Artikel top billede

Huawei Mate X er en tablet, der kan foldes sammen til en mobiltelefon.

Ugen i tech: Årets største mobilnyheder ved MWC / Tilbuds-Tesla får omsider salgsdebut / Microsoft lancerer markant forbedret HoloLens 2 / Micro-SD kort bryder terabyte-muren

MWC-messen i Barcelona har budt på et væld af nyheder til og omkring mobilbranchen.

Det største fra MWC

Forårets største elektronik-messe i Europa er netop overstået, hvor de ledende mobil- og netværksproducenter har forsøgt at overbyde hinanden i mobilteknologi.

Her løb Samsung og Huawei som forventet med overskrifterne, med en byge af nyheder fra den sydkoreanske tech-kæmpe, herunder hele fire nye S10-modeller.

Største nyhed stod kinesiske Huawei for, med introduktionen af deres lovende Huawei Mate X foldemobil.

Andre mobilproducenter som Nokia, Sony og kinesiske Nubia bød samtidig ind med hver deres lovende enheder

Klik her for at få det fulde overblik over messens nyheder: 5G, foldetelefoner og snedige kameraer: Her er højdepunkterne fra årets MWC-mobilmesse

Tilbuds-Tesla får omsider salgsdebut

Elon Musk skabte en mindre sensation i bilbranchen dengang selskabet i foråret 2016 løftede sløret for den skarpt prissatte Model 3 elbil.

Med en debutpris på 35.000 dollar, svarende til 230.000 kroner, agtede selskabet at levere en højtydende sedan, til en pris som er sammenlignelig med en klassisk bil med forbrændingsmotor.

Den billigste model har dog ladet vente længe på sig; Ved debuten måtte de første Model 3 købere slippe 56.000 dollar for den dyrere ’long-range’ eller ’Performance’ model.

Men nu er den billigste model 3 tilgængelig i hjemlandet USA, om end kun ved bestilling på nettet. Køberne får derefter op til en uges returret ved levering.

For pengene levere Tesla en model 3 med en rækkevidde på 350 kilometer, 0-100 tider på 5,6 sekunder og en tophastighed på 210 km/t. En anden model til 37.000 dollar får ligeledes en introduktion på det amerikanske marked med en rækkevidde på knap 390 kilometer, en tophastighed på 225 km/t samt 0 til 100 tider på 5,3 sekunder.

Læs også: Så kom de danske priser: Tesla Model 3 får dansk debut i februar 2019

Microsoft lancerer markant forbedret HoloLens 2

Microsoft var også massivt til stede under ugens MWC-messe i Barcelona, hvor selskabet præsenterede deres reviderede headset til ’augmented reality’: HoloLens 2.

Det nye headset får udvidet sit synsfelt markant fra 30 til 52 grader og overhaler dermed markedets førende Magic Leap headset, som kun kan mønstre 40 grader.

Opløsningen får også et massivt boost, så indhold nu vises i 1440p mod 720p tidligere, mens refresh-raten er løftet fra 60Hz til 120 Hz.

Det hele drives nu frem af en Snapdragon 850 processor og leverer op til 3,5 timers drift på en enkel opladning.

Prisen er skruet i vejret med den nye version som vil debutere på et endnu ikke oplyst tidspunkt til 3.500 dollar.

Læs også: Vi prøver Magic Leap – klodens mest avancerede AR-briller

Micro-SD kort bryder terabyte-muren

Den sydkoreanske tech-kæmpe Samsung er begyndt at tilbyde 1TB versioner af deres toptelefoner. Skulle det ikke række, bryder to lagerproducenten terabyte-muren denne uge, ved at tilbyde en terabytes lagerplads i de små micro-SD formater.

Både Micron og Sandisk tilbyder nu kort i den såkaldte UHS-I micro-SDXC standard som begge lover læsehastigheder i omegnen af 160 mb/s og skrivehastigheder i omegnen af 100 mb/s.

De mikroskopiske kort står dog samtidig til at få et mærkbart løft i ydelse med den nyligt annoncerede micro-SD Express standard, som vil bringe SSD-hastigheder til de små flash-baserede drev.Premium
Vigtig opdatering på vej til Windows: Får omsider din HDR-skærm til at funkle
Microsofts Windows 10-styresystem vil i fremtiden kunne arbejde bedre med de flotte farver og den høje kontrast, som HDR-skærme tilbyder.
Computerworld
Nye informationer om det største iPhone-hack nogensinde ser dagens lys: 128 millioner brugere blev ramt
Hidtil hemmeligholdte detaljer om verdens største iPhone-hack er kommet frem under retssagen mellem Apple og Epic Games. 128 millioner brugere blev ramt, og mere end 4.000 apps blev inficeret. Se detaljerne her.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Salesforce er blevet populær hos IT-kriminelle – luk sikkerhedshullerne før det går galt
Mange bygger en stor del af deres IT-strategi på Salesforce, men glemmer at sikre cloudplatformen. Læs her, hvordan du forebygger ødelæggende angreb og kritiske datatab.