Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Toke Kruse på vej med nyt hemmeligt projekt / Dansk spilfirma køber op i USA / Huawei: Nu er vi næststørst i Danmark / Atos skal levere supercomputer til DTU

Toke Kruse på vej med nyt hemmeligt projekt. Dansk spilfirma køber op i USA. Huawei: Nu er vi næststørst i Danmark. Atos skal levere supercomputer til DTU. Google-firma skal bygge helt ny bydel med 5.000 indbyggere.

Godmorgen fra Computerworld. Her kommer overblikket over it-nyhederne fredag morgen v/ morgen-briefing-bestyrer Dan Jensen.

Toke Kruse på vej med nyt hemmeligt projekt

Iværksætteren Toke Kruse søger medejere til en ny virksomhed, som han har arbejdet på i et års tid. indtil januar dog vil forblive hemmelig.

I dette opslag på LinkedIn søger han en frontend-udvikler, som vil være med på projektet og som kan blive medejer.

“Du får 10 procent ejerskab og kræver kun deltid. Indledningvis skal du lægge ca. 100-200 timer, men derefter er niveauet 1-2 dage om ugen alt afhængig af dit temperament. Der er tale om en react/redux-frontend, som skal ligge oven på et REST-API,” lyder det fra iværksætteren.

Indtil videre er projektet hemmeligt. Men Toke Kruse skriver, at offentligheden vil få mere at vide til januar.

Dansk spilfirma køber op i USA

Det danske mobilspilfirma Hugo Games køber det amerikanske spiludviklerfirma 5th Planet Games, meddeler selskabet her.

Hugo Games betaler 1,2 millioner dollar - 7,7 millioner kroner - for selskabet.

Det amerikanske selskab står bag mobilspilserien Dawn of the Dragons og omsætter ifølge Hugo Games for omkring en halv million kroner om måneden, hvilket er cirka det dobbelte af Hugo Games omsætning.

“Det betyder, at Hugo Games’ nuværende omsætning vil blive tredoblet efter fusionen,” lyder det.

Huawei: Nu er vi næststørst i Danmark

Kinesiske Huawei meddeler, at det ifølge en rapport fra GFK nu har en markedsandel på det danske marked på mere end 20 procent.

“Det betyder, at Huawei har overhalet smartphonegiganten Samsung, som nu er henvist til tredjepladsen. På førstepladsen ligger Apple stadig, som endnu formår at holde på en massiv markedsandel i Danmark,” lyder det fra Huawei.

Selv mener det kinesiske firma, at ‘en stor del’ af succcessen skyldes P20-telefonerne, hvis omsætning blandt andet danner en stor del af grundlaget for Huaweis samlede markedsandel i Danmark,” som det hedder.

“Selvom vi nu for første gang indtager andenpladsen både nationalt og globalt, så satser vi stadig stærkt på at forøge vores markedsandel yderligere i de kommende år, og det skal ikke være nogen hemmelighed, at vi er klar til at udfordre førstepladsen i Danmark også,” skriver Huawei til os.

Atos skal levere supercomputer til DTU

Franske Atos skal levere en supercomputer til DTU, som ifølge franskmændene bliver det ‘første universitet i Danmark, der anvender Atos Quantum Learning Machine.’

Supercomputeren kan levere op til 41 qubits, som er udtryk for de enheder, der kan lagre de klassiske tilstande som 0 og 1 samt en superposition af de to tilstande.

Computeren anvendes af en række øvrige universiteter i verden, lyder det fra selskabet.

“Atos Quantum Learning Machine vil hjælpe professorer og forskere på DTU med analyse og udvikling af nye algoritmer,” hedder det.

Maskinen skal leveres i løbet af næste år.

Læs også: Amerikansk professor er ved at skabe en computer-revolution fra sit laboratorium på Københavns Universitet.

Google-firma skal bygge helt ny bydel med 5.000 indbyggere

Alphabet-selskabet Sidewalk Labs skal udvikle en helt ny, højteknologisk bydel uden for canadiske Toronto med plads til 5.000 indbyggere.

Området kommer til at hedde Quay Side, og der bliver tale om en smart city proppet med sensorer både indendørst og udendørs, selvkørende busser, datadrevet trafikafvikling, minimal forurering og datadrevet energiforbrug - blandt en række andre ting.

Første spadestik ventes engang i begyndelsen af 2019.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere