Artikel top billede

Google udelukker Privacy-team fra udvikling af kinesisk søgemaskine: Ansatte forbereder strejke

Den amerikanske søgegiant Google har truffet endnu en kontroversiel beslutning i arbejdet med den bebudede censurerede søgemaskine til Kina. Selskabet har angiveligt udelukket Privacy og Sikkerhedsteamet fra udviklingen. Det har fået medarbejderne til at forberede sig på en strejke.

Googles ansatte sætter sig endnu engang imod beslutningen om at bygge en censureret udgave af den populære søgemskine til de kinesiske borgere.

Denne gang har de amerikanske ansatte hos søgegiganten samlet 100.000 dollar sammen, som bliver suppleret med yderligere 100.000 af en annonym medarbejder. Dermed er der samlet omkring 1,3 millioner kroner ind.

Læs også: Skal it nødvendigvis kun bruges til noget godt? Microsoft står i et svært dilemma

Det skriver The Verge.

Pengene skal ifølge en representant for medarbejderne bruges på en strejke mod beslutningen, om den censurerede søgemaskine, der skal imødekomme den kinesiske regerings skrappe censurkrav.

Opstanden mod beslutningen kommer, efter at mediet The Intercept kunne afsløre, at Googles såkaldte Privacy og Sikkerhedsteam er blevet udelukket fra møder om den kinesiske udgave af søgemaskinen.

Læs også: Google-ansatte verden over strejker efter afsløring af Android-stifters sexchikane-sag

Udelukket fra møder

Ifølge mediet, der har talt med flere kilder tæt på processen, blev Privacy og Sikkerhedsteamet udelukket fra centrale møder om den kontroversielle søgemaskine.

De nye oplysninger har altså skabt nye protester fra Google egne medarbejdere, der muligvis er på vej med et strejkevarsel.

Google-ansatte har tidligere skrevet et brev til ledelsen, hvori de opfordrede til større gennemsigtighed med projektet.

Læs mere her: Google-medarbejdere spænder ben for ny søgemaskine i Kina: “Vi har øjeblikkeligt brug for mere gennemsigtighed”

"Vi har øjeblikkeligt brug for mere gennemsigtighed, en plads ved forhandlingsbordet og en forpligtigelse til en åben proces: Googles medarbejdere er nødt til at vide, hvad vi er med til at bygge,” lød det fra medarbejderne ifølge Reuters.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere


Digitale forretningsprocesser 2023

Virksomhedens digitale processer er fuldkommen afgørende for, hvor hurtigt du kan transformere forretningen, udvikle nye forretningsmuligheder skabe overblik og rapportere effektivt, hurtigt og retvisende. Samtidig er de digitale processer – i tæt samspil med dine systemløsninger – afgørende for samarbejdet med partnere og leverandører – og for den oplevelse og værdiskabelse, du tilbyder ansatte og kunder. Herunder for ambitionerne om at skabe og tilpasse de muligheder, der karakteriserer en moderne arbejdsplads.

18. april 2023 | Læs mere


Digital bæredygtighed - den grønne transformation er over os

Kom med, når vi i giver et overblik over, hvordan nogle af de mest innovative it-selskaber går til bæredygtighed som forretningsområde - og hvorfor de har valgt at sætte ind på netop bæredygtighed som område. Du får også indblik i, hvordan innovative virksomheder udvikler teknologier direkte rettet mod øget bæredygtighed - og inspiration til, hvordan du selv kan komme videre med bæredygtigheden og blive en del af det spirende kæmpemarked for bæredygtighed - en af verdens for tiden tungeste dagsordener.

25. april 2023 | Læs mere