Artikel top billede

Danske Bank åbner for nye medejere af MobilePay: Vil have flere banker med ombord

Mobilepay ser gerne, at nogle af appens i alt 62 partnerbanker træder ind i ejerkredsen.

Danske Bank åbner nu for, at andre danske banker kan komme med om bord som medejere af den populære betalings-app MobilePay.

Det skriver Finans.

MobilePays topchef, Mark Wraa Hansen, ser ifølge Finans positivt på, at nogle af Mobilepays i alt 62 partner-banker kan træde ind i ejerkredsen.

”Det er jo ultimativt noget, som vores ejer bestemmer. Men mit synspunkt er, at vi har et glimrende samarbejde med bankerne. Så ja, jeg ser gerne, at flere banker kommer ind i ejerkredsen,” siger han til Finans.

Opbakning fra Dansk Bank-boss

Ideen møder ifølge Finans også opbakning fra Danske Banks topchef, Jesper Nielsen, som for knap et år siden gjorde sig lignende tanker i et interview med Børsen.

Her vurderede han ligeledes, at MobilePay kunne have drage fordel af en anden ejer-konstellation.

"Vores tilgang er den, at det, som er bedst for udbredelsen af MobilePay, er det, vi helst vil have. Så vi er også i den sammenhæng åbne over for forskellige konstellationer," sagde Jepser Nielsen til Børsen.

Læs også: Danske Bank måske klar til at dele ejerskabet af MobilePay med de andre banker

Dundrende underskud

MobilePay har i dag 4,2 millioner brugere, og derudover er der ifølge Finans 120.000 butikker, der i dag modtager mobilbetalinger via appen.

I dag er appen ejet 100 procent af Danske Bank, men for halvandet år siden blev MobilePay spunnet ud i et selvstændigt selskab

Det seneste regnskab fra MobilePay viser dog, at selvom appen er populær blandt brugerne, så er det langt fra nogen lukrativ forretning.

Hovedselskabet MobilePay A/S og distributionsselskabet MobilePay Denmark fik nemlig et samlet underskud på 120, 9 millioner kroner i det seneste regnskabsår.

Læs også: Pengene vælter ud af Mobilepay selv om selskabet har fire millioner brugere
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

30. marts 2023 | Læs mere


Seminar: Optimér databasen og styrk kritiske processer på tværs af platform, cloud og on-premise

Det er lettere sagt end gjort at optimere databasemiljøet i en hybrid, distribueret infrastruktur, hvor funktionalitet og stabilitet er afhængig af en lang række integrationer med platforme og teknologier fra talrige leverandører. Derfor sætter vi fokus på, hvordan du som DBA’er, infrastrukturspecialist eller IT-chef får de bedste forudsætninger for at lykkes med indsatsen. Du får konkret og opdateret viden om værktøjer og kompetencer, der gør det muligt at løfte opgaven i din virksomhed. Uanset om I satser på Oracle DB, Microsoft SQL eller PostgreSQL på eksempelvis IBM Cloud – eller en blanding heraf.

30. marts 2023 | Læs mere


SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere