Artikel top billede

Ny dansk cyberenhed klar til at angribe andre stater om et år: Danske cyberangreb kan ramme civile

Det danske forsvar vil i løbet af næste år have en ny cyberenhed under forsvarets efterretningstjeneste, der skal være med helt ude i fronten af NATO-samarbejdet.

En ny cyberenhed vil i løbet af næste år være klar til at angribe andre staters it-systemer.

Enheden skal bestå af it-eksperter og hackere og bliver en del af Forsvarets Efteretningstjeneste (FE).

Det skriver Jyllands-Posten.

Målet bliver, ifølge chef for Forsvarets Efterretningstjeneste, Lars Findsen, at lamme militære systemer, mobilnet og elforsyninger.

Læs også: Nyt stort it-sikkerheds-center med 40 ansatte skal snart døgnovervåge Danmark

Lars Findsen erkender dog over for avisen, at cyberangreb også vil ramme civilbefolkningen i andre lande på samme måde som militære angreb i dag.

“Der er i sådanne operationer folk, som kan trække det røde kort og sige nej til en operation, hvis f.eks. de civile skader er for store. Den samme vurdering skal ske, når det gælder cybervåben, hvor der f.eks. kunne være tale om, at hvis man fjerner strømmen til et våbensystem i en by, så ryger strømmen også til tre hospitaler, hvor patienter kan komme til at dø,” siger Lars Findsen til Jyllands-Posten.

CFCS nøjes med at advare

Forsvarets Efterretninsgtjeneste har i dag allerede Center for Cybersikkerhed, der dog har en noget mere pacifistik rolle.

Her overvåger man og advarer om mulige angreb mod dansk infrastruktur eller mod danske virksomheder.

Hos Center for Cybersikkerhed har man også netop fået et nyt center på omkring 40 mand, der skal døgnovervåge den danske infrastruktur. Samtidig skal den fungere som en kontaktenhed, hvis virksomheder eller organisationer bliver ramt af et hackerangreb.

Tidligere har formand for folketingets forsvarsudvalg, Naser Khader, udtalt at Danmark bør være i stand til at hacke andre stater.

Læs også: Formand for Folketingets Forsvarsudvalg, Naser Khader, vil have Danmark ind i cyberkrigen: Vi skal hacke dem, der hacker os
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere