Artikel top billede

Din virksomheds egne medarbejderne er medvirkende til halvdelen af alle datalæk

Datalæk skyldes ofte medarbejdernes uforsigtighed fremfor malware, der bryder igennem virksomheds it-systemer. Faktisk er medarbejderne medvirkende til halvdelen af alle datalæk, viser en analyse fra Mckinsey.

I halvdelen af alle databrud var medarbjederne i virksomheden selv en del af årsagen til, at data blev lækket.

Det viser en analyse fra konsulentselskabet McKinsey.

Selvom mange virksomheder formentelig fokuserer på at beskytte sig mod udefrakommende trusler, bør flere nok fokusere på sine egne medarbejdere.

Uforsigtighed blandt medarbejderne er nemlig den altoverskyggende trussel mod virksomhedernes sikkerhed, viser analysen.

Læs også: Hver eneste medarbejder er en afgørende brik: Lad os hjælpe alle vores kolleger til mere sikker it-adfærd

“Virksomhederne er helt bestemt klar over problemet, men der bliver sjældent dedikeret de nødvendige ressourcer til at løse det,” lyder det i analysen.

Skal medarbejderenes muligheder begrænses

Analysen har set på mere end 7.000 databrud fra 2012 til 2017, og her fremgår det altså, at i halvdelen af alle databrudende havde medarbejderne i virksomheden en substantiel betydning for, at data havnede i de forkerte hænder.

Og selv hvis man fraregner medarbejdere, der bevist forsøgte at stjæle eller udlevere data, er 44 procent stadig relateret til uforsigtige medarbejdere.

Læs også: Sådan kommer du i gang med en risikoanalyse af din virksomheds it-sikkerhed: “Mange overkomplicerer det for sig selv”

Ole Kjeldsen, teknologi- og sikkerhedsdirektør hos Microsoft Danmark, har tidligere forklaret til Computerworld, at han mener, man er nødt til at bruge flere ressourcer på at uddanne medarbejderne ordenligt.

“Man kan godt bygge læhegn, der begrænser folks adgang, men mennesker er enormt kreative, og hvis der er noget, de vil, så skal det nok lykkedes for dem,” forklarerde Ole Kjeldsen dengang til Computerworld.

Læs hele interviewet her: Microsofts danske it-sikkerhedsdirektør: “Vi kan ikke alene overlade it-sikkerheden til de professionelle”
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Erhvervsakademiet Lillebælt
Udvikling og salg af klassebaseret undervisning, blandt andet inden for multimedie og it.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere