Artikel top billede

Huawei Mate 20 er en af de mange lovende nyheder fra den kinesiske tech-kæmpe denne uge.

Ugen i tech: Nye stjerner fra Huawei / Mikromobilerne kommer / Tesla lancerer billigere Model 3 / OnePlus bøjer sig for Apple

Huawei lancerer et lovende line-up af enheder, mens Palm og Kyocera går i modsatte retning. Tesla Model 3 er nu billigere end nogensinde.

Selvom det herhjemme er efterårsferie, har det ikke afholdt kinesiske Huawei fra at afholde et ambitiøst lanceringsevent hvor en stribe imponerende elektroniske enheder blev vist frem.

Største nyhed, var på sin vis den mindste telefon i en ny Mate 20-serie. Mate 20 Pro, som allerede ved tests har vist sig at imponere med sit trippelkamera, muskelsvulmende processor, kæmpebatteri med trådløse funktioner og meget mere.

Computerworld har allerede nu prøvekørt telefonen – læs alt om vores første indtryk her: Prøvekørt: Huaweis Mate 20 Pro er en tag-selv-buffet af imponerende hardware

Sideløbende med toptelefonen lancerer Huawei Mate 20 og Mate 20 X med samme stærke evner, om end et mindre ambitiøst kamerasetup. Mate 20X vil dog tårne over de fleste telefoner – og endda nogle tablets – med sit 7,2 tommer store display.

Sidste store nyhed fra Huawei denne uge er tiltænkt håndleddet: smartwatchet Huawei Watch GT.

Her dropper Huawei Android Wear og introducerer i stedet sit eget styresystem og processor til et smartwatch.

Resultatet af øvelsen bliver et ur som holder sig kørende i op til to uger ved almindeligt brug.

Der er dog stadig fundet plads til et farverigt 1,39” OLED-display, pulsmåler, GPS, vandtæthed til 50 meter og smartfunktioner i et 10,6mm slankt ur.

Se også: Huaweis Mate 20 Pro ser ud til at blive mobilen, der kan det hele

Mikromobilerne kommer

Mens telefonerne hos Apple, Samsung og Huawei bliver stadigt større, begynder små mikrotelefoner at få deres renæssance.

Først bevis kom ’Palm’ med, en ny San Fransisco (USA) baseret mobilproducent, der nu genopliver det hedengangne brand med en mikroskopisk smartphone.

Her bydes der på bare 3,3 tommer display og en forenklet Android-interface til at ordne det mest nødvendige på det lille lærred.

Idéen her er dog ikke, at Palm’en skal fungere som din eneste smartphone, men rettere være et supplement til din primære storskærmsmobil. Det skriver The Verge.

I Japan er miniaturisering også på dagsordenen hos Kyocera, som denne uge løfter sløret for telefonen KY-O1L.

Bag det kryptiske navn og hyperenkle ydre gemmer sig en telefon på bare 91 x 55 x 5,3mm (i forhold til Palms 97 x 51 x 7,4 mm) som kommer med sort/hvid 2,8” e-ink skærm og et mere basalt feature-set. Det skriver Ars Technica.

Billigere Tesla

Mens amerikanske Tesla så småt er begyndt at matche efterspørgslen efter selskabets Tesla model 3, begynder bilproducenten også at indfri tidligere løfter om billigere varianter af elbilen.

Fra denne uge kan billigste Tesla model 3 erhverves for 45.000 amerikanske dollar, knap 293.000 kroner, mod den forrige begyndermodels debutpris på 49.000 dollar.

Med den lavere pris følger kun baghjulstræk, mens 0 til 100 km/t forlænges med et halvt sekund til 5,6 sekunder i forhold til den forrige begyndermodel. Tophastigheden får også et hug fra 233 km/t til 201 km/t.

Batteriets kapacitet er samtidig nedsat til 420 km, 80 km kortere end den forrige ’billig-model’.

Den forjættede Model 3 til 35.000 dollar, som Elon Musk i sin tid lovede, er i øjeblikket udskudt til en debut i 2019.

OnePlus bøjer sig for Apple

En prisstærk OnePlus 6T smartphone er på vej fra den kinesiske mobilproducent, som oprindeligt sigtede efter en debut 30. oktober.

Denne uge har Apple i midlertidig kuppet datoen, ved at invitere pressen til en kombineret iPad og Macbook-event den samme dag.

Læs om Apples event her: Stort Apple-event 30. oktober: Her er hvad vi forventer at se fra selskabet

Selvom OnePlus er ved at vokse sig ind i top 5 blandt mobilproducenter, har denne dog måtte bøje sig, og vil i stedet afholde event en dag tidligere, den 29. oktober.