Artikel top billede

Fortalt til: Jacob Ø. Wittorff

Mennesker i IT
Udgivet 5. april 2019 kl. 13.39

I dag går 10 procent af det globale bruttonationalprodukt til transport, shipping og anden form for logistik. Derfor har det et stort potentiale, når virksomheder i logistikverden i stigende grad gør brug af kunstig intelligens til eksempelvis predictive maintenance på deres skibe.

Det er med til at gøre skibsfarten mere effektiv, og i sidste ende kan det føre til lavere fødevarepriser for forbrugerne.

For lad os forestille os en situation, hvor problemer i supply-chainen får priserne på mælk til at stige.

Jeg bor i det centrale London – hvad tror du, at det kommer til at betyde for mig? Intet. Det kommer ikke til at påvirke min adfærd, og jeg opdager det sandsynligvis slet ikke.

Men i andre dele af verden er effekten langt større, og for mit eget vedkommende er det ikke bare en teoretisk betragtning.

For sagen er, at jeg ikke oprindeligt kommer fra London. Jeg stammer fra en lille libanesisk by tæt på grænsen til Syrien. Et af de fattigste områder ved hele Middelhavet.

Sådan et sted har det dramatiske konsekvenser for folks helbred, hvis prisen på mad stiger med eksempelvis fem procent.

For det er en af de her ikke-lineære problemstillinger. Det vil sige, at hvis folk i den her del af verden spiser fem procent mindre mad, så bliver deres helbred ikke bare fem procent dårligere. Det bliver dramatisk dårligere.

Det er et eksempel på, at en ny teknologi ikke kun gavner de mest privilegerede mennesker. Nej, ofte er det de folk, der bor i de fattigste egne af kloden, som får størst gavn af teknologiske landvindinger.

Wael Elrifai, ekspert i AI og iot, forfatter og global vice president of solution engineering hos Pentaho, der er ejet af Hitachi Vantara.


Flere mennesker i IT Om mennesker i itPremium
Den nye kulørte iMac er så Applesk at det næsten gør ondt – og derfor ville jeg ikke selv købe en
Apple-dyderne lever i allerbedste velgående i selskabets nye, lækre og farverige iMac – og det bør få dig til at se dig om efter noget andet.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Er de cyberkriminelle allerede trængt ind – uden at du har opdaget det?
Optimér din sikkerhed ved at kombinere indsatsen for at holde IT-kriminelle ude med en konstant antagelse om, at de muligvis allerede er trængt ind på dit netværk.