Artikel top billede

Screenshot fra Windows Support-siden. (Foto: Lars Jacobsen)

Nu vil Windows 10 automatisk afinstallere fejlbehæftede opdateringer

Efter problemer med Windows-opdateringer i efteråret kan styresystemet nu selv rulle opdateringer tilbage, hvis de driller på den lokale maskine.

Siden Microsofts skifte fra manuelle til automatiske opdateringer med Windows Update er tjenesten blevet stadigt mere omfattende.

Det har både betydet, at flere Microsoft-produkter er blevet inkluderet i opdateringsprogrammet, men også at Windows Update er blevet mere insisterende, når det kommer til at skubbe opdateringer ud på de lokale maskiner.

Den gode historie er at hurtigere og mere omfattende opdateringer til forbrugere - som ellers ikke ville få opdateret - er med til at gøre hele Windows-økosystemet mere sikkert.

Men bagsiden er, at når noget går galt, så går det galt hurtigt og på en global skala.

Det skete senest med den famøse 1809-opdatering i oktober 2018 hvor opdateringen betød slettede filer for mange brugere over hele verden. Du kan læse mereom den fejlbehæftede opdatering her - og hvordan den først blev rullet ud i en rettet version i januar 2019.

Microsoft meldte næsten samtidig ud, at de i fremtiden vil tillade brugerne at udskyde opdateringer i en længere periode. Det kan du læse om her.

Men nu ser de ud til at gå endnu længere. For i et indlæg på Windows Support-siden, dateret d. 11. marts 2019, skriver Microsoft at Windows 10 fremover automatisk kan afinstallere problematiske opdateringer.

Brugere, som oplever problemer, vil derfor kunne se beskeden "we removed some recently installed updates to recover your device from a startup failure", som informerer om, at en opdatering har skabt problemer på din maskine.

Samtidig vil Windows 10 udskyde installationen af opdateringen i 30 dage, hvorefter Windows igen vil forsøge at installere opdateringen.

Du kan læse mere om funktionen hos Microsoft / Windows Support her.