Artikel top billede

Microsoft klar med ’Sandbox’: En Windows inde i din Windows hvor malware kan slå sig løs

Med Windows Sandbox installeret på din maskine behøver du ikke at frygte tvivlsomme apps.

Windows Sandbox bliver en ny sikkerhedsfeature til din Windows-maskine.

Med denne ombord på pc’en kan du køre en app i et afgrænset virtualiseret miljø, hvor selv malware ikke vil kunne forvolde skade på dit system.

Den nye feature blev offentliggjort denne uge, på Microsofts blog, hvor selskaber detaljerer hvordan Sandbox vil fungere.

Se også: Næste Windows 10 er ved at tage form: Her er de features, du kan se frem til

En virtuel maskine

Det virtuelle desktop vil ligne et Windows-desktop i et dedikeret vindue, hvor hver seance der køres vil byde på en fersk, nyinstalleret Windows.

Når Sandbox-seancen er overstået, lukkes alt ned og samtlige tilhørende filer og dokumenter slettes, når programmet slukkes.

Sikkerhedsmæssigt vil selv malware ikke kunne påvirke det øvrige system, takket været en hardware-baseret virtualisering af en isoleret kernel.

Microsoft lover samtidigt at Sandbox vil yde godt takket været en integreret ’kernel scheduler’, ’smart memory management’ og en virtuel GPU. En virtel Windows-session ser ifølge de første tests ud til bare at optage 100 mb RAM.

Tænkt til kontoret

Windows Sandbox er i øjeblikket forbeholdt de seneste ’Insider’-betaversioner af Windows 10 (build 18305).

Samtidig vil funktionen kræve enten Windows 10 Pro eller Enterprise licenser og virtualiseringskompatibelt hardware.

Se også: Microsofts Edge-browser får længe ventet feature: Fremover kan du få ’extensions’ på browseren
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere