-opdatering hos Apple, men opløsningen forbliver ved de 12 megapixels.

Et enkelt rygte fra CNET peger dog på, at XS-modellerne vil få et tredje kameramodul på bagsiden.

Størst – og endnu dyrere - bliver plus-model af iPhone XS, formentlig døbt iPhone XS Max, som vil tage kvaliteterne fra iPhone XS og blæse dem op til hele 6,5 tommers biograflærred.

Mest interessant for de mere prisfølsomme markeder er den rygtede iPhone ’XC’ (andre steder kaldet ’Xr’) - en billigere variant af iPhone XS.

Størrelsesmæssigt vil den lande mellem de to dyrere modeller med sit 6,1 tommer display. Apple vil dog spare lidt på højteknologien og satse på et billigere IPS-panel her, mens der på bagsiden kun vil være et enkelt kamera ombord.

Her bliver det særligt interessant at se, hvor Apple vil placere XC rent prismæssigt.

Det nye Watch
Apples bud på en wearable enhed, Apple Watch, har ikke fået nogen større visuel overhaling siden introduktionen i 2015.

Den kommer i år.

Selskabet vil stadigt holde fast i det kvadratiske format, men skærmene vil her få lov til at fylde mere af fronten af displayet. Derved vil det give plads til flere oplysninger på displayet, som på iPhone X-lignende vis bliver afrundet omkring kanterne.

Størrelsesmæssigt vil Watch Series 4 være uhyre tæt på de eksisterende modeller med urkasser på henholdsvis 38 mm og 42 mm.

Rent funktionelt rygtes det, at særligt driftstiden og pulsmålingerne vil blive forbedrede med Watch Series 4.

En stribe af nye urremme vil, som ved de øvrige Watch-lanceringen blive offentliggjort.

Det nye ur vil også ledsages af Apples længe ventede AirPower til trådløs opladning af flere enheder på en gang.

En stribe software-opdateringer
I kølvandet på produktnyhederne vil Apple udgive den endelige version af flere operativsystemer til deres enheder.

Forvent derfor en stor opdatering til din iPhone, iPod, iPad, Watch og Apple TV omkring en uge efter lanceringen af de nye enheder - sandsynligvis om aftenen 19. september.

Den kommende MacOS Mojave kan også følge trop, men her vil Apple muligvis vælge at lancere denne sammen med selskabets kommende Macbook-kollektion.

Se også: Apple præsenterer iOS 12 – hurtigere, smartere Siri, mindre stress og nye grimasser

Nye iPads og MacBook Air? Ikke endnu
Det har tidligere været antydet, at Apple ville præsentere en opdatering af deres iPad Pro serie sammen med sin nye iPhones.

Nu tyder det på, at det først bliver på et senere tidspunkt, skriver Bloomberg.

Her forventes det, at Apple i stedet vil introducere to nye iPad Pro modeller i de kommende efterårsmåneder. Eftersom det fortsat er informationer på rygtebasis, kan en fremvisning af de nye iPad sammen med de nye iPhones ikke afvises.

Også her vil der bydes på storskærmsoplevelser, med skærme på henholdsvis 11,0" og 12,9" der går ud til kanten og forviser Touch-ID home-knappen til fordel for ansigtsgenkendelse og swype-styring.

Nye Macs er også på tapetet i efteråret, med en længe ventet opdatering til selskabet MacBook Air og den lille fikse Mac mini.

Se også: To populære, men aldrende, Apple-produkter bliver omsider opdateret til efteråretYtringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...

Premium
EG-direktør præsenterer første regnskab efter frasalg: "Vi har overgået vores egne forventninger - det har hjulpet til, at vi blev solgt for 3,7 milliarder"
Interview: EG har for første gang aflagt regnskab udelukkende for software-forretningen. Det sker efter, at serviceforretningen blev solgt fra i februar 2019. Selskabet leverer over egne forventninger "på alle væsentlige parametre," forklarer topchef Mikkel Bardram.
Computerworld
Overblik: Så meget betaler danske virksomheder i løn til it-medarbejderne - se listerne her
Overblik: Der er meget stor forskel på løn-niveauet for it-medarbejderne i de danske virksomheder. Få overblikket over, hvor lønnen er højest og lavest her.
CIO
The Digital Edge: Claus H. Andersen står i spidsen for at gøre dit indkøb nemmere i Salling Groups 1.500 butikker
Podcast: Salling Groups digitale chef, Claus H. Andersen, er på en digital mission: Det skal være nemmere at handle, nemmere at være kunde og nemmere være forbruger - i alle kædens 1.500 butikker. Hør hvordan den digitale chef arbejder.
Job & Karriere
"Vi var fem mennesker, der fik 400 millioner kroner, et lokale på 12 m2 og et stempel fra Undervisningsministeriet. Det kalder jeg mit første start-up. Det blev til IT-Universitetet. "
"Da jeg var færdig med PhD´en så var vi fem mennesker, der fik 400 millioner kroner, et lokale på 12 m2 og et stempel fra Undervisningsministeriet. Så skulle vi bare have et nyt universitet op og køre på seks måneder. Det kalder jeg mit første start-up. Det blev til IT-Universitetet."
White paper
Ny undersøgelse blandt detail- og produktionsvirksomheder
En ny stor rapport viser, at 100% af de virksomheder i undersøgelsen, som ikke bruger EDI i dag, mener, at det vil være en fordel for deres forretning, hvis de benyttede EDI. Undersøgelsen er foretaget af Vanson Bourne på vegne af TrueCommerce, som er baseret på besvarelser fra 300 detail- og produktionsvirksomheder. Virksomheder inden for især detail og produktion oplever i dag et marked og en supply chain, som er i konstant udvikling. Forbrugerne stiller stadig større krav til leveringstid, priser, produktudvalg, lagertilgængelighed, m.v., og der kommer hele tiden nye købskanaler til. Det kan være en udfordring for detail- og produktionsvirksomheder at holde sig på forkant med udviklingen, både når det drejer sig om at være til stede i de rette kanaler og - ikke mindst - den teknologi, som understøtter en mere effektiv supply chain. Hent hele rapporten helt gratis her.