Har du mobilen med på toilettet?: PFA går tæt på og spørger 300 ansatte om usunde digitale vaner

Pensionsselskabet PFA har bygget en nyt koncept med 40 nærgående spørgsmål, som skal vise, om du har så usunde digitale vaner, at stress er en klar risiko. Over 300 PFA-ansatte kan blive frivillige prøveklude.

Har du mobiltelefonen liggende ved siden af dig, når du sover? Og bruger du den som vækkeur? Og ligger den ved siden af din tallerken, når du spiser aftensmad med dine børn?

Det er blot tre af 40 ret nærgående spørgsmål om digitale vaner, der er en del af et nyt stress-værkstøj, som pensionsselskabet PFA har udviklet, og som godt 300 af selskabets ansatte bliver tilbudt at være frivillige prøveklude for, skriver DJØF-bladet.

Konceptet for screeningsværktøjet er udviklet i samarbejde med lægen Imran Rashid, der er medlem af regeringens stresspanel.

Skal tilbydes virksomhedskunder i PFA
Det er meningen, at screeningsværktøjet skal tilbydes til PFA’s virksomhedsskunder.

DJØF-bladet skriver, at stress-relaterede sygdomme både koster PFA og virksomhederne penge.

Blandt de 40 spørgsmål finder man også følgende:

Kan du lægge mobilen væk, når du kommer hjem fra arbejde? Ligger den ved siden af dig, når du skal fordybe dig i en svær opgave på jobbet? Bliver du ofte forstyrret af den, når du arbejder?

Anonymiseret tilbagemelding til firmaet
Deltagerne i screeningen får en personlig tilbagemelding, mens en arbejdsgiver kun vil få en anonymiseret rapport om det generelle stressniveau blandt medarbejderne i virksomheden, skriver DJØF-bladet.

I PFA er man helt på det rene med, at det nye værktøj af nogle vil blive opfattet som et forsøg på at gøre stress til de ansattes eget problem.

"Men det er præcis dét, det ikke handler om. I PFA har vi arbejdet med stressforebyggelse som et tilbud til vores virksomhedskunder i en årrække, og vi er altid startet oppe fra med god ledelse og god virksomhedskultur," siger Rikke Bay Haabe, chef for Strategisk Sundhed i PFA til DJØF-bladet.

Analysehuset Epinion har på vegne af PFA spurgt godt 2.000 danskere om deres mobilvaner og sammenhængen med stress.

43 procent af dem mellem 25 og 40 år vurderer, at deres daglige brug af mobilen er med til at øge deres stressniveau.

36 procent af aldersgruppen mener, at de bruger mindst tre timer dagligt på surf, apps, sms og chat.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Kompetera A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Op og ned på Java: Migrér og spar penge med Red Hat Java

Hvis du anvender Java til dine forretningskritiske applikationer, skal du træffe en beslutning om, hvordan du bruger det, og hvilken leverandør, der kan støtte dig bedst. For brugere af Oracle JDK nærmer fristen sig nemlig hurtigt for at beslutte, hvilken Java udbyder der skal bruges på lang sigt, når man kører Java-applikationer i produktion.

24. november 2020 | Læs mere


GDPR, status og overblik: Påbud og afgørelser strømmer nu ud fra Datatilsynet

Få styr på hvordan du kan sikre løbende overholdelse af GDPR-reglerne i fremtiden. Ved hjælp af de rigtige processuelle værktøjer og systemer kan du leve op til forventningen om, at din virksomhed har styr på reglerne og overholdelses af dem.

25. november 2020 | Læs mere


Hvordan bevarer du kontrollen, når målet er ultimativ frihed? Data Governance i en hybrid infrastruktur

Vores infrastruktur er i høj grad blevet ”sluppet løs”. Vi lever alle sammen med hybrid IT, hvor vores workloads er (eller skal ende) som frie og mobile entiteter, og hvor data kan bo overalt. Men hvordan bevarer du kontrollen, når målet er ultimativ frihed? I dette webinar retter vi fokus mod én af de måder, hvormed vi bedst bevarer balancen mellem frihed og kontrol over vores værdifulde data.

26. november 2020 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Banker indfører nye skrappe regler for e-handel to måneder før forventet: “Det er et uheldigt tidspunkt”
Efter at være blevet udsat er de nye betalingsregler for webshops nu trådt i kraft. Men timingen kunne ikke være værre, lyder det fra Dansk Erhverv.
Computerworld
Stein Bagger gør comeback i ny branche: "De lignede et mafiahold, førte sig frem som nyrige og plaprede løs om urealistiske drømme"
Stein Bagger har skiftet navn og fører sig nu frem i store biler i en helt ny branche, skriver en dansk avis.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Hvor klogt er dit netværk?
Er dit netværk klar til fremtiden? Nye tider kræver fleksibilitet. I denne eGuide får du en håndfuld konkrete eksempler på, hvordan du kan optimere og fremtidssikre virksomhedens netværk.