Danske Adform på vej mod børsnotering - forventer at rejse op mod 750 millioner kroner

Danske Adform, med en af Danmarks bedste CIO'er i staben, gør klar til børsnotering på Nasdaq Copenhagen. Selskabet forventer at rejse op mod 750 millioner kroner på noteringen.

Den danske it-virksomhed Adform er på vej mod notering på Nasdaq Copenhagen og forventer at rejse op mod 750 millioner kroner på noteringen.

Adform ejes for tiden af Danica Pension, kapitalfonden Via Equity samt GCM Holding (ejet af administrerende direktør Gustav Christen Mellentin), Accredonet Holding (ejet af Jacob Toftgaard Blak) samt Stefan Juricic.

Adform blev stiftet i 2002 i en kælder på Nørrebro i København af de tre sidstnævnste.

De står nu til at score en betydelig gevinst på noteringen af selskabet.

De nuværende ejere meddeler, at de overvejer at sælge en del af deres ejerandel i forbindelse med noteringen,

Hvor stor en andel, er endnu ikke klarlagt.

Pengene fra salget skal investeres i at understøtte ‘strategiske initiativer og styrke balancen,' som det hedder.

Selskabet har i dag 850 medarbejdere i 24 lande.

Blandt dem er en af Danmarks bedste CIO'er, Steffen Andersen, der i år var nomineret til titlen som Årets CIO.

Han står i spidsen for en it-organisation med 350 it-specialister, der kæmper for at holde stand mod konkurrenter som Facebook og Google.

Du kan læse mere om hans it-vision for Adform her: Steffen Andersen er en af Danmarks bedste CIO'er: Styrer Adform i et vildt teknologiræs mod gigantiske konkurrenter

Ifølge selskabets bestyrelsesformand, Peter Lorens Ravn, skal pengene investeres i at ‘accellerere Adforms vækst på adskillige områder,’ herunde produktudvikling og indtog på nye markeder.

'Interessant investeringsmulighed'
“Vi er overbevist om, at Adforms mange vækst-håndtag, forretningsmodel og højvækst-markeder udgør en interessant investeringsmulighed for nye investorer,” siger han.

Adform står bag en række softwareløsninger til automatisering af marketing- og annoncerings-budskaber.

Selskabet meddeler, at 38 procent af omsætningen for tiden hentes i Norden, mens resten hentes i det øvrige Europa samt i USA, Tyrkiet, Singapore, Kina, Australien, Dubai og Indien.

Dundrende underskud
Adform omsatte i det seneste regnskabsår for 59,5 millioner euro.

Omsætningen er vokset eksplosivt i de senere år og er således steget med næsten 270 procent siden 2013.

Driftsresultatet er siden 2013 steget med godt 82 procent. Til gengæld er selskabets netto-resultatet faldet støt i årene, hvor der er blevet investeret massivt i udbygning.

Adform landede således i fjor et svidende underskud på 2,6 millioner euro.

I alt har Adform på bundlinien tabt næsten ni millioner euro i de seneste tre år.

Selskabet meddeler, at det i de første ni måneder af indeværende regnskabsår har landet en omsætning på 47,1 millioner euro, hvilket svarer til en vækst på 16 procent i forhold til samme periode i fjor.

Selskabet forventer i år en omsætning på 68 millioner euro. Selskabet forventer en ‘gradvis accelleration’ af omsætningsvæksten til en fordobling af omsætningen inden for de kommende år, lyder det.

Adform peger dog på, at de ‘strategiske initiativer’ koster mange penge, og det rammer profitabiliteten.

“Ambitionen er at øge EBITDA-marginen [driftsresultatet, red] med 20 procent, når effekterne af initiativerne begynder at materialisere sig, og forretningen begynder at skalere,” lyder det fra Adform.

“Jeg er overbevist om, at de mest spændende tider stadig ligger foran os. Vi har ambitiøse fremtidsplaner,” meddeler Gustav Mellentin.

Læs også:

Her er Danmarks fem bedste CIO'er lige nu: Disse fem it-chefer er nomineret til titlen som Årets CIO 2018

Top-CIO Steffen Andersen har knækket koden efter tre år: Denne smarte organisation af hans 350 it-folk er nøglen til Adforms it-succes

Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...

Premium
Københavns Universitet erkender skarp kritik af it-sikkerheden: “Vi har ikke helt de samme løsningsmuligheder”
Københavns Universitet har ikke de samme muligheder for at sikre en god it-sikkerhed, lyder det fra ledelsen. Alligevel erkender man krtikken fra Rigsrevisionen. “Der er steder, hvor vi ikke er kommet helt i hus med de her risikovurderinger.”
CIO
Tech fra Toppen: Tim Vang får hastigheden op og de rigtige idéer frem med Googles pretotyping
Tech fra Toppen: Tim Vang får ideerne frem og hastigheden op ved konstant at tænke små overskuelige eksperimenter ind idéprocessen. Metoden hedder pretotyping og stammer fra Google. Lær meget mere om, hvordan du kan bruge værktøjet her.
Job & Karriere
Efter blodrødt regnskab: Nu fyrer Atea 20 medarbejdere i Danmark
Atea fyrer nu 20 medarbejdere. Det sker som en direkte konsekvens af, at den danske forretning er under pres, oplyser selskabets direktør.
White paper
Mobility - her er de aktuelle udfordringer
Hvad med sikkerheden? Mobility-bølgen fejer igennem danske virksomheder, og der er masser af muligheder og faldgruber. Sikkerheden halter, men det kan der gøres noget ved. Produceret af Computerworld.dk i oktober 2014.