Artikel top billede

Kriminalforsorgens it-system kan ikke følge med loven: Ansatte tyr til manuelle løsninger

Det kan tage op til et halvt år, at få implementeret ny lovgivning i Kriminalforsorgens 17 år gamle it-system.

Når fængselstransporter og indsattes høringssager skal journaliseres, kan Kriminalforsorgens 17 år gamle it-system ikke længere følge med lovgivningen.

Hver gang en lovændring på området træder i kraft, skal Kriminalforsorgens it-systemer afspejle den nye lov, men i hundredevis af tilfælde er de nye arbejdsgange slet ikke understøttede.

Det skriver Version2 efter at have fået aktindsigt i udviklingen til det afløsende it-system, som Kriminalforsorgen har sat i værk.

»Det nuværende system har en alder og er baseret på en teknologi, der gør tilpasninger og udvidelser ressourcetunge og tidskrævende at implementere. Dette indebærer blandt andet, at parallelle implementeringsforløb besværliggøres, hvilket har den konsekvens, at der ikke kan implementeres den mængde ændringer, der reelt set er behov for i Kriminalforsorgen. Dette understøttes af listen af ønskede ændringer, der pt. løber op i 400 ønsker,« lyder det fra Kriminalforsorgen.

Den manglende it-understøttelse betyder, at det tager op mod seks måneder at få tilpasset systemet.

Samtidigt bliver kun to til fire løsninger implementerede ved de enkelte såkaldte ’releases’, der udkommer tre gange årligt.

I visse tilfælde tages manuelle metoder i brug, mens der ventes på, at systemet opdateres.

Finansudvalget øremærkede i juni 180 millioner kroner til en afløser af det fallerede it-system, kaldet OMS ’Offender Management System’. Udbuddet af opgaven forventes at ske i begyndelsen af 2019.

I dag er det NNIT der varetager driften og videreudviklingen af det eksisterende system.

Læs også: Kriminalforsorgen på vej med it-udbud til 180 millioner kroner
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere