Artikel top billede

Microsoft klar med ’Sandbox’: En Windows inde i din Windows hvor malware kan slå sig løs

Med Windows Sandbox installeret på din maskine behøver du ikke at frygte tvivlsomme apps.

Windows Sandbox bliver en ny sikkerhedsfeature til din Windows-maskine.

Med denne ombord på pc’en kan du køre en app i et afgrænset virtualiseret miljø, hvor selv malware ikke vil kunne forvolde skade på dit system.

Den nye feature blev offentliggjort denne uge, på Microsofts blog, hvor selskaber detaljerer hvordan Sandbox vil fungere.

Se også: Næste Windows 10 er ved at tage form: Her er de features, du kan se frem til

En virtuel maskine

Det virtuelle desktop vil ligne et Windows-desktop i et dedikeret vindue, hvor hver seance der køres vil byde på en fersk, nyinstalleret Windows.

Når Sandbox-seancen er overstået, lukkes alt ned og samtlige tilhørende filer og dokumenter slettes, når programmet slukkes.

Sikkerhedsmæssigt vil selv malware ikke kunne påvirke det øvrige system, takket været en hardware-baseret virtualisering af en isoleret kernel.

Microsoft lover samtidigt at Sandbox vil yde godt takket været en integreret ’kernel scheduler’, ’smart memory management’ og en virtuel GPU. En virtel Windows-session ser ifølge de første tests ud til bare at optage 100 mb RAM.

Tænkt til kontoret

Windows Sandbox er i øjeblikket forbeholdt de seneste ’Insider’-betaversioner af Windows 10 (build 18305).

Samtidig vil funktionen kræve enten Windows 10 Pro eller Enterprise licenser og virtualiseringskompatibelt hardware.

Se også: Microsofts Edge-browser får længe ventet feature: Fremover kan du få ’extensions’ på browseren
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Dynamics Excellence Day 2021 - indblik, best practice og øget værdi

Med Microsoft Dynamics 365 er Microsoft rykket mod skyen og har fuld integration til både Dynamics, CRM, Office 365, Power BI og Cortana. Det giver utrolig mange muligheder, hvis du griber det rigtigt an. Vi sætter fokus på værdiskabelse og forbedring for både nuværende og nye Dynamics-brugere.

07. oktober 2021 | Læs mere


CISO Trends 2021: Sikkerhed, trusler og strategi

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

12. oktober 2021 | Læs mere