Artikel top billede

Trump vil tage drastisk skridt mod kinesiske telegiganter: Forbud skal gennemtrumfes via undtagelsestilstand

En ny bredside mod kinesiske Huawei og ZTE er på vej, lyder det fra kilder tæt på den amerikanske regering.

Den amerikanske præsident vil benytte sig af drastiske metoder til at fraskære de kinesiske selskaber Huawei og ZTE fra det amerikanske marked.

Ifølge tre kilder tæt på Trumps regering, ønsker præsident Donald Trump at udstede en såkaldt ’executive order’ i det nye år– et præsidentielt dekret - her med et drastisk indhold.

Ifølge Reuters vil præsidenten erklære en national undtagelsestilstand, den såkaldte ’International emergency economic power act’, som skal muliggøre et præsidentielt forbud for amerikanske virksomheder i at handle med de to kinesiske telegiganter.

Trækket vil være endnu en skærpelse af den verserende handelskrig mellem de to tech-supermagter.

Det kommer i kølvandet på en amerikansk begæring om at få udleveret Huawei-nøgleperson, Huawei-stifterens datter og selskabets nuværende CFO, Meng Wanzhou, udleveret og tiltalt i december.

Læs også: Flere store europæiske telefirmaer i tænkeboks over Huawei: Men 5G-udrulning kan blive betydeligt dyrere uden Huawei

Igennem 2018 har der lydt stadigt skarpere retorik fra de amerikanske myndigheder mod de to selskaber, som er blevet beskyldt om at spionere mod brugerne af netværket.

I august nedlagde det amerikanske indenrigsministerium et forbud mod brug af Huawei og ZTE udstyr for samtlige amerikanske myndigheder og deres underleverandører.

Anklagerne kommer på et tidspunkt, hvor stadigt flere teleselskaber kloden skal lægge kimen til udrulningen af 5G-netværket og infrastruktur.

Den kinesiske udenrigstjeneste har ikke ønsket at kommentere dekretet forud for dets offentliggørelse.

Se også: Huawei buldrer frem i mobilmarkedet trods handelskrig og spionanklager: Slår egen rekord med 30 procent
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Drukner din sikkerhed i et hav af falske advarsler?

Der er et konstant våbenkapløb i gang mellem de værktøjer, din IT-sikkerhedsafdeling har til rådighed og et stigende antal komplekse og mangeartede cybertrusler. Men når sikkerhedsinfrastrukturen udbygges, stiger kompleksiteten og mængden af advarsler også. Hermed får du svært ved at skelne mellem et stort antal falsk positive og de få – men reelle og kritiske! – advarsler, du skal prioritere at håndtere. Bliv klogere på hvordan du håndtere det.

15. juni 2021 | Læs mere


Datadrevet forretning 2021: Sæt automatisering og data på den strategiske dagsorden

Ved at anvende data på den korrekte måde, kan du og din virksomhed for alvor sætte skub i konkurrencen. Der ligger en værdifuld viden om kunder, kundeadfærd, konkurrenter, markeder og meget andet i den data, der svæver rundt omkring os. Med den nyeste teknologi er det endda blevet nemmere at automatisere disse processer.

16. juni 2021 | Læs mere


Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på incidents. Det handler om at eliminere kompleksitet, det handler om at fortsat sikre smidighed og fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Premium
Test: Duer Samsungs første Pro-pc'er til noget?
Samsung Galaxy Book Pro serien er et bevis på, at de etablerede pc-producenter får sig en formidabel udfordrer i den sydkoreanske supersværvægter.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Derfor virker mailbårne angreb – og sådan beskytter du dig
Cyberangreb via email er blandt de mest udbredte cybertrusler, og i dette whitepaper får du viden om hvordan de mest udbredte typer fungerer, detekteres og afvises.