Artikel top billede

Skjult liste i Microsoft Edge tillader Facebook at afvikle Flash automatisk

Microsofts Edge-browser har en indbygget skjult liste over domæner, som kan omgå den indbyggede sikkerhedsfunktion. På den måde kan ukendt Flash-indhold på Facebook automatisk afspilles, uden at brugeren har sagt god for det.

Normalt kan det ikke lade sig gøre at auto-køre Adobe Flash-indhold i Microsofts Edge-browser - det kræver en manuel handling fra brugeren.

Men nu viser det sig, at Edge har en indbygget såkaldt white list med domæner, som kan omgå denne indbyggede sikkerhedsfunktion kaldet clik2play, skriver Bleeping Computer.

Listen blev opdaget og rapporteret 26. november 2018 af security researcher Ivan Fratic, der arbejder for Google Project Zero.

Stien til listen er ‘C:\Windows\system32\edgehtmlpluginpolicy.bin’, og den indeholdt oprindelig en lang krypteret liste med i hvert fald 56 domæner, der under visse forhold kunne afvikle Flashindhold uden tilladelse fra brugeren.

Ivan Fratic skriver i sin indberetning på bugs.chromium.org, at der er en lang række årsager til, at sådan en white liste udgør en sikkerhedsrisiko:

“- An XSS vulnerability on any of the domains would allow bypassing click2play policy.

-There are already *publicly known* and *unpatched* instances of XSS vulnerabilities on at least some of the whitelisted domains

-The whitelist is not limited to https (this wouldn't work anyway as some of the whitelisted domain don't support https at all). Even in the absence of an XSS vulnerability, this would allow a MITM attacker to bypass the click2play policy”, skriver han.

Microsoft meddelte i december, at selskabet skiftede motor under Edge-browseren og droppede sin egen renderings engine EdgeHTML til fordel for open source-platformen Chromium.

Det kan du læse mere om her: Hejser det hvide flag: Derfor overgiver Microsoft sig i den store browserkrig om internettet

Ivan Fratic skriver også, at listen over domæner er meget bred og indeholder sites, som han personligt ikke ville forvente at finde på sådan en liste.

Eksempelvis optræder en spansk frisørsalon på listen (www.dgestilistas.es)

Microsoft har i den seneste patch tuesday-opdatering af Windows 10 v1803 håndteret sagen i den forstand, at white listen nu kun indeholder to domæner, nemlig https://www.facebook.com og https://apps.facebook.com

Indtil videre har Microsoft ikke meldt noget officielt ud om, hvorfor listen i første omgang var krypteret, og hvorfor Facebook selv efter den seneste opdatering fortsat findes på listen, skriver Bleeping Computer.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere