Husker du Palm? Nu er mærket tilbage med ny smartphone til din smartphone

Palm, der stod bag den succesfulde og nu nostalgiske PDA PalmPilot, ligger nu navn til en ny enhed, der skal agere som en praktisk og simpel klon af din smartphone. Se den her.

En smartphone til din smartphone.

Ja, den er god nok.

Palm, der med den nostalgiske PalmPilot banede vejen for hele PDA-bølgen og senere udgav en af de første smartphones nogensinde med Treo 600, lægger nu navn til en lille smartphone-klon til din eksisterende smartphone.

Det skriver Cnet.

Det oprindelige Palm-selskab, der blev etableret i 1992, er for længst blot en saga.

Ligeså er selskabets oprindelige produkter, der længe har været hensat de glemtes marker af forældet elektronik.

Men af forskellige omveje er selskabet nu genopstået i Silicon Valley som Palm Inc., der netop er kommet på gaden med enheden 'Palm', som beskrives som "an ultra-mobile companion device".

Læs også artiklen fra 2010: Her er Palms omtumlede liv

Palm kan kobles sammen med enhver smartphone og skal agere som en praktisk og lille smartphone-klon - som et lille enkelt supplement til din normale (store) smartphone. Den er på størrelse med et kreditkort og har to kameraer.

"Vi mener, at teknologien skal i baggrunden. Produktet skal udgøre et understøttende element i vores liv," siger medstifter af Palm, Dennis Miloseski til Cnet.com.

Stifterne bag Palm sammenligner den nye enhed med relanceringen af den klassiske Mini Cooper, der lærte en ny generation at holde af det kompakte design.

En anden af selskabets medstiftere, Howard Nuk, beskriver enheden som "life mode", der skal tilskynde til, at man i stedet kan fokusere på verden omkring sig.

Det er lykkes at proppe mini-mobilen op med 32 GB storage, 3GB RAM og Adnroid OS. Ind til videre vil den være forbeholdt det amerikanske marked via Verizon Wireless til en pris, der ifølge Cnet, kommer til at ligge på 349 dollar eller omkring 2.200 kroner. Kinesisk elektronik-gigant bag Palm
Den oprindelige virksomhed, Palm, er blevet købt og solgt adskillige gange i årenes løb, ind til HP i 2010 købte selskabet for 1,2 milliarder dollar.

Kort tid efter i 2011 annoncerede daværende CEO Léo Apotheker så, at man på grund af ringe salgstal stoppede for produktion og support af produkterne. Det gjorde en ende på 19 års op og nedture for Palms enheder.

Efter at have samlet støv i nogle år hos HP, endte varemærket og de intellektuelle rettigheder til Palm i 2015 hos den kinesiske elektronikgigant TCL, som kunne fortælle, at man agtede at genskabe virksomheden med et nyt team - placeret i Silicon Valley.

TCL ejer fortsat branded, men Palm Inc. køres i dag som en selvstændig virksomhed. TCL har dog foretaget investeringer i selskabet, ligesom TCL også er produktionspartner for alle produkterne.

Palm har også fået NBA-stjernen Stephen Curry fra Golden State Warriors med som brandambassadør og investor.

Læs også: Alle Android-producenterne burde kopiere iPhone X

Lille smartphone-klon
Palm er 3.3 tommer og har et 12-megapixel bagsidekamera.

Skærmen kan levere en opløsning på 720p og 445 pixel per tomme. Den har en USB-C port til opladning eller høretelefoner, en enkel knap og understøtter ansigtsgenkendelse til at låse telefonen op med.

Styresystemet hedder Oreo (Android 8.1), og kan ifølge selskabet klones med en iPhone, selvom mange iOS-apps ikke vil være understøttet.

Det var Jeff Hawkins, der i 1992 grundlagde Palm Computing.

Læs også: Samsung Note 8 prøvekørt: Vil du give 7.750 kroner for denne smartphone?Premium
Skal du tage en Pro eller ej? Sådan vælger du imellem iPhone 12 og 12 Pro
Apples to iPhone-nyheder minder overraskende meget om hinanden. Der er dog væsentlige forskelle, som du skal være opmærksom på, når du vælger.
Computerworld
Det nye MitID er et tigerspring for bedre cybersikkerhed
Klumme: Det nye MitID er en enestående mulighed for et markant løft af it-sikkerheden i danske kommuner. Med baggrund i udfasningen af det nuværende NemID kan de samtidig forbedre og styrke deres it-systemers værn overfor cyberangreb.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Hybrid infrastruktur giver Jutlander Banks medarbejdere mere tid til kunderne
Hos Jutlander Bank sørger den nye, hybride infrastruktur fra HPE for, at bankens kunderådgivere i dag kan bruge væsentlig mere tid hos den enkelte kunde. I denne kundecase kan du få indsigt i hvordan IT-chef Kim Meling Christensen har oplevet samarbejdet med Atea og HPE – samt hvilke kundevendte fordele og muligheder for automatisering som det har givet.