Artikel top billede

Ugen i tech: Nu går den første kommercielle 5G service i luften / Ikea og Sonos samarbejder: Her er deres første møbelhøjttalere / Sonys første 16K skærm strækker sig over 20 meter

Verizon tilbyder klodens første 5G-betværk til forbrugere, mens IKEA og Sonos indgår sælsomt samarbejde. Sony laver en regulær biografskærm ud af dyre LED-paneler.

Nu går den første kommercielle 5G service i luften

Den 11. april 2019 lød startskuddet for de første kommercielle udrulninger af det kommende 5G-netværk.

Efter at have levet på forsøgsbasis i over et år, kan de allerførste 5G-abonnenter nu tilgå det lynhurtige mobilnetværk i udvalgte området omkring Chicago og Minneapolis i USA.

Det er den amerikanske telegigant Verizon som nu tilbyder sine første 5G-abonnementer som et tilkøb til eksisterende mobilbredbåndsabonnementer. Merprisen lyder på 10 dollar per måned, godt 65 kroner.

Den lynhurtige forbindelse kræver en 5G-ekviperet smartphone, som udbydes i samarbejde med Motorola og deres Moto Z3 ekviperet med en såkaldt 5G-Mod. Andre telefoner med indbygget 5G, som Samsung Galaxy S10 5G samt LG V50 ThinQ støder dog snart til selskabets mobilportefølje.

I en test opnåede mediet PCMag gennemsnitlige netværkshastigheder på 215 mbit/sekund med Moto Z3 ekviperet med 5G Mod. En sædvanlig Moto Z3 opnåede 84 mbit/sekund under samme test.

Se også: Her er klodens første 5G-telefon: Vi har taget et smugkig

Ikea og Sonos løftede denne uge sløret for deres længe rygtede sammenblanding af møbler og højttalere til hjemmet.

Serien hedder Synfonisk og byder i første omgang på en lampe og en reolhøjttaler som begge kan levere trådløs og streamet lyd via Sonos’ økosystem.

Lydmæssigt skulle begge højttalere levere toner, der næsten kan måle sig med Sonos’ billigste højtaler – den 1.500 kroner dyre Sonos One. Det skriver The Verge.

Ikea underbyder dog Sonos med sine to nye højtalere som debuterer til henholdsvis 179 og 99 Euro for lampen og reolhøjttaleren. Det vil svare til knap 1.350 og 750 kroner herhjemme.

De to nye Ikea Symfonisk produkter vil få global debut i august måned.

Læs også: Vi prøver Ikeas knaldbillige Eneby: Bør en møbelproducent overhovedet fremstille højttalere?

Sonys første 16K skærm strækker sig over 20 meter

Mens afløserne til 4K displays , de hyperskarpe 8K skærme, fortsat er yderst sjældne, sigter Sony endnu højere.

Ved årets udgave af NAB broadcast-teknologimessen løb af stablen denne uge, viste Sony deres første 16K skærm frem.

Herligheden bliver dog næppe tænkt til hjemmet, med dimensioner på i alt 19,2 gange 5,4 meter, hvilket giver en skærmdiagonal på 783 tommer, eller knap tyve meter.

Skærmen består af såkaldte Micro-LED paneler, nogle modulære paneler, som Sony kalder ’Crystal LED’, som næsten frit kan sammenstykkes til vilkårlige størrelser.

Sony melder intet om displayets pris, men med 8K teknologi som endnu mangler at få sin brede debut, er løsningen fortsat begrænset til niche-prægede kommercielle formål, skriver netmediet Anandtech.Premium
Sådan får du innovationen til at blomstre i din virksomhed: "Det bliver gjort forkert i 90 procent af tilfældene"
For at ramme plet med digitale løsninger er innovation afgørende, og det flyvske begreb er noget, der bør gribes systematisk an. "Innovation er ikke lig med post-its. Man skal både arbejde med kulturen, tankegangen og værktøjskassen," siger Thomas Ove Rasmussen, innovationsdirektør i Trifork.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Har du både dine applikationer og dit hoved i skyen?
Kan du nikke ja til en eller flere af disse situationer? • I bruger mange cloud-applikationer • I logger ind fra flere lokationer • I logger ind fra flere forskellige typer af devices Så kan du få stort udbytte af at læse dette whitepaper … Hver dag tilgår, navigerer og arbejder jeres medarbejdere i de applikationer, I har liggende i ”skyen”. Antallet af cloud-baserede applikationer stiger eksplosivt, så hvordan sikrer I ADGANGEN til dem og til de data, som applikationerne indeholder? Vel at mærke uden at gå på kompromis med BRUGERVENLIGHEDEN? Løsningen er Access Management, som er hovedtemaet for dette whitepaper.