Artikel top billede

Danske Bank åbner for nye medejere af MobilePay: Vil have flere banker med ombord

Mobilepay ser gerne, at nogle af appens i alt 62 partnerbanker træder ind i ejerkredsen.

Danske Bank åbner nu for, at andre danske banker kan komme med om bord som medejere af den populære betalings-app MobilePay.

Det skriver Finans.

MobilePays topchef, Mark Wraa Hansen, ser ifølge Finans positivt på, at nogle af Mobilepays i alt 62 partner-banker kan træde ind i ejerkredsen.

”Det er jo ultimativt noget, som vores ejer bestemmer. Men mit synspunkt er, at vi har et glimrende samarbejde med bankerne. Så ja, jeg ser gerne, at flere banker kommer ind i ejerkredsen,” siger han til Finans.

Opbakning fra Dansk Bank-boss

Ideen møder ifølge Finans også opbakning fra Danske Banks topchef, Jesper Nielsen, som for knap et år siden gjorde sig lignende tanker i et interview med Børsen.

Her vurderede han ligeledes, at MobilePay kunne have drage fordel af en anden ejer-konstellation.

"Vores tilgang er den, at det, som er bedst for udbredelsen af MobilePay, er det, vi helst vil have. Så vi er også i den sammenhæng åbne over for forskellige konstellationer," sagde Jepser Nielsen til Børsen.

Læs også: Danske Bank måske klar til at dele ejerskabet af MobilePay med de andre banker

Dundrende underskud

MobilePay har i dag 4,2 millioner brugere, og derudover er der ifølge Finans 120.000 butikker, der i dag modtager mobilbetalinger via appen.

I dag er appen ejet 100 procent af Danske Bank, men for halvandet år siden blev MobilePay spunnet ud i et selvstændigt selskab

Det seneste regnskab fra MobilePay viser dog, at selvom appen er populær blandt brugerne, så er det langt fra nogen lukrativ forretning.

Hovedselskabet MobilePay A/S og distributionsselskabet MobilePay Denmark fik nemlig et samlet underskud på 120, 9 millioner kroner i det seneste regnskabsår.

Læs også: Pengene vælter ud af Mobilepay selv om selskabet har fire millioner brugere
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Erhvervsakademiet Lillebælt
Udvikling og salg af klassebaseret undervisning, blandt andet inden for multimedie og it.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
GDPR: De bedste værktøjer til forankring og automatisering

GDPR er forlængst blevet en del af hverdagen i alle organisationer, og vi kan ikke komme uden om, at det koster dyrt at negligere vigtigheden af det. Det kan være en stor mundfuld at skulle holde styr på regler, håndtering og vedligeholdelse. Derfor sætter vi fokus på forankring og automatisering på denne konference.

02. december 2021 | Læs mere


Digital kundeservice: Kom godt i gang med chatbots

Der er store gevinster at hente med chatbots, som kan håndtere en stor del af kommunikationen med brugere - både de eksterne som kunder og de interne som medarbejdere.Og lige rundt om hjørnet venter næste generation, nemlig de stemme-baserede chatbots, som står på skuldrene af de stemmestyrede home-devices som Amazons Alexa og Google Home.

07. december 2021 | Læs mere


Can AI bring value to your business?

You will learn how AI has been successfully used to enhance an existing business where artificial intelligence is deployed to work complementary to natural intelligence in a complex data process. And you will be presented with a business case where AI provides the possibilities of creating a completely new business platform, that would not otherwise have been possible.

08. december 2021 | Læs mere