Skjult liste i Microsoft Edge tillader Facebook at afvikle Flash automatisk

Microsofts Edge-browser har en indbygget skjult liste over domæner, som kan omgå den indbyggede sikkerhedsfunktion. På den måde kan ukendt Flash-indhold på Facebook automatisk afspilles, uden at brugeren har sagt god for det.

Normalt kan det ikke lade sig gøre at auto-køre Adobe Flash-indhold i Microsofts Edge-browser - det kræver en manuel handling fra brugeren.

Men nu viser det sig, at Edge har en indbygget såkaldt white list med domæner, som kan omgå denne indbyggede sikkerhedsfunktion kaldet clik2play, skriver Bleeping Computer.

Listen blev opdaget og rapporteret 26. november 2018 af security researcher Ivan Fratic, der arbejder for Google Project Zero.

Stien til listen er ‘C:\Windows\system32\edgehtmlpluginpolicy.bin’, og den indeholdt oprindelig en lang krypteret liste med i hvert fald 56 domæner, der under visse forhold kunne afvikle Flashindhold uden tilladelse fra brugeren.

Ivan Fratic skriver i sin indberetning på bugs.chromium.org, at der er en lang række årsager til, at sådan en white liste udgør en sikkerhedsrisiko:

“- An XSS vulnerability on any of the domains would allow bypassing click2play policy.

-There are already *publicly known* and *unpatched* instances of XSS vulnerabilities on at least some of the whitelisted domains

-The whitelist is not limited to https (this wouldn't work anyway as some of the whitelisted domain don't support https at all). Even in the absence of an XSS vulnerability, this would allow a MITM attacker to bypass the click2play policy”, skriver han.

Microsoft meddelte i december, at selskabet skiftede motor under Edge-browseren og droppede sin egen renderings engine EdgeHTML til fordel for open source-platformen Chromium.

Det kan du læse mere om her: Hejser det hvide flag: Derfor overgiver Microsoft sig i den store browserkrig om internettet

Ivan Fratic skriver også, at listen over domæner er meget bred og indeholder sites, som han personligt ikke ville forvente at finde på sådan en liste.

Eksempelvis optræder en spansk frisørsalon på listen (www.dgestilistas.es)

Microsoft har i den seneste patch tuesday-opdatering af Windows 10 v1803 håndteret sagen i den forstand, at white listen nu kun indeholder to domæner, nemlig https://www.facebook.com og https://apps.facebook.com

Indtil videre har Microsoft ikke meldt noget officielt ud om, hvorfor listen i første omgang var krypteret, og hvorfor Facebook selv efter den seneste opdatering fortsat findes på listen, skriver Bleeping Computer.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Nye muligheder for lynhurtig planning optimization i Dynamics 365 SCM

Hurtigere omstilling i virksomhedens supply chain er blevet et must og med de nye muligheder for lynhurtig planning optimization i Dynamics 365 SCM får du en fleksibel og skalerbar MRP-motor.

20. januar 2021 | Læs mere


Digital Vækst 2021

Vi ved, at fremtidens vindervirksomheder er digitale. På konferencen undersøger vi de tre vigtigste aspekter i den digitale transformation: Forretningsmodellerne, de menneskelige og organisatoriske faktorer samt valget af teknologier. I tre Digitale Dilemmaer giver vi en række digitale frontløbere fem minutter hver til at levere deres bedste guldkorn, og herefter åbner vi for spørgsmål fra salen – også digitalt. Diskussionen modereres af chefredaktør på Computerworld, Lars Jacobsen.

21. januar 2021 | Læs mere


Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Premium
Blandt 18.000 indberetninger om databrud er menneskefejl den mest almindelige: Sådan undgår din virksomhed de mest basale databrud
18.000 anmeldelser om databrud er tikket ind hos Datatilsynet siden siden GDPR-loven trådte i kraft. "Mange af de fejl, som vi ser, beror på relativt banale fejl,” lyder det fra tilsynets it-sikkerhedspecialist Allan Frank. Se her, hvordan du relativt nemt kan undgå dem.
Computerworld
IBM vinder millionaftale om nyt toldsystem
Skatteforvaltningen har tegnet en tiårig kontrakt IBM om levering af det sidste it-system til i en omfattende systemudskiftning i toldsystemerne og som først forventes afsluttet i 2025. Se alle detaljerne her.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Microsoft i kæmpe dansk satsning - åbner tre store datacentre i Danmark
Microsoft lancerer kæmpe satsning fra hovedkvarteret i Lyngby. Selskabet åbner tre store bæredygtige datacentre på Sjælland.
White paper
Cisco Umbrella: Sådan udvikler truslerne sig netop nu
Hver eneste dag håndterer de mere end 30 datacentre under Cisco Umbrella mere end 240 milliarder forespørgsler fra 190 lande. Det giver sikkerhedseksperter hos Cisco Talos et enestående datagrundlag for at kortlægge, hvordan cybertrusselsbilledet udvikler sig. I dette whitepaper kan du læse, hvordan trusselsbilledet har udviklet sig hen over 2020. Men – endnu vigtigere – om, hvordan din organisation bedst forbereder sig på at håndtere truslerne i tiden der kommer.