Googles ’Visual Positioning Service’ kan lave om på, hvordan vi navigerer i byen

Ved hjælp af Street View, maskinlæring og dit mobilkameras input kan Google præcist bestemme, hvilken vej du skal gå.

GPS-tjenester som Google navigationsapp ’Google Maps’ er ikke altid præcise nok i bybilledet, hvor bygninger kan snyde GPS-signalet i en sådan grad, at mobilen får svært ved at igangsætte navigationen.

Et klassisk scenarie er når smartphonen fortæller man skal mod nord, men hvor man som bruger ikke aner, hvilken retning det er.

Ved hjælp af Googles Street View og det, selskabet kalder ’Visual Postioning Service’, tilsat en god portion maskinlæring, kan kameraet i ens mobil lave om på den forvirring.

Systemet sammenholder det kameraet på mobilen ser, med det selskabet har liggende af billeddata på Street View-serverne til at bestemme ikke bare hvor enheden er, men også hvilken vej den peger.

Læs også: Splinternyt GPS-alternativ debuterer i Aarhus: Nyt positioneringssystem kan zoome helt ned til en enkel centimeter

Særligt anvendeligt i storbyer
Teknikken er ifølge Googles AI-blog mere præcis end det GPS-satellitter kan levere, særligt i tætpakkede storbyer som New York og San Fransisco, hvor det kan være utrolig svært at få et entydigt GPS-signal på grund af højhuse, der både reflekterer og blokerer satellitternes signal.

Man kan hurtigt fejlagtigt blive placeret på den forkerte side af vejen, noterer selskabet.

GPS-signalet kan samtidig ikke bestemme i hvilken retning en enhed peger – en essentiel information, når der skal navigeres i byen. Her hjælper det ikke, at kompasset ombord på mobilen kan narres af lokale forstyrrelser i magnetfeltet fra biler, rør, bygninger eller selve enheden.

Se også: I 2018 bliver GPS'en i din telefon super-præcis

Udvidet med augmented reality
Med VPS slået til, arbejder Google samtidig på tilbyde et ’augmented reality’ lag over Street View sceneriet, som indikerer til brugeren i hvilken retning, der skal gås eller køres.

Google pointerer her, at en udfordring er at genkende hvilke dele af omgivelserne som er permanente, for bybilledet kan have ændret sig, siden Googles særlige Street View-biler har foreviget omgivelserne.

De første brugere, der kan få glæde af Googles nye features, bliver udvalgte Maps-superbrugere Googles ’Local Guides’.

Mens Google arbejder på at benytte omgivelserne til at positionere enheder og bestemme i hvilken retning de peger, kan de nyeste bluetooth-standarder, version 5.1, på sigt også være med til at assistere med præcis navigation i bybilledet.

Herhjemme testes i øjeblikket det udvidede GPS-system, med det såkaldte TAPAS-system, som i sammenspil med de nyeste lokalisationssatellitter og basestationer kan give placeringsoplysninger ned til en enkel centimeter.

Læs også: En enkel centimeters nøjagtighed gør Bluetooth 5.1 til en game-changer: Derfor er den nyeste opdatering så lovendePremium
2021 bliver et usædvanligt tv-år: Producenterne vil sætte fuld fokus på billedkvalitet og pris
I stedet for at koncentrere sig om stadigt højere opløsninger og buede skærme, lægger tv-industrien i 2021 op til at satse på det helt rigtige: Billedkvaliteten og prisen.
Computerworld
Nokia tog afsked med tusindvis af ansatte efter kæmpe nedtur: Sådan går det for dem i dag
Mere end 21.000 forlod Nokia under selskabets nedtur, som også ramte hårdt i Danmark. Nu har forskere undersøgt, hvordan det er gået for de tidligere Nokia-folk.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Microsoft i kæmpe dansk satsning - åbner tre store datacentre i Danmark
Microsoft lancerer kæmpe satsning fra hovedkvarteret i Lyngby. Selskabet åbner tre store bæredygtige datacentre på Sjælland.
White paper
Ryk SAP-workloads i skyen – og tag alle de kendte fordele med
SAP-kunder verden over har gennem de seneste 15 år draget fordel af løsninger baseret på NetApps ONTAP-data management-platform. Herunder en mere sikker og stabil drift samt forenklet administration, hvilket er afgørende for at gennemføre projekter effektivt og for at reducere deres risikoprofil. Gennem de seneste år er det i høj grad også blevet muligt at rykke SAP-workloads i skyen, og det ønsker mange virksomheder rimeligvis at drage fordel af – men uden at sige farvel til mulighederne med NetApp ONTAP. I dette whitepaper stiller vi skarpt på mulighederne for at indarbejde NetApp Cloud Volumes ONTAP and Azure NetApp Files som del af en SAP-strategi baseret på Microsoft Azure.