Artikel top billede

Microsoft klar med ’Sandbox’: En Windows inde i din Windows hvor malware kan slå sig løs

Med Windows Sandbox installeret på din maskine behøver du ikke at frygte tvivlsomme apps.

Windows Sandbox bliver en ny sikkerhedsfeature til din Windows-maskine.

Med denne ombord på pc’en kan du køre en app i et afgrænset virtualiseret miljø, hvor selv malware ikke vil kunne forvolde skade på dit system.

Den nye feature blev offentliggjort denne uge, på Microsofts blog, hvor selskaber detaljerer hvordan Sandbox vil fungere.

Se også: Næste Windows 10 er ved at tage form: Her er de features, du kan se frem til

En virtuel maskine

Det virtuelle desktop vil ligne et Windows-desktop i et dedikeret vindue, hvor hver seance der køres vil byde på en fersk, nyinstalleret Windows.

Når Sandbox-seancen er overstået, lukkes alt ned og samtlige tilhørende filer og dokumenter slettes, når programmet slukkes.

Sikkerhedsmæssigt vil selv malware ikke kunne påvirke det øvrige system, takket været en hardware-baseret virtualisering af en isoleret kernel.

Microsoft lover samtidigt at Sandbox vil yde godt takket været en integreret ’kernel scheduler’, ’smart memory management’ og en virtuel GPU. En virtel Windows-session ser ifølge de første tests ud til bare at optage 100 mb RAM.

Tænkt til kontoret

Windows Sandbox er i øjeblikket forbeholdt de seneste ’Insider’-betaversioner af Windows 10 (build 18305).

Samtidig vil funktionen kræve enten Windows 10 Pro eller Enterprise licenser og virtualiseringskompatibelt hardware.

Se også: Microsofts Edge-browser får længe ventet feature: Fremover kan du få ’extensions’ på browseren
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 - Sådan forbereder du din virksomhed til den store dag med ny EU-lovgivning om cybersikkerhed

NIS2 er et nyt EU-direktiv, som pålægger medlemslandene at sikre, at udbydere af kritisk infrastruktur og tjenester har passende sikkerhedsforanstaltninger på plads til at styre cyberrisici og opretholde modstandsdygtighed i tilfælde af en hændelse. Du skal være klar fra dag et – ellers vanker der bøder.

26. september 2023 | Læs mere


Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere