Google udelukker Privacy-team fra udvikling af kinesisk søgemaskine: Ansatte forbereder strejke

Den amerikanske søgegiant Google har truffet endnu en kontroversiel beslutning i arbejdet med den bebudede censurerede søgemaskine til Kina. Selskabet har angiveligt udelukket Privacy og Sikkerhedsteamet fra udviklingen. Det har fået medarbejderne til at forberede sig på en strejke.

Googles ansatte sætter sig endnu engang imod beslutningen om at bygge en censureret udgave af den populære søgemskine til de kinesiske borgere.

Denne gang har de amerikanske ansatte hos søgegiganten samlet 100.000 dollar sammen, som bliver suppleret med yderligere 100.000 af en annonym medarbejder. Dermed er der samlet omkring 1,3 millioner kroner ind.

Læs også: Skal it nødvendigvis kun bruges til noget godt? Microsoft står i et svært dilemma

Det skriver The Verge.

Pengene skal ifølge en representant for medarbejderne bruges på en strejke mod beslutningen, om den censurerede søgemaskine, der skal imødekomme den kinesiske regerings skrappe censurkrav.

Opstanden mod beslutningen kommer, efter at mediet The Intercept kunne afsløre, at Googles såkaldte Privacy og Sikkerhedsteam er blevet udelukket fra møder om den kinesiske udgave af søgemaskinen.

Læs også: Google-ansatte verden over strejker efter afsløring af Android-stifters sexchikane-sag

Udelukket fra møder
Ifølge mediet, der har talt med flere kilder tæt på processen, blev Privacy og Sikkerhedsteamet udelukket fra centrale møder om den kontroversielle søgemaskine.

De nye oplysninger har altså skabt nye protester fra Google egne medarbejdere, der muligvis er på vej med et strejkevarsel.

Google-ansatte har tidligere skrevet et brev til ledelsen, hvori de opfordrede til større gennemsigtighed med projektet.

Læs mere her: Google-medarbejdere spænder ben for ny søgemaskine i Kina: “Vi har øjeblikkeligt brug for mere gennemsigtighed”

"Vi har øjeblikkeligt brug for mere gennemsigtighed, en plads ved forhandlingsbordet og en forpligtigelse til en åben proces: Googles medarbejdere er nødt til at vide, hvad vi er med til at bygge,” lød det fra medarbejderne ifølge Reuters.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Fuel your IT with the best-kept secret in IBM

It takes massive computing power to accurately calculate weather forecasts – and to secure that people and businesses are able to access detailed information about whether it is going to rain, shine, storm, or snow. In this seminar, you will have the chance to hear the British Met Office describe how they do exactly that.

28. januar 2021 | Læs mere


Sandheden om Schrems II – erhvervslivets nye Cuba-krise

Konsekvenserne af Schrems II kan meget vel gå hen og blive en af de største udfordringer for danske virksomheder i 2021. Så tjek ind på denne onlinebriefing, hvor den hemmelige Schrems II gæst, ComplyCloud og Datatilsynet giver dig indsigt i, hvad dommen i virkeligheden handler om, og hvilke menneskelige hensyn der ligger bag.

29. januar 2021 | Læs mere


Premium
Test: Kæmpestort gaming-headset er perfekt til dine lange Teams-møder - men har også nogle besværligheder
Længe før vi andre blev slået hjem til hjemmekontorets endeløse webmøder har gamerne gennemskuet behovet for komfortabelt grej. Så vi tog danske EPOS top gamingheadset med på arbejde. Læs testen her.
Computerworld
Biden sender skjult besked til kode-folket: "Hvis du læser dette, har vi brug for din hjælp”
En stående invitation er blevet opdaget i kildekoden på Det Hvide Hus' hjemmeside. Men den er kun til de eksperter, der selv kan finde den.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
White paper
Sådan outsourcer du effektivt – og undgår fælderne
Nogle outsourcer for at minimere omkostningsniveauet, andre for at skaffe ressourcer og spidskompetencer, der er svære at skaffe lokalt – eller af en helt tredje årsag. Der er dog talrige forhold, der er gode at afdække, før man overhovedet begynder at lede en outsourcingudbyder. Man skal klarlægge egne projektbehov samt de spørgsmål og krav, man vil stille samt indsamle viden og erfaringer om, hvordan samarbejdet indledes, drives og styres optimalt. Dertil skal man kende til de hyppigste faldgruber, der kan få et ellers lovende outsourcingsamarbejde til at køre i grøften.