Stort nedbrud:KMD arbejder på højtryk for at klarlægge omfanget og årsagen - rammer flere af selskabets kunder

Artikel top billede

Ugen i tech: Samsungs kommende S10-stjernemobil debuterer før tid / Nu vil Google og Amazon med dig på toilet / Fremtidens skærm samler man selv, og det er genialt / Elon Musks nye raket er ren 50’er sci-fi

Samsungs kommende S10-stjernemobil debuterer før tid

Ud over at gøre indtryk ved dette års CES-messe, pønser den sydkoreanske tech-kæmpe på at markere tiåret for Galaxy S-seriens tilblivelse med et dedikeret Unpacked-event i februar måned.

Modsat tidligere Unpacked-events, agter Samsung at løfte sløret for deres næste stjernemobil tidligere end sædvanligt.

I stedet for at lade den kommende MWC-messe lægge ramme om lanceringen vil selskabet præsentere, hvad der forventes at blive tre nye S10 telefoner, i San Fransisco 20. februar 2019 kl 20.00 dansk tid.

Det oplyser Samsung i en pressemeddelelse.

Som sædvanligt vil eventet blive livestreamet og der er allerede nu en stribe læk og rygter der indikerer hvad selskabet har i sinde at offentliggøre.

Samsung S10 kommer i tre afskygninger: S10+, S10 samt S10 Lite med varierende skærmstørrelse med integreret fingeraftrykslæser og et selfiekamera gemt som et kighul på de store skærm.

Dertil går verserende rygter om en processor ombord, tre eller fire kameraer bagpå med op til 48 megapixels ombord og en mulighed for 5G-modem ombord.

Se også: Samsung løfter sløret for selskabets første foldbare smartphone: Se den i aktion her

Nu vil Google og Amazon med dig på toilet

Den store teknologikonference CES løb af stablen i Las Vegas i denne uge, og nok engang spillede Google Assistant og Amazon Alexa en nøglerolle.

Udover et væld af nye smarthøjtalere bød messen ifølge The Verge også på en række mere overraskende smarthome produkter. Eksempelvis præsenterede selskaberne Kohler og Capstone en række smartspejle, der er udstyret med touchskærm samt Alexa og Google Assistant.

Samtidig har producent Moen lanceret et badeværelsesarmatur, der understøtter Google Assistant. Det betyder blandt andet, at du kan styre temperaturen på badevandet med stemmen.

Se også: Apple og Samsung i overraskende streaming-samarbejde rejser spørgsmål: Er Apple ved at sadle om?

Samsungs saml-selv skærm

Mens CES-messen som altid er garant for et væld af skærmnyheder, synes det begrænset hvor meget der kan forbedres indenfor genren. Flere pixels, bedre farver og stadigt større størrelser synes at være tilbagevendende løfter fra producenterne.

I år har der dog været tænkt i ny baner, hvor det blevet til mere end stadigt større 8K-fjernsyn.

Hos LG eksperimenterer man med tv’er der kan rulles sig selv sammen, for ikke at fylde, mens Samsung benyttede lejligheden til at vise potentialet i de såkaldte MicroLEDs frem.

Her forenes kvaliteterne fra OLED-teknologien, som dog er gjort mere holdbar og mere fleksibel. Nu microLED TV sammenstykkes af flere paneler, hvilket giver mulighed for at opnå ekstreme størrelser.

Det demonstrerede Samsung ved at løfte sløret for et 219 tommer stort display – altså over fem meter biograflærred.

Du kan få et overblik over de mange CES-skærmnyheder i dette galleri:
CES-galleri: Her er årets syv vildeste og mest imponerende skærmnyheder

Elon Musks nye raket er ren 50’er sci-fi

Selvom den nye raket fra Elon Musks, SpaceX rumprogram, er som taget ud af en 50’er sci-fi tegneserie, giver den indblik i hvor tæt på selskabet er på at bringe rumoplevelser – og rejser til Mars - til den bredere befolkning.

I den forgangne uge kunne han vise raketten ’Starship’ frem – en 9 meter bred og kort raket belagt med metalpaneler.

Her er der dog kun tale om en såkaldt ’hopper’ version af det der skal blive en genanvendelig rumkapsel med kurs mod enten mars, kredsløb om jorden eller suborbitale flyvninger, alt efter hvilken løfteraket der monteres nedenunder.

Flere testflyvninger er planlagt i løbet af 2019. Den første vil foregå i februar 2019 men testflyvninger er ifølge de amerikanske luftfartsmyndigheder holdt til under fem tusinde meters højde.