Artikel top billede

Danske tech-succeser forlader landet når de skal vokse sig store

En række af de mest succesfulde danske techstartups har i dag hovedsæde uden for landets grænser. Denmark er for lille, når virksomhederne for alvor skal afsted på en vækstrejse, der bliver nødt til rykke derhen, hvor kundegrundlaget og talentmassen er størst, mener Tradeshift.

Når danske it- og techsucceser, når op i en vis størrelse, rykker mange mod udlandet, mens Danmark går glip af arbejdspladser og kapital.

Sådan er det sket med de succesfulde enhjørningerne Unity, Zendesk, Just Eat, Sitecore og Tradeshift, der har alle rundet en markedsværdi på over 1 milliard dollar, men har i dag hovedsæde i enten England eller USA.

"Når man skal vokse eksplosivt som tech-iværksætter, er det meget svært at beholde hovedsædet og de fleste medarbejdere i Danmark. Udenlandske investorer har medindflydelse, og man bliver nødt til at rykke derhen, hvor kundegrundlaget og talentmassen er størst," siger medstifter og vicedirektør i Tradeshift, Mikkel Hippe Brun, til Finans.

Læs også: Danske Unity er blevet en global softwaresucces: Her er hele historien om en af de største danske it-succeser

De store techvirksomheder kigger mod udlandet, når vækstrejsen for alvor skal have benzin på. Her er virksomhederne begrænset af Danmarks størrelse, og derfor handler det om at flytte marginaler ved for eksempel at se på skatter, mener Liberal Alliances erhvervsordfører Joachim B. Olsen.

Vi skal dog ikke være så bange for, at de techvirksomhederne rykker ud for landets grænser. Mikkel Hippe Brun hos Tradeship peger på, at mange af stifterne kommer tilbage til landet med viden og kapital i bagagen.

Siden 2013 har fem danske techselskabet fået status som unicorn, der er et selskab med en værdi på over en milliard dollar.

Fælles for dem er dog ifølge Finans, at ingen har fået kapital fra Danmark. Det peger også på, mener Juha Christensen, bestyrelsesmedlem i B&O og Netcompany, at de danske techstartups skal turde lade vær med at tage de udenlandske penge og løbe.

Læs også: Tradeshift vokser med 400 procent om året i Kina: Eventyret begyndte med samarbejde med den kinesiske regering
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Dynamics Excellence Day 2021 - indblik, best practice og øget værdi

Med Microsoft Dynamics 365 er Microsoft rykket mod skyen og har fuld integration til både Dynamics, CRM, Office 365, Power BI og Cortana. Det giver utrolig mange muligheder, hvis du griber det rigtigt an. Vi sætter fokus på værdiskabelse og forbedring for både nuværende og nye Dynamics-brugere.

07. oktober 2021 | Læs mere


CISO Trends 2021: Sikkerhed, trusler og strategi

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

12. oktober 2021 | Læs mere