Artikel top billede

Din virksomheds egne medarbejderne er medvirkende til halvdelen af alle datalæk

Datalæk skyldes ofte medarbejdernes uforsigtighed fremfor malware, der bryder igennem virksomheds it-systemer. Faktisk er medarbejderne medvirkende til halvdelen af alle datalæk, viser en analyse fra Mckinsey.

I halvdelen af alle databrud var medarbjederne i virksomheden selv en del af årsagen til, at data blev lækket.

Det viser en analyse fra konsulentselskabet McKinsey.

Selvom mange virksomheder formentelig fokuserer på at beskytte sig mod udefrakommende trusler, bør flere nok fokusere på sine egne medarbejdere.

Uforsigtighed blandt medarbejderne er nemlig den altoverskyggende trussel mod virksomhedernes sikkerhed, viser analysen.

Læs også: Hver eneste medarbejder er en afgørende brik: Lad os hjælpe alle vores kolleger til mere sikker it-adfærd

“Virksomhederne er helt bestemt klar over problemet, men der bliver sjældent dedikeret de nødvendige ressourcer til at løse det,” lyder det i analysen.

Skal medarbejderenes muligheder begrænses

Analysen har set på mere end 7.000 databrud fra 2012 til 2017, og her fremgår det altså, at i halvdelen af alle databrudende havde medarbejderne i virksomheden en substantiel betydning for, at data havnede i de forkerte hænder.

Og selv hvis man fraregner medarbejdere, der bevist forsøgte at stjæle eller udlevere data, er 44 procent stadig relateret til uforsigtige medarbejdere.

Læs også: Sådan kommer du i gang med en risikoanalyse af din virksomheds it-sikkerhed: “Mange overkomplicerer det for sig selv”

Ole Kjeldsen, teknologi- og sikkerhedsdirektør hos Microsoft Danmark, har tidligere forklaret til Computerworld, at han mener, man er nødt til at bruge flere ressourcer på at uddanne medarbejderne ordenligt.

“Man kan godt bygge læhegn, der begrænser folks adgang, men mennesker er enormt kreative, og hvis der er noget, de vil, så skal det nok lykkedes for dem,” forklarerde Ole Kjeldsen dengang til Computerworld.

Læs hele interviewet her: Microsofts danske it-sikkerhedsdirektør: “Vi kan ikke alene overlade it-sikkerheden til de professionelle”
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til NIS2 - indhold, krav og konsekvenser

På dagen vil du både få et koncentreret, fokuseret overblik over de juridiske aspekter og de krav, du vil skulle leve op til. Du går også hjem med praktisk viden fra eksperter, der arbejder med NIS2-compliance på både det tekniske og organisatoriske niveau.

28. februar 2024 | Læs mere


Hybrid, on-premise eller public cloud. Bliv klogere på fremtidens datacenter

Vi dykker ned i, hvordan du finder den perfekte pasform for netop din virksomhed. Vi ser på, hvordan du kan imødekomme jeres behov for fleksibilitet og hurtig udvikling, samtidig med at håndtere udfordringerne ved cloud-tjenester.

29. februar 2024 | Læs mere


Faldgruber og forberedelser når du skal implementere Dynamics 365 FO

På dette webinar stiller vir skarpt på overvejelser, forberedelser, forretning og faldgruber, så din virksomhed får det bedste udgangspunkt for jeres Dynamics 365-implementering. Du bliver også klogere på at håndtere master data, som er et af de absolut vigtigste områder i ethvert ERP-projekt, og på hvorfor Dynamics 365 FO er en del af et samlet cloud-transformationsprojekt.

29. februar 2024 | Læs mere