Artikel top billede

Har du mobilen med på toilettet?: PFA går tæt på og spørger 300 ansatte om usunde digitale vaner

Pensionsselskabet PFA har bygget en nyt koncept med 40 nærgående spørgsmål, som skal vise, om du har så usunde digitale vaner, at stress er en klar risiko. Over 300 PFA-ansatte kan blive frivillige prøveklude.

Har du mobiltelefonen liggende ved siden af dig, når du sover? Og bruger du den som vækkeur? Og ligger den ved siden af din tallerken, når du spiser aftensmad med dine børn?

Det er blot tre af 40 ret nærgående spørgsmål om digitale vaner, der er en del af et nyt stress-værkstøj, som pensionsselskabet PFA har udviklet, og som godt 300 af selskabets ansatte bliver tilbudt at være frivillige prøveklude for, skriver DJØF-bladet.

Konceptet for screeningsværktøjet er udviklet i samarbejde med lægen Imran Rashid, der er medlem af regeringens stresspanel.

Skal tilbydes virksomhedskunder i PFA

Det er meningen, at screeningsværktøjet skal tilbydes til PFA’s virksomhedsskunder.

DJØF-bladet skriver, at stress-relaterede sygdomme både koster PFA og virksomhederne penge.

Blandt de 40 spørgsmål finder man også følgende:

Kan du lægge mobilen væk, når du kommer hjem fra arbejde? Ligger den ved siden af dig, når du skal fordybe dig i en svær opgave på jobbet? Bliver du ofte forstyrret af den, når du arbejder?

Anonymiseret tilbagemelding til firmaet

Deltagerne i screeningen får en personlig tilbagemelding, mens en arbejdsgiver kun vil få en anonymiseret rapport om det generelle stressniveau blandt medarbejderne i virksomheden, skriver DJØF-bladet.

I PFA er man helt på det rene med, at det nye værktøj af nogle vil blive opfattet som et forsøg på at gøre stress til de ansattes eget problem.

"Men det er præcis dét, det ikke handler om. I PFA har vi arbejdet med stressforebyggelse som et tilbud til vores virksomhedskunder i en årrække, og vi er altid startet oppe fra med god ledelse og god virksomhedskultur," siger Rikke Bay Haabe, chef for Strategisk Sundhed i PFA til DJØF-bladet.

Analysehuset Epinion har på vegne af PFA spurgt godt 2.000 danskere om deres mobilvaner og sammenhængen med stress.

43 procent af dem mellem 25 og 40 år vurderer, at deres daglige brug af mobilen er med til at øge deres stressniveau.

36 procent af aldersgruppen mener, at de bruger mindst tre timer dagligt på surf, apps, sms og chat.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere