Artikel top billede

Google udelukker Privacy-team fra udvikling af kinesisk søgemaskine: Ansatte forbereder strejke

Den amerikanske søgegiant Google har truffet endnu en kontroversiel beslutning i arbejdet med den bebudede censurerede søgemaskine til Kina. Selskabet har angiveligt udelukket Privacy og Sikkerhedsteamet fra udviklingen. Det har fået medarbejderne til at forberede sig på en strejke.

Googles ansatte sætter sig endnu engang imod beslutningen om at bygge en censureret udgave af den populære søgemskine til de kinesiske borgere.

Denne gang har de amerikanske ansatte hos søgegiganten samlet 100.000 dollar sammen, som bliver suppleret med yderligere 100.000 af en annonym medarbejder. Dermed er der samlet omkring 1,3 millioner kroner ind.

Læs også: Skal it nødvendigvis kun bruges til noget godt? Microsoft står i et svært dilemma

Det skriver The Verge.

Pengene skal ifølge en representant for medarbejderne bruges på en strejke mod beslutningen, om den censurerede søgemaskine, der skal imødekomme den kinesiske regerings skrappe censurkrav.

Opstanden mod beslutningen kommer, efter at mediet The Intercept kunne afsløre, at Googles såkaldte Privacy og Sikkerhedsteam er blevet udelukket fra møder om den kinesiske udgave af søgemaskinen.

Læs også: Google-ansatte verden over strejker efter afsløring af Android-stifters sexchikane-sag

Udelukket fra møder

Ifølge mediet, der har talt med flere kilder tæt på processen, blev Privacy og Sikkerhedsteamet udelukket fra centrale møder om den kontroversielle søgemaskine.

De nye oplysninger har altså skabt nye protester fra Google egne medarbejdere, der muligvis er på vej med et strejkevarsel.

Google-ansatte har tidligere skrevet et brev til ledelsen, hvori de opfordrede til større gennemsigtighed med projektet.

Læs mere her: Google-medarbejdere spænder ben for ny søgemaskine i Kina: “Vi har øjeblikkeligt brug for mere gennemsigtighed”

"Vi har øjeblikkeligt brug for mere gennemsigtighed, en plads ved forhandlingsbordet og en forpligtigelse til en åben proces: Googles medarbejdere er nødt til at vide, hvad vi er med til at bygge,” lød det fra medarbejderne ifølge Reuters.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til NIS2 - indhold, krav og konsekvenser

På dagen vil du både få et koncentreret, fokuseret overblik over de juridiske aspekter og de krav, du vil skulle leve op til. Du går også hjem med praktisk viden fra eksperter, der arbejder med NIS2-compliance på både det tekniske og organisatoriske niveau.

28. februar 2024 | Læs mere


Hybrid, on-premise eller public cloud. Bliv klogere på fremtidens datacenter

Vi dykker ned i, hvordan du finder den perfekte pasform for netop din virksomhed. Vi ser på, hvordan du kan imødekomme jeres behov for fleksibilitet og hurtig udvikling, samtidig med at håndtere udfordringerne ved cloud-tjenester.

29. februar 2024 | Læs mere


Faldgruber og forberedelser når du skal implementere Dynamics 365 FO

På dette webinar stiller vir skarpt på overvejelser, forberedelser, forretning og faldgruber, så din virksomhed får det bedste udgangspunkt for jeres Dynamics 365-implementering. Du bliver også klogere på at håndtere master data, som er et af de absolut vigtigste områder i ethvert ERP-projekt, og på hvorfor Dynamics 365 FO er en del af et samlet cloud-transformationsprojekt.

29. februar 2024 | Læs mere