Artikel top billede

Google udelukker Privacy-team fra udvikling af kinesisk søgemaskine: Ansatte forbereder strejke

Den amerikanske søgegiant Google har truffet endnu en kontroversiel beslutning i arbejdet med den bebudede censurerede søgemaskine til Kina. Selskabet har angiveligt udelukket Privacy og Sikkerhedsteamet fra udviklingen. Det har fået medarbejderne til at forberede sig på en strejke.

Googles ansatte sætter sig endnu engang imod beslutningen om at bygge en censureret udgave af den populære søgemskine til de kinesiske borgere.

Denne gang har de amerikanske ansatte hos søgegiganten samlet 100.000 dollar sammen, som bliver suppleret med yderligere 100.000 af en annonym medarbejder. Dermed er der samlet omkring 1,3 millioner kroner ind.

Læs også: Skal it nødvendigvis kun bruges til noget godt? Microsoft står i et svært dilemma

Det skriver The Verge.

Pengene skal ifølge en representant for medarbejderne bruges på en strejke mod beslutningen, om den censurerede søgemaskine, der skal imødekomme den kinesiske regerings skrappe censurkrav.

Opstanden mod beslutningen kommer, efter at mediet The Intercept kunne afsløre, at Googles såkaldte Privacy og Sikkerhedsteam er blevet udelukket fra møder om den kinesiske udgave af søgemaskinen.

Læs også: Google-ansatte verden over strejker efter afsløring af Android-stifters sexchikane-sag

Udelukket fra møder

Ifølge mediet, der har talt med flere kilder tæt på processen, blev Privacy og Sikkerhedsteamet udelukket fra centrale møder om den kontroversielle søgemaskine.

De nye oplysninger har altså skabt nye protester fra Google egne medarbejdere, der muligvis er på vej med et strejkevarsel.

Google-ansatte har tidligere skrevet et brev til ledelsen, hvori de opfordrede til større gennemsigtighed med projektet.

Læs mere her: Google-medarbejdere spænder ben for ny søgemaskine i Kina: “Vi har øjeblikkeligt brug for mere gennemsigtighed”

"Vi har øjeblikkeligt brug for mere gennemsigtighed, en plads ved forhandlingsbordet og en forpligtigelse til en åben proces: Googles medarbejdere er nødt til at vide, hvad vi er med til at bygge,” lød det fra medarbejderne ifølge Reuters.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere