Artikel top billede

Skjult liste i Microsoft Edge tillader Facebook at afvikle Flash automatisk

Microsofts Edge-browser har en indbygget skjult liste over domæner, som kan omgå den indbyggede sikkerhedsfunktion. På den måde kan ukendt Flash-indhold på Facebook automatisk afspilles, uden at brugeren har sagt god for det.

Normalt kan det ikke lade sig gøre at auto-køre Adobe Flash-indhold i Microsofts Edge-browser - det kræver en manuel handling fra brugeren.

Men nu viser det sig, at Edge har en indbygget såkaldt white list med domæner, som kan omgå denne indbyggede sikkerhedsfunktion kaldet clik2play, skriver Bleeping Computer.

Listen blev opdaget og rapporteret 26. november 2018 af security researcher Ivan Fratic, der arbejder for Google Project Zero.

Stien til listen er ‘C:\Windows\system32\edgehtmlpluginpolicy.bin’, og den indeholdt oprindelig en lang krypteret liste med i hvert fald 56 domæner, der under visse forhold kunne afvikle Flashindhold uden tilladelse fra brugeren.

Ivan Fratic skriver i sin indberetning på bugs.chromium.org, at der er en lang række årsager til, at sådan en white liste udgør en sikkerhedsrisiko:

“- An XSS vulnerability on any of the domains would allow bypassing click2play policy.

-There are already *publicly known* and *unpatched* instances of XSS vulnerabilities on at least some of the whitelisted domains

-The whitelist is not limited to https (this wouldn't work anyway as some of the whitelisted domain don't support https at all). Even in the absence of an XSS vulnerability, this would allow a MITM attacker to bypass the click2play policy”, skriver han.

Microsoft meddelte i december, at selskabet skiftede motor under Edge-browseren og droppede sin egen renderings engine EdgeHTML til fordel for open source-platformen Chromium.

Det kan du læse mere om her: Hejser det hvide flag: Derfor overgiver Microsoft sig i den store browserkrig om internettet

Ivan Fratic skriver også, at listen over domæner er meget bred og indeholder sites, som han personligt ikke ville forvente at finde på sådan en liste.

Eksempelvis optræder en spansk frisørsalon på listen (www.dgestilistas.es)

Microsoft har i den seneste patch tuesday-opdatering af Windows 10 v1803 håndteret sagen i den forstand, at white listen nu kun indeholder to domæner, nemlig https://www.facebook.com og https://apps.facebook.com

Indtil videre har Microsoft ikke meldt noget officielt ud om, hvorfor listen i første omgang var krypteret, og hvorfor Facebook selv efter den seneste opdatering fortsat findes på listen, skriver Bleeping Computer.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Cyber Briefing

Én gang om måneden leverer Computerworld Event et 30 minutters Cyber Briefing, hvor du får overblik over de mest aktuelle angreb, største trusler og tendenser samt giver dig gode råd, der kan implementeres direkte i din it-sikkerhedsafdeling. Tema: Hvor står Danmark i forhold truslen fra DDoS?

22. marts 2023 | Læs mere


Datadrevet forretning 2023

Gennem inspirerende oplæg fra personer, der – på egne eller andres vegne – har formået at udnytte data til at sikre en kant til konkurrenterne, bliver du inspireret til, hvordan din organisation kan lykkes med at høste gevinsterne gennem målrettet investering i databaseret innovation og udvikling og om, hvordan man i praksis spotter potentialet i og værdien af data.

23. marts 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

28. marts 2023 | Læs mere