Artikel top billede

Ny dansk cyberenhed klar til at angribe andre stater om et år: Danske cyberangreb kan ramme civile

Det danske forsvar vil i løbet af næste år have en ny cyberenhed under forsvarets efterretningstjeneste, der skal være med helt ude i fronten af NATO-samarbejdet.

En ny cyberenhed vil i løbet af næste år være klar til at angribe andre staters it-systemer.

Enheden skal bestå af it-eksperter og hackere og bliver en del af Forsvarets Efteretningstjeneste (FE).

Det skriver Jyllands-Posten.

Målet bliver, ifølge chef for Forsvarets Efterretningstjeneste, Lars Findsen, at lamme militære systemer, mobilnet og elforsyninger.

Læs også: Nyt stort it-sikkerheds-center med 40 ansatte skal snart døgnovervåge Danmark

Lars Findsen erkender dog over for avisen, at cyberangreb også vil ramme civilbefolkningen i andre lande på samme måde som militære angreb i dag.

“Der er i sådanne operationer folk, som kan trække det røde kort og sige nej til en operation, hvis f.eks. de civile skader er for store. Den samme vurdering skal ske, når det gælder cybervåben, hvor der f.eks. kunne være tale om, at hvis man fjerner strømmen til et våbensystem i en by, så ryger strømmen også til tre hospitaler, hvor patienter kan komme til at dø,” siger Lars Findsen til Jyllands-Posten.

CFCS nøjes med at advare

Forsvarets Efterretninsgtjeneste har i dag allerede Center for Cybersikkerhed, der dog har en noget mere pacifistik rolle.

Her overvåger man og advarer om mulige angreb mod dansk infrastruktur eller mod danske virksomheder.

Hos Center for Cybersikkerhed har man også netop fået et nyt center på omkring 40 mand, der skal døgnovervåge den danske infrastruktur. Samtidig skal den fungere som en kontaktenhed, hvis virksomheder eller organisationer bliver ramt af et hackerangreb.

Tidligere har formand for folketingets forsvarsudvalg, Naser Khader, udtalt at Danmark bør være i stand til at hacke andre stater.

Læs også: Formand for Folketingets Forsvarsudvalg, Naser Khader, vil have Danmark ind i cyberkrigen: Vi skal hacke dem, der hacker os
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

30. marts 2023 | Læs mere


Seminar: Optimér databasen og styrk kritiske processer på tværs af platform, cloud og on-premise

Det er lettere sagt end gjort at optimere databasemiljøet i en hybrid, distribueret infrastruktur, hvor funktionalitet og stabilitet er afhængig af en lang række integrationer med platforme og teknologier fra talrige leverandører. Derfor sætter vi fokus på, hvordan du som DBA’er, infrastrukturspecialist eller IT-chef får de bedste forudsætninger for at lykkes med indsatsen. Du får konkret og opdateret viden om værktøjer og kompetencer, der gør det muligt at løfte opgaven i din virksomhed. Uanset om I satser på Oracle DB, Microsoft SQL eller PostgreSQL på eksempelvis IBM Cloud – eller en blanding heraf.

30. marts 2023 | Læs mere


SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere