Artikel top billede

Morgen-briefing: Politiets cybercrime-folk samles i nye lokaler / OnePlus næste toptelefon ryger i handlen 6. november / Comcast overtager Sky / Bornholm får intelligente skraldespande (Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Politiets cybercrime-folk samles i nye lokaler / OnePlus næste toptelefon ryger i handlen 6. november / Comcast overtager Sky / Bornholm får intelligente skraldespande

Morgen-briefing: Politiets cybercrime-folk samles i nye lokaler / OnePlus næste toptelefon ryger i handlen 6. november / Comcast overtager Sky / Bornholm får intelligente skraldespande

Godmorgen fra Computerworld til hvad der bliver en indisk sommerdag over landet.

Her kommer overblikket over it-nyhederne tidlig torsdag ved morgen-briefing-bestyrer Niels de Boissezon.

Politiets cybercrime-folk samles i nye lokaler

Politiet har officielt indviet sammenflytningen af cybercrime-centeret NC3 og det såkaldte nationalt kriminaltekniske center (NKC) i nye lokaler i Ejby ved Glostrup.

Tidligere har NC3 holdt til at andre lokaler i Ejby, mens NKC har haft kontorer i Vanløse uden for København.

I de nye lokaler er der både skydebane, brandværksted og såkaldt blodrum, hvor blodspor kan undersøges, meddeler politiet.

Det nye center betyder, at “dansk politi fortsat kan sikre fysiske og digitale spor i høj kvalitet og bekæmpe klassisk kriminalitet og it-kriminalitet bedst muligt. På den måde kan vi gå ind og give ekspertstøtte til politikredsene over hele landet bedst muligt,” lyder det fra politiet.

OnePlus næste toptelefon ryger i handlen 6. november

Der er ikke længe til, at Kinesiske OnePlus lancerer deres næste toptelefon, OnePlus 6T. Det vil ske et lanceringsevent i New York 30. oktober.

Efterfølgende vil danskerne heller ikke skulle vente længe på telefonen, for ifølge selskabet selv, vil den være at finde i de danske telehylder fra 6. november.

Oplysninger om pris, specifikationer er forsat på rygtebasis, men holde OnePlus sit vante efterårsskema, vil der her blive tale om en mild opgradering af forårets OnePlus 6 topmobil.

Som med andre OnePlus-telefoner, vil der sigtes efter en relativ lav pris.

Læs også: Test: OnePlus 6 fortjener at blive selskabets største mobilhit

Comcast overtager Sky

Amerikanske Comcast kan nu kalde sig eneejer af den britiske mediegruppe Sky, skriver Reuters. Med handlen får Comcast eneret over selskabets Premier League rettigheder.

Overtagelsen sker efter at Comcast sidste september vandt en budrunde over 61 procent af aktierne i selskabet frem for konkurrenten 21st Century Fox.

Begge selskaber ønskede fuld kontrol over Sky i forsøget på at konsolidere forretningen mod den stigende konkurrence fra streaming-giganterne Netflix og Amazon.

Bornholm får intelligente skraldespande

Et sommerhusområde ved Dueodde på Bornholm bliver nu udstyret med intelligente skraldespande, meddeler Telia, der skal levere løsningen til Bornholms Kommune. Løsningen kører på NB-IoT-netværket.

De 68 skraldespande er udstyret med sensorer, som gør, at de selv kan fortælle til renovationsfirmaet Bofa, hvornår de skal tømmes.

“Bofa får på den måde dag for dag viden om det præcise renovationsbehov i området. På den måde kan Bofa planlægge de daglige ruter optimalt og kan derfor se frem til at spare sine skraldevogne for unødvendige kilometer. Dermed giver den intelligente renovationsordning mulighed for at spare både tid, slitage og CO2-udledning,” lyder det fra Telia.

Se også: Her er Telias 5G-planer: ”Vi skal ud at snakke med en masse kunder”




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere