Artikel top billede

Danske tech-succeser forlader landet når de skal vokse sig store

En række af de mest succesfulde danske techstartups har i dag hovedsæde uden for landets grænser. Denmark er for lille, når virksomhederne for alvor skal afsted på en vækstrejse, der bliver nødt til rykke derhen, hvor kundegrundlaget og talentmassen er størst, mener Tradeshift.

Når danske it- og techsucceser, når op i en vis størrelse, rykker mange mod udlandet, mens Danmark går glip af arbejdspladser og kapital.

Sådan er det sket med de succesfulde enhjørningerne Unity, Zendesk, Just Eat, Sitecore og Tradeshift, der har alle rundet en markedsværdi på over 1 milliard dollar, men har i dag hovedsæde i enten England eller USA.

"Når man skal vokse eksplosivt som tech-iværksætter, er det meget svært at beholde hovedsædet og de fleste medarbejdere i Danmark. Udenlandske investorer har medindflydelse, og man bliver nødt til at rykke derhen, hvor kundegrundlaget og talentmassen er størst," siger medstifter og vicedirektør i Tradeshift, Mikkel Hippe Brun, til Finans.

Læs også: Danske Unity er blevet en global softwaresucces: Her er hele historien om en af de største danske it-succeser

De store techvirksomheder kigger mod udlandet, når vækstrejsen for alvor skal have benzin på. Her er virksomhederne begrænset af Danmarks størrelse, og derfor handler det om at flytte marginaler ved for eksempel at se på skatter, mener Liberal Alliances erhvervsordfører Joachim B. Olsen.

Vi skal dog ikke være så bange for, at de techvirksomhederne rykker ud for landets grænser. Mikkel Hippe Brun hos Tradeship peger på, at mange af stifterne kommer tilbage til landet med viden og kapital i bagagen.

Siden 2013 har fem danske techselskabet fået status som unicorn, der er et selskab med en værdi på over en milliard dollar.

Fælles for dem er dog ifølge Finans, at ingen har fået kapital fra Danmark. Det peger også på, mener Juha Christensen, bestyrelsesmedlem i B&O og Netcompany, at de danske techstartups skal turde lade vær med at tage de udenlandske penge og løbe.

Læs også: Tradeshift vokser med 400 procent om året i Kina: Eventyret begyndte med samarbejde med den kinesiske regering
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere