Danske Bank åbner for nye medejere af MobilePay: Vil have flere banker med ombord

Mobilepay ser gerne, at nogle af appens i alt 62 partnerbanker træder ind i ejerkredsen.

Danske Bank åbner nu for, at andre danske banker kan komme med om bord som medejere af den populære betalings-app MobilePay.

Det skriver Finans.

MobilePays topchef, Mark Wraa Hansen, ser ifølge Finans positivt på, at nogle af Mobilepays i alt 62 partner-banker kan træde ind i ejerkredsen.

”Det er jo ultimativt noget, som vores ejer bestemmer. Men mit synspunkt er, at vi har et glimrende samarbejde med bankerne. Så ja, jeg ser gerne, at flere banker kommer ind i ejerkredsen,” siger han til Finans.

Opbakning fra Dansk Bank-boss
Ideen møder ifølge Finans også opbakning fra Danske Banks topchef, Jesper Nielsen, som for knap et år siden gjorde sig lignende tanker i et interview med Børsen.

Her vurderede han ligeledes, at MobilePay kunne have drage fordel af en anden ejer-konstellation.

"Vores tilgang er den, at det, som er bedst for udbredelsen af MobilePay, er det, vi helst vil have. Så vi er også i den sammenhæng åbne over for forskellige konstellationer," sagde Jepser Nielsen til Børsen.

Læs også: Danske Bank måske klar til at dele ejerskabet af MobilePay med de andre banker

Dundrende underskud
MobilePay har i dag 4,2 millioner brugere, og derudover er der ifølge Finans 120.000 butikker, der i dag modtager mobilbetalinger via appen.

I dag er appen ejet 100 procent af Danske Bank, men for halvandet år siden blev MobilePay spunnet ud i et selvstændigt selskab

Det seneste regnskab fra MobilePay viser dog, at selvom appen er populær blandt brugerne, så er det langt fra nogen lukrativ forretning.

Hovedselskabet MobilePay A/S og distributionsselskabet MobilePay Denmark fik nemlig et samlet underskud på 120, 9 millioner kroner i det seneste regnskabsår.

Læs også: Pengene vælter ud af Mobilepay selv om selskabet har fire millioner brugere




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Nye muligheder for lynhurtig planning optimization i Dynamics 365 SCM

Hurtigere omstilling i virksomhedens supply chain er blevet et must og med de nye muligheder for lynhurtig planning optimization i Dynamics 365 SCM får du en fleksibel og skalerbar MRP-motor.

20. januar 2021 | Læs mere


Digital Vækst 2021

Vi ved, at fremtidens vindervirksomheder er digitale. På konferencen undersøger vi de tre vigtigste aspekter i den digitale transformation: Forretningsmodellerne, de menneskelige og organisatoriske faktorer samt valget af teknologier. I tre Digitale Dilemmaer giver vi en række digitale frontløbere fem minutter hver til at levere deres bedste guldkorn, og herefter åbner vi for spørgsmål fra salen – også digitalt. Diskussionen modereres af chefredaktør på Computerworld, Lars Jacobsen.

21. januar 2021 | Læs mere


Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere






Premium
Medarbejdere forlader Datatilsynet på stribe: "Der er rift om mine folk"
Interview: Der er rift om medarbejderne hos Datatilsynet, der i den seneste tid har oplevet, at mange har fået sig et nyt arbejde. "Det er glædeligt, at de kan bruges andre steder," siger direktør for Datatilsynet, Cristina Angela Gulisano.
Computerworld
Verdens tredjestørste smartphone-producent blacklistes af Trump-administrationen
Smartphoneproducenten Xiaomi er blandt de ni nytilkomne på Trump-administrationens sorte liste over kinesiske virksomheder, som amerikanerne ikke længere må investere i.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Microsoft i kæmpe dansk satsning - åbner tre store datacentre i Danmark
Microsoft lancerer kæmpe satsning fra hovedkvarteret i Lyngby. Selskabet åbner tre store bæredygtige datacentre på Sjælland.
White paper
Overser du muligheder for at optimere din Dynamics-investering?
Der er omfattende og ofte oversete muligheder for at understøtte centrale forretningsprocesser med Dynamics 365 Finance & Operations. For eksempel i form af fuld EDI-integration, som optimerer logistik og forsyning. Eller ved at automatisere håndteringen af konsignation eller centrale processer vedrørende elektronisk dokumentflow og dropshipping. Læs mere i dette whitepaper, der også går i dybden med fire konkrete cases.