Artikel top billede

Danske Bank åbner for nye medejere af MobilePay: Vil have flere banker med ombord

Mobilepay ser gerne, at nogle af appens i alt 62 partnerbanker træder ind i ejerkredsen.

Danske Bank åbner nu for, at andre danske banker kan komme med om bord som medejere af den populære betalings-app MobilePay.

Det skriver Finans.

MobilePays topchef, Mark Wraa Hansen, ser ifølge Finans positivt på, at nogle af Mobilepays i alt 62 partner-banker kan træde ind i ejerkredsen.

”Det er jo ultimativt noget, som vores ejer bestemmer. Men mit synspunkt er, at vi har et glimrende samarbejde med bankerne. Så ja, jeg ser gerne, at flere banker kommer ind i ejerkredsen,” siger han til Finans.

Opbakning fra Dansk Bank-boss

Ideen møder ifølge Finans også opbakning fra Danske Banks topchef, Jesper Nielsen, som for knap et år siden gjorde sig lignende tanker i et interview med Børsen.

Her vurderede han ligeledes, at MobilePay kunne have drage fordel af en anden ejer-konstellation.

"Vores tilgang er den, at det, som er bedst for udbredelsen af MobilePay, er det, vi helst vil have. Så vi er også i den sammenhæng åbne over for forskellige konstellationer," sagde Jepser Nielsen til Børsen.

Læs også: Danske Bank måske klar til at dele ejerskabet af MobilePay med de andre banker

Dundrende underskud

MobilePay har i dag 4,2 millioner brugere, og derudover er der ifølge Finans 120.000 butikker, der i dag modtager mobilbetalinger via appen.

I dag er appen ejet 100 procent af Danske Bank, men for halvandet år siden blev MobilePay spunnet ud i et selvstændigt selskab

Det seneste regnskab fra MobilePay viser dog, at selvom appen er populær blandt brugerne, så er det langt fra nogen lukrativ forretning.

Hovedselskabet MobilePay A/S og distributionsselskabet MobilePay Denmark fik nemlig et samlet underskud på 120, 9 millioner kroner i det seneste regnskabsår.

Læs også: Pengene vælter ud af Mobilepay selv om selskabet har fire millioner brugere
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere