Rigspolitiet opruster massivt på antallet af it-medarbejdere: “Vi er i gang med en massiv it-transformation af hele politiet”

Interview: Rigspolitiets it-chef søger hele 10 nye it-medarbejdere. Der skal ryddes ud i gamle systemer og oprustes på både sikkerheden og udviklingen af politiet systemer.

Rigspolitiet leder med lys og lygte efter en række nye it-medarbejdere, der skal hjælpe politiet af med dets legacy byrde og udvikle nye systemer.

“Vi er grundlæggende i gang med en massiv it-transformation i hele politiet og politiarbejdet. Det giver sig udtryk i, at vi skal bruge flere folk,” Lars Ole Dybdal, der er it-chef for Rigspolitiet.

Derfor har man netop slået 10 nye stillinger op efter it-medarbejdere, der grundlæggende skal arbejde med tre områder inden for it-sikkerhed og udvikling.

Læs også: Bryd tavsheden når din virksomhed bliver hacket: “Det er en gave for virksomheder, hvis nogen påpeger en sårbarhed”

“Vi skal have sikret og stabiliseret vores grundportefølje, vi skal have moderniseret vores gamle systemer og så skal vi have introduceret ny teknologi og nye systemer,” siger Lars Ole Dybdal.

Computerworld kunne tidligere på ugen fortælle, hvordan politiets anmeldesplatform til it-kriminalitet var udsat for kritik for at være for mangelfuld.

Det kan du læse mere om her: It-chef Thomas Friis Poulsen har forgæves forsøgt at anmelde hack til politiet: "Det her gider jeg simpelthen ikke igen. Det er en fornærmelse mod den viden, jeg har"

Det er blandt andet opdateringer af systemer som det, der er årsagen til politiets oprustning af it-staben.

“Det er ligesom, hvis du ikke har været ved tandlægen i 10 år”
Men det kommer til at tage tid, før de nye systemer er fuldt funktionsdygtige.

For selv om politiet selv erkender, at anmeldelsesportalen ikke er god nok, som den er i dag, så kommer den nye platform først til at virke fra udgangen af 2018.

“Det er lidt som hvis du ikke har været ved tandlægen i 10 år, så skal du ikke blive overrasket over, at der skal gøres mere end bare at få poleret tænder. Så skal der gøres noget mere grundlæggende, og det er vi også i gang med her” forklarer Lars Ole Dybdal.

Læs også: Politiet erkender problemer med anmeldelsesportal: “Ellers må man jo printe det ud eller tage det med på en USB-stik og aflevere det fysisk til politiet”

Har det været et problem for politiet længe, at systemerne ikke er blevet fornyet og moderniseret?

“Jeg tror, at alle har et behov for at følge med og få deres platforme bragt up to speed. Vi er ikke kommet hele vejen rundt endnu, men vi er i fuld gang med at få videreudviklet hele vores portefølje,” siger Lars Ole Dybdal.


Ingen hemmelighed at politiet ikke er på 2018-niveau
Men selv om Lars Ole Dybdal mener, at it-afdelingen har fået gjort meget, så lægger han ikke skjul på, at der fortsat er mange systemer, der skal opdateres til næste år.

Du sagde til Computerworld i april, at det ikke var nogen hemmelighed, at politiets systemer ikke var på 2018-niveau. Hvornår kommer de det?

“Det kommer blandt andet an på, hvor hurtigt vi får fat i nye folk. Jeg synes vi rykker os rigtig hurtigt, men vi kan også se mange spændende drift- og udviklingsopgaver de næste år,” siger Lars Ole Dybdal.

Læs også: CIO Lars Ole Dybdal har taget kæmpe-opgøret med CSC's evighedskontrakter: "Den måde, som et moderne politi fungerer og i højere grad kommer til at fungere på, er dybt afhængigt af it"Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...

Premium
OnePlus 7 Pro til test: Nu er selskabet i stand til at banke mobilverdenens giganter
Det kinesiske selskab OnePlus vil ind i det fine selskab af topproducenter med OnePlus 7 Pro. Missionen er lykkedes.
Computerworld
Google blokerer med omgående virkning for Huaweis brug af Android-licenser - se hvad det kommer til at betyde for dig
Google begrænser med omgående virkning kinesiske Huaweis brug af Android. Huawei vil ikke længere have adgang til tjenester fra Google.
CIO
CIO Jesper Riis fra DSV: Sådan arbejder jeg med governance så omkostninger og kompleksitet kan begrænses
Der er dømt stram governance hos Jesper Riis, CIO for verdens femtestørste transportvirksomhed. Men det er samtidig en betingelse for innovationen slår han fast. Hør mere om ledelse, performancekultur og vision hos globale DSV med de danske rødder.
Job & Karriere
"Vi var fem mennesker, der fik 400 millioner kroner, et lokale på 12 m2 og et stempel fra Undervisningsministeriet. Det kalder jeg mit første start-up. Det blev til IT-Universitetet. "
"Da jeg var færdig med PhD´en så var vi fem mennesker, der fik 400 millioner kroner, et lokale på 12 m2 og et stempel fra Undervisningsministeriet. Så skulle vi bare have et nyt universitet op og køre på seks måneder. Det kalder jeg mit første start-up. Det blev til IT-Universitetet."
White paper
Ny undersøgelse blandt detail- og produktionsvirksomheder
En ny stor rapport viser, at 100% af de virksomheder i undersøgelsen, som ikke bruger EDI i dag, mener, at det vil være en fordel for deres forretning, hvis de benyttede EDI. Undersøgelsen er foretaget af Vanson Bourne på vegne af TrueCommerce, som er baseret på besvarelser fra 300 detail- og produktionsvirksomheder. Virksomheder inden for især detail og produktion oplever i dag et marked og en supply chain, som er i konstant udvikling. Forbrugerne stiller stadig større krav til leveringstid, priser, produktudvalg, lagertilgængelighed, m.v., og der kommer hele tiden nye købskanaler til. Det kan være en udfordring for detail- og produktionsvirksomheder at holde sig på forkant med udviklingen, både når det drejer sig om at være til stede i de rette kanaler og - ikke mindst - den teknologi, som understøtter en mere effektiv supply chain. Hent hele rapporten helt gratis her.