Skjult liste i Microsoft Edge tillader Facebook at afvikle Flash automatisk

Microsofts Edge-browser har en indbygget skjult liste over domæner, som kan omgå den indbyggede sikkerhedsfunktion. På den måde kan ukendt Flash-indhold på Facebook automatisk afspilles, uden at brugeren har sagt god for det.

Normalt kan det ikke lade sig gøre at auto-køre Adobe Flash-indhold i Microsofts Edge-browser - det kræver en manuel handling fra brugeren.

Men nu viser det sig, at Edge har en indbygget såkaldt white list med domæner, som kan omgå denne indbyggede sikkerhedsfunktion kaldet clik2play, skriver Bleeping Computer.

Listen blev opdaget og rapporteret 26. november 2018 af security researcher Ivan Fratic, der arbejder for Google Project Zero.

Stien til listen er ‘C:\Windows\system32\edgehtmlpluginpolicy.bin’, og den indeholdt oprindelig en lang krypteret liste med i hvert fald 56 domæner, der under visse forhold kunne afvikle Flashindhold uden tilladelse fra brugeren.

Ivan Fratic skriver i sin indberetning på bugs.chromium.org, at der er en lang række årsager til, at sådan en white liste udgør en sikkerhedsrisiko:

“- An XSS vulnerability on any of the domains would allow bypassing click2play policy.

-There are already *publicly known* and *unpatched* instances of XSS vulnerabilities on at least some of the whitelisted domains

-The whitelist is not limited to https (this wouldn't work anyway as some of the whitelisted domain don't support https at all). Even in the absence of an XSS vulnerability, this would allow a MITM attacker to bypass the click2play policy”, skriver han.

Microsoft meddelte i december, at selskabet skiftede motor under Edge-browseren og droppede sin egen renderings engine EdgeHTML til fordel for open source-platformen Chromium.

Det kan du læse mere om her: Hejser det hvide flag: Derfor overgiver Microsoft sig i den store browserkrig om internettet

Ivan Fratic skriver også, at listen over domæner er meget bred og indeholder sites, som han personligt ikke ville forvente at finde på sådan en liste.

Eksempelvis optræder en spansk frisørsalon på listen (www.dgestilistas.es)

Microsoft har i den seneste patch tuesday-opdatering af Windows 10 v1803 håndteret sagen i den forstand, at white listen nu kun indeholder to domæner, nemlig https://www.facebook.com og https://apps.facebook.com

Indtil videre har Microsoft ikke meldt noget officielt ud om, hvorfor listen i første omgang var krypteret, og hvorfor Facebook selv efter den seneste opdatering fortsat findes på listen, skriver Bleeping Computer.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Udvikling og salg af software til integration, kommunikation og e-handel samt ERP med fokus på leasing, detailhandlen, digitale abonnementer og dagblade/magasiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Giv dit salg og kundeservice et løft med Dynamics 365

Microsoft har sat turbo på udviklingen af Dynamics 365, som er stærkere, mere omfattende og mere fleksibel end nogensinde før. Resultatet er et hav af nye muligheder. Både for dig, som allerede bruger dele af Dynamics' ERP-funktionalitet, og for dig som vil høste fordelene af alle de andre smarte funktioner, Dynamics 365-platformen byder på.

06. oktober 2020 | Læs mere


Netværkssikkerhed - teknologi og værktøjer til at skabe sikre netværk

Netværket er din virksomheds livsnerve: Den ofte oversete teknologi, der sikrer, at interne og eksterne medarbejdere, leverandører eller kunder har adgang til netop den information der holder driften kørende.

07. oktober 2020 | Læs mere


ESDH/ECM: Effektiv data- og dokumenthåndtering i din organisation

Den rigtige dokumenthåndtering er i den grad med til at sikre effektiviteten i din virksomhed. Det hjælper både din virksomhed og dine medarbejder til at spare tid, mindske risikoen for fejl og leve op til gældende regler. Få svar på hvilke arbejdsprocesser, der med fordel kan digitaliseres først.

20. oktober 2020 | Læs mere


Premium
Test: Apple lider vist af idétørke - men slipper alligevel rimelig godt afsted med det nye Watch Series 6
Computerworld tester: Der er ikke meget nyt at spore i Apples nye Watch, alligevel er det svært at anbefale andet en et Apple Watch.
Computerworld
Statens Serum Institut har slettet alle sendte mails ved en fejl: "Det er dybt beklageligt"
Alle sendte mails fra Statens Seruminstitut og Sundhedsdatastyrelsen er blevet slettet, hvis de er sendt før 22. juli, oplyser de to myndigheder.
CIO
Torben Fabrin og Arla måtte på få dage omstille hele deres produktion da coronaen ramte
Da coronaen ramte verden måtte mejerigiganten Arla på få dage omstille sin produktion. Samtidig voksede salget massivt til supermarkeder mens institutioner og restauranter gik næsten i stå. Hør hvordan Arla kom gennem krisen ved blandt andet være klar med realtime analytics.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Stor rapport kortægger: Sådan er kundernes forventninger til en moderne kundeservice
Kender du din målgruppes foretrukne kanal til annoncering, salg og kundeservice? Ved du om salg og kundeservice arbejder godt nok sammen? Og i hvilken grad lever du op til kundernes forventninger? De spørgsmål kan du finde svar på i dette whitepaper fra Zendesk, som via knapt 5.000 interviews og spørgeskemaer har kortlagt både kunder og customer experience-folks erfaring og forventninger til en god kundeoplevelse. Whitepaperet er derfor en oplagt og overskuelig målestok, for dig der arbejder med customer experience og vil benchmarke sin egen indsagt – eller til dig, der skal til at etablere en moderne kundeoplevelse og vil prioritere indsatsen korrekt.