Artikel top billede

Ny fartkontrol på Øresundsbroen kommer til at krænke privatlivets fred

Folketingets kommission for trafiksikkerhed vil se på ny metode til fartkontrol på Øresundsbroen. Det er en dårlig idé mener IT-Politisk Forening og det svenske Advokatsamfund, der kalder det en krænkelse af privatlivet.

En ny metode til fartkontrol kan betyde, at det er slut med at køre mere end 90 kilometer i timen i tunnelen under Øresundsbroen.

Det skriver Version2.

Folketingets kommission for trafiksikkerhed er nemlig klar til at se nærmere på den såkaldte strækningsmetode, meddeler kommissionens formand Kim Christiansen (DF).

Det sker efter, at Rådet for Sikker Trafik og Øresundsbroen har efterspurgt den nye metode.

Strækningskontrollen fungerer ved, at et system automatisk scanner alle nummerplader på biler, der kører på en bestemt strækning, og udregner gennemsnitsfarten, hvorefter der kan skrives fartbøder ud til højre og venstre.

Fartkontrollen møder dog kritik fra begge sider af broen.

Læs også: Stifter af kendt dansk trafik-app i åben krig med telerigmand Frank Rasmussen: Det er 'tyveri ved højlys dag'

Kritik af den nye fartkontrol

Metoden falder ikke i god jord hos IT-Politisk Forening.

"En væsentlig forskel på stærekasser og strækningskontrol er, at strækningskontrol indebærer registrering af alle biler, uanset om de kører for stærkt eller ej. Stærekasser registrerer kun de biler som kører for stærkt," skriver Jesper Lund, formand for IT-Politisk Forening, ifølge Version2 på Twitter.

Også vores naboer på den anden side af Øresund er mindre begejstrede for udsigten til en altovervågen fartkontrol. Sveriges Advokatsamfundet peger på, at det risikerer at ende med et register, hvorefter vi kommer til at se "en glidende overgang."

Den svenske forening mener, at det kan ende med krænkelser af privatlivet, og at indgriben i privatlivets fred bør stå mål med de problemer, der ønskes at løst.

Læs også: It-politi: EU-persondataforordningen vil blokere for vores vigtigste efterforskningsværktøj
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Webinar: Tør du håndtere cyberberedskabet på egen hånd?

Der er akut behov for at øge visibilitet, indsigt og overblik, hvis man som virksomhed skal have en chance for at afværge og minimere skaden ved cyberangreb. Trusselsbilledet udvikler sig imidlertid så hastigt, at opgaven let vokser selv større virksomheder, med en eller flere dedikerede IT-sikkerhedsansvarlige, over hovedet. Bliv klogere på dette seminar.

22. september 2021 | Læs mere


GDPR i dagligdagen: Vedligeholdelse og tilsyn

Det er efterhånden ved at være noget tid siden, at vi blev introduceret til GDPR, og alle organisationer har med tiden fået styr på dataflow og håndteringen af persondata i organisationen. Mange valg har skulle træffes og det har krævet mange ressourcer. Få overblik over de seneste nye tiltag og udmeldinger fra Datatilsynet samt overblik over de seneste regler, og hvordan du håndterer dem.

23. september 2021 | Læs mere


Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Premium
Ny dansk Oracle-topchef vil sætte skub i den store cloud-udrulning: Vil have flere Oracle-kunder over på cloud
Cloud skal fylde en større del af forretningen hos Oracle Danmark. Ny landechef Marc Jardorf har som hovedprioritet at sikre, at flest mulige kunder kommer med over på den cloud-udrulning, der har præget den amerikanske it-gigant de senere år. " Vi har alle produkterne nu," siger han til Computerworld. Se hans plan her.
Computerworld
Apple præsenterer iPhone 13 og iPhone 13 Pro - se dem her
Snart kan du få fingre i den nye iPhone 13 og iPhone 13 Pro. Bliv klogere på de to helt nye iPhones her.
CIO
“Der har simpelthen været for få gråhårede medarbejdere involveret i den her udviklingsproces. Folk der ved, hvad der skal til”
"Vi havde ansat nogle unge mennesker i sandaler og med langt skæg for at bryde med det traditionelle it-setup. De her vakse unge mennesker fik også ret hurtigt bygget en supersmart applikation til virksomheden. Men den brager ned, da vi ruller den ud, og den fylder cirka 1,5 procent af alle transaktioner."
Job & Karriere
35-årig kvinde gik amok på hjemmekontoret efter fyring: ”De fjernede ikke min adgang, så jeg slettede p-drevet lol”
En 35-årig kvinde står anklaget for at have slettet 21,3 gigabyte data fra fællesdrevet efter, at hun blev fyret. Nu risikerer hun op til 10 års fængsel.
White paper
Bringer dine sikkerhedssiloer data og systemer i fare?
Individuelle sikkerhedsservices til hvert behov skaber store problemer og øger sårbarheden. Det er tid til at samle dem, få det fulde overblik og lukke hullerne i beskyttelsen.