Artikel top billede

En mindre sværm af enheder er på vej fra Apple her til efteråret

Det forventer vi af onsdagens iPhone-event: Nye iPhones og nyt Apple Watch… og at home-knappen skal dø

Apple lægger op til en stærk efterårskollektion. Væg-til-væg displays og skrotning af touch-ID knappen bliver et gennemgående tema.

Det er ved at blive efterår, og det betyder, at Apple snart er klar med en ny efterårskollektion af iPhones – og endda en stribe andre enheder.

12. september klokken 19.00 dansk tid vil Tim Cook og hans kumpaner træde på scenen til den årlige iPhone-keynote i Californien og præsentere årets vigtigste nyheder.

Står de verserende læk og nyheder til troende, bliver det et langt event.

For ikke mindre end seks væsentlige enheder er på tapetet.

Og en overraskelse eller to kan der også komme på tale.

Her er hvad Computerworld regner med at se fra tech-giganten fra Cupertino.

Læs også: Apple inviterer til stor produktpræsentation: Mød iPhone XS og det helt nye Apple Watch

En sværm af iPhones

Ligesom ved sidste års event er der tre iPhones på vej. Men hvor Apple foretrak at lade topmobilen iPhone X fylde mest, mens iPhone 8-serien forblev i baggrunden, vil årets kollektion blive fyldt med X’ere.

Home-knappen skal dø i år, hvorfor alle tre nye iPhones vil få et fuldskærmsdesign i tråd med Apples eksisterende iPhone X.

Afløseren til iPhone X vil hedde iPhone XS og vil læne sig tæt op af originalen. Her er det igen et 5,8 tommer stort display der vil indtage hele frontpartiet.

Indmaden vil dog utvivlsomt blive opdateret med en kraftigere ’A12’-processor, printet med den strømeffektiv 7nm procesteknologi.

Den vil hovedsageligt brillere ved at køre langt på literen, for ydelsen er, ifølge lækkede benchmarks fra Macrumors, kun omtrent 10 procent højere end i den nuværende iPhone 8/X.

Der vil dog være 4GB RAM og op til 512GB lager at rutte med her. Der vil endda også være plads til ekstra SIM-kort.

Kameraerne vil givetvis også blive forbedrede, som ved enhver anden ’S’-opdatering hos Apple, men opløsningen forbliver ved de 12 megapixels.

Et enkelt rygte fra CNET peger dog på, at XS-modellerne vil få et tredje kameramodul på bagsiden.

Størst – og endnu dyrere - bliver plus-model af iPhone XS, formentlig døbt iPhone XS Max, som vil tage kvaliteterne fra iPhone XS og blæse dem op til hele 6,5 tommers biograflærred.

Mest interessant for de mere prisfølsomme markeder er den rygtede iPhone ’XC’ (andre steder kaldet ’Xr’) - en billigere variant af iPhone XS.

Størrelsesmæssigt vil den lande mellem de to dyrere modeller med sit 6,1 tommer display. Apple vil dog spare lidt på højteknologien og satse på et billigere IPS-panel her, mens der på bagsiden kun vil være et enkelt kamera ombord.

Her bliver det særligt interessant at se, hvor Apple vil placere XC rent prismæssigt.

Det nye Watch

Apples bud på en wearable enhed, Apple Watch, har ikke fået nogen større visuel overhaling siden introduktionen i 2015.

Den kommer i år.

Selskabet vil stadigt holde fast i det kvadratiske format, men skærmene vil her få lov til at fylde mere af fronten af displayet. Derved vil det give plads til flere oplysninger på displayet, som på iPhone X-lignende vis bliver afrundet omkring kanterne.

Størrelsesmæssigt vil Watch Series 4 være uhyre tæt på de eksisterende modeller med urkasser på henholdsvis 38 mm og 42 mm.

Rent funktionelt rygtes det, at særligt driftstiden og pulsmålingerne vil blive forbedrede med Watch Series 4.

En stribe af nye urremme vil, som ved de øvrige Watch-lanceringen blive offentliggjort.

Det nye ur vil også ledsages af Apples længe ventede AirPower til trådløs opladning af flere enheder på en gang.

En stribe software-opdateringer

I kølvandet på produktnyhederne vil Apple udgive den endelige version af flere operativsystemer til deres enheder.

Forvent derfor en stor opdatering til din iPhone, iPod, iPad, Watch og Apple TV omkring en uge efter lanceringen af de nye enheder - sandsynligvis om aftenen 19. september.

Den kommende MacOS Mojave kan også følge trop, men her vil Apple muligvis vælge at lancere denne sammen med selskabets kommende Macbook-kollektion.

Se også: Apple præsenterer iOS 12 – hurtigere, smartere Siri, mindre stress og nye grimasser

Nye iPads og MacBook Air? Ikke endnu

Det har tidligere været antydet, at Apple ville præsentere en opdatering af deres iPad Pro serie sammen med sin nye iPhones.

Nu tyder det på, at det først bliver på et senere tidspunkt, skriver Bloomberg.

Her forventes det, at Apple i stedet vil introducere to nye iPad Pro modeller i de kommende efterårsmåneder. Eftersom det fortsat er informationer på rygtebasis, kan en fremvisning af de nye iPad sammen med de nye iPhones ikke afvises.

Også her vil der bydes på storskærmsoplevelser, med skærme på henholdsvis 11,0" og 12,9" der går ud til kanten og forviser Touch-ID home-knappen til fordel for ansigtsgenkendelse og swype-styring.

Nye Macs er også på tapetet i efteråret, med en længe ventet opdatering til selskabet MacBook Air og den lille fikse Mac mini.

Se også: To populære, men aldrende, Apple-produkter bliver omsider opdateret til efteråret