Rigspolitiet opruster massivt på antallet af it-medarbejdere: “Vi er i gang med en massiv it-transformation af hele politiet”

Interview: Rigspolitiets it-chef søger hele 10 nye it-medarbejdere. Der skal ryddes ud i gamle systemer og oprustes på både sikkerheden og udviklingen af politiet systemer.

Rigspolitiet leder med lys og lygte efter en række nye it-medarbejdere, der skal hjælpe politiet af med dets legacy byrde og udvikle nye systemer.

“Vi er grundlæggende i gang med en massiv it-transformation i hele politiet og politiarbejdet. Det giver sig udtryk i, at vi skal bruge flere folk,” Lars Ole Dybdal, der er it-chef for Rigspolitiet.

Derfor har man netop slået 10 nye stillinger op efter it-medarbejdere, der grundlæggende skal arbejde med tre områder inden for it-sikkerhed og udvikling.

Læs også: Bryd tavsheden når din virksomhed bliver hacket: “Det er en gave for virksomheder, hvis nogen påpeger en sårbarhed”

“Vi skal have sikret og stabiliseret vores grundportefølje, vi skal have moderniseret vores gamle systemer og så skal vi have introduceret ny teknologi og nye systemer,” siger Lars Ole Dybdal.

Computerworld kunne tidligere på ugen fortælle, hvordan politiets anmeldesplatform til it-kriminalitet var udsat for kritik for at være for mangelfuld.

Det kan du læse mere om her: It-chef Thomas Friis Poulsen har forgæves forsøgt at anmelde hack til politiet: "Det her gider jeg simpelthen ikke igen. Det er en fornærmelse mod den viden, jeg har"

Det er blandt andet opdateringer af systemer som det, der er årsagen til politiets oprustning af it-staben.

“Det er ligesom, hvis du ikke har været ved tandlægen i 10 år”
Men det kommer til at tage tid, før de nye systemer er fuldt funktionsdygtige.

For selv om politiet selv erkender, at anmeldelsesportalen ikke er god nok, som den er i dag, så kommer den nye platform først til at virke fra udgangen af 2018.

“Det er lidt som hvis du ikke har været ved tandlægen i 10 år, så skal du ikke blive overrasket over, at der skal gøres mere end bare at få poleret tænder. Så skal der gøres noget mere grundlæggende, og det er vi også i gang med her” forklarer Lars Ole Dybdal.

Læs også: Politiet erkender problemer med anmeldelsesportal: “Ellers må man jo printe det ud eller tage det med på en USB-stik og aflevere det fysisk til politiet”

Har det været et problem for politiet længe, at systemerne ikke er blevet fornyet og moderniseret?

“Jeg tror, at alle har et behov for at følge med og få deres platforme bragt up to speed. Vi er ikke kommet hele vejen rundt endnu, men vi er i fuld gang med at få videreudviklet hele vores portefølje,” siger Lars Ole Dybdal.


Ingen hemmelighed at politiet ikke er på 2018-niveau
Men selv om Lars Ole Dybdal mener, at it-afdelingen har fået gjort meget, så lægger han ikke skjul på, at der fortsat er mange systemer, der skal opdateres til næste år.

Du sagde til Computerworld i april, at det ikke var nogen hemmelighed, at politiets systemer ikke var på 2018-niveau. Hvornår kommer de det?

“Det kommer blandt andet an på, hvor hurtigt vi får fat i nye folk. Jeg synes vi rykker os rigtig hurtigt, men vi kan også se mange spændende drift- og udviklingsopgaver de næste år,” siger Lars Ole Dybdal.

Læs også: CIO Lars Ole Dybdal har taget kæmpe-opgøret med CSC's evighedskontrakter: "Den måde, som et moderne politi fungerer og i højere grad kommer til at fungere på, er dybt afhængigt af it"Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...

Premium
Microsoft klar med en række store opdateringer til Teams: Se dem demonstreret her
Senere på året kan du se frem til at par nye funktioner i Teams. Microsoft er klar til at give dig større kontrol over samarbejdet på tværs af din organisation, men har også en overhaling klar til video-chat og det klassiske whiteboard. Få overblikket her.
Computerworld
Google slipper første version af Android 10 løs: Her er de vigtigste nyheder
Tiende version af styresystemet Android er ude i sin første betaversion: Her er de nye funktioner, som systemsoftwaren vil byde på.
CIO
Tech fra Toppen: Det har CIO Mads Madsbjerg Hansen fra FLSmidth lært af flere års global it-konsolidering
Tech fra Toppen: Flere års arbejde har betydet en reduktion i antallet af it-systemer hos FLSmidth. Men processen har ikke været uden overraskelser. Hør hvad CIO Mads Madsbjerg Hansen har lært af den omfattende og globale proces.
Job & Karriere
Efter blodrødt regnskab: Nu fyrer Atea 20 medarbejdere i Danmark
Atea fyrer nu 20 medarbejdere. Det sker som en direkte konsekvens af, at den danske forretning er under pres, oplyser selskabets direktør.
White paper
Få en personlig demo af det moderne intranet anno 2019
At vælge den bedste, eller skal vi kalde det, den rette intranetplatform til din virksomhed eller organisation, er ikke nødvendigvis nogen let opgave. Sammenlignet med andre stykker software eller værktøjer til udførelse af specifikke behov, ja så er et intranet typisk en platform, der skal implementeres på tværs af hele virksomheden. Er et nyt intranet på virksomhedens tegnebræt for 2019 er dette din mulighed for at få en personlig demo af Colibo.