TopnyhedStrejke på vej i IBM Danmark: Fagforbund sender første strejkevarsel

Morgen-briefing: Kæmpe drone skal patruljere over havet i Danmark / Game of Thrones-premiere fik datatrafikken til at eksplodere / Dansk Microsoft-direktør bliver bestyrelsesmedlem i liberal tænketank

Kæmpe drone skal patruljere over havet i Danmark. Game of Thrones-premiere fik datatrafikken til at eksplodere. Dansk Microsoft-direktør bliver bestyrelsesmedlem i liberal tænketank. En investor fra Løvens Hule køber en ferieportal for et millionbeløb og så henter en dansk it-virksomhed tre nye profiler til bestyrelsen.

Godmorgen.

Her kommer tirsdagens morgen-briefing fra Computerworld.

Vi lægger ud i det maritime, hvor Søfartsstyrelsen nu tager et helt nyt våben i brug mod skibe, der udleder for meget svovl.

Kæmpe drone skal patruljere over havet i Danmark
I de kommende måneder skal en stor drone bruges til at tjekke den røg, som skibe i danske farvande udleder. Det skriver Søfartsstyrelsen i en nyhed på sin hjemmeside.

Dronen skal bruges til at sikre sig, at skibe overholder grænser for udledning af svovl, og den vil blive taget i brug i området nord for Storebælt, hvor mange store tankskibe sejler igennem.

Ifølge Søfartsstyrelsen fløj dronen sin første mission torsdag den 11. april.

Game of Thrones-premiere fik datatrafikken til at eksplodere
Datatrafikken på teleselskabets 3’s net blev tredoblet, da streamingtjenesten HBO Nordic natten til mandag havde premiere på ottende og sidste sæson af serien Game of Thrones. Det oplyser 3 i en pressemeddelelse.

Serien blev frigivet klokken 3 mandag nat, og i tidsrummet mellem klokken 3 og 4 var trafikken tre gange højere sammenlignet med samme tidspunkt ugen før.

”Det er efterhånden kun sportsbegivenheder, der formår at samle seerne på et bestemt tidspunkt. Vi har vænnet os til at se vores serier on-demand og bingewatche hele sæsoner på én gang, så det er forfriskende, at HBO kun giver en luns ad gangen og på den måde får fansene til at sidde klar – også midt om natten,” siger David Elsass, direktør for privatmarkedet hos 3, i pressemeddelelsen.

Dansk Microsoft-direktør bliver bestyrelsesmedlem i liberal tænketank
Den administrerende direktør for Microsoft Danmark, Marianne Dahl, bliver medlem af bestyrelsen for den liberale tænketank Cepos. Det oplyser Cepos i en pressemeddelelse.

”Jeg glæder mig til arbejdet i Cepos’ bestyrelse, og jeg ser frem til at bidrage til en faktabaseret evidens om udviklingen af samfundet,” siger Marianne Dahl ifølge pressemeddelelsen.

Marianne Dahl overtager bestyrelsesposten af Tommy Ahlers, der fratrådte posten, da han blev uddannelses- og forskningsminister.

Før hun blev administrerende direktør for Microsoft var Marianne Dahl privatdirektør for forsikringsselskabet Codan.

Investor fra Løvens Hule køber ferieportal for millionbeløb
Jan Dal Lehrmann, der er kendt fra tv-programmet Løvens Hule, har sammen med to medinivestorer købt 75 procent af den danske ferieboligportal Feriebolig-spanien.dk for et to-cifret millionbeløb. Det fremgår af en pressemeddelelse.

Udover at være kendt fra det populære tv-program, så er Jan Dal Lehrmann også medstifter Bilbasen, som han tidligere har været administrerende direktør for.

Feriebolig-spanien.dk er også aktiv i udlandet, hvor den er kendt under navnet Spain-Holiday.com.

Dansk it-virksomhed henter tre nye profiler til bestyrelsen
Den danske it-virksomheder IT Optimiser henter tre nye profiler ind i bestyrelsen. Det drejer sig om Pernille Geneser, Martin Börjesson og Henrik Kirkelund Bæk. Det oplyser selskabet i en pressemeddelelse.

Pernille Geneser og Martin Börjesson er begge velkendte navn i den danske it-verden, hvor de har en fortid som it-direktører i henholdsvis Bestseller-koncernen og DSB.

Martin Börjesson er i dag medstifter af virksomhed 2021.AI, mens Pernille Geneser er medstifter af blockchain-virksomheden OurTradeHub.

Dagen i dag
Det er i dag 42 år siden, at Apples store gennembruds-computer Apple II blev præsenteret. Det skete i 1977 i San Francisco til computermessen West Coast Computer Faire, der blev afholdt for første gang dette år.

Den nye Apple-computer blev præsenteret af en dengang blot 21-årig Steve Jobs og hans kompagnon Steve Wozniak.

Udover Apple II blev computeren Commodore PET også introduceret på messen.

Commodore PET dannede grundlaget for en helt ny generation af 8-bit computere fra Commodore. Her i blandt også den legendariske Commodore 64, som blev lanceret fem år senere.

Senere i dag på Computerworld
Følg med på Computerworld i løbet af dagen, hvor du blandt meget andet kan få tips og trick til det populære samarbejdsværktøj Slack.
Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...

Premium
Strejke på vej i IBM Danmark: Fagforbund sender første strejkevarsel
Fagforeningen Prosa har afsendt et nyt strejkevarsel til IBM. Strejkevarslet omfatter størstedelen af selskabets omkring 40 ansatte i Odense. "Medlemmerne vil kigge på IBM’s produktionslinjer og se, hvordan man kan ramme selskabet hårdest muligt, hvis det skulle komme dertil," lyder det fra Prosa. Læs konfliktvarslet her.
Computerworld
Google tvinger stort skifte igennem: Alle Android-telefoner skal kunne bruge sms’ens afløser
Google vil ikke vente på teleoperatørerne længere. Nu slipper selskabets RCS-teknologien løs på Android-platformen.
CIO
Arbejder du med teams, der er større end tre-fem personer? Mit gæt er, at hverken du eller dine kolleger yder optimalt
Klumme: Du kan roligt regne med, at I kun er skyggen af den kraft, som I reelt besidder.
Job & Karriere
"Vi var fem mennesker, der fik 400 millioner kroner, et lokale på 12 m2 og et stempel fra Undervisningsministeriet. Det kalder jeg mit første start-up. Det blev til IT-Universitetet. "
"Da jeg var færdig med PhD´en så var vi fem mennesker, der fik 400 millioner kroner, et lokale på 12 m2 og et stempel fra Undervisningsministeriet. Så skulle vi bare have et nyt universitet op og køre på seks måneder. Det kalder jeg mit første start-up. Det blev til IT-Universitetet."
White paper
5 ting vi lærte da vi byggede en chatbot til kundesupport
Gennembrud med AI, machine learning og voice recognition, har gjort det muligt at lave virkelighedstro ”menneske til maskine” interaktioner via chatbots. Hos firmaet Cirklum har de for ganske nyligt startet rejsen med at bygge en chatbot, til et firma med over 15 millioner aktive brugere, og hvis vi leger med tanken om at hver eneste af de brugere stillede bare ét spørgsmål, så skulle der som minimum forberedes 15 millioner svar, som er klar til at blive sendt med det samme. Det behøver vi vist ikke nævne er rigtig mange. Den læring der er kommet ud af det lille eksperiment, har vi samlet i dette white paper, så du kan være bedst muligt forberedt til at lancere en chatbot. Hvis du og dit firma allerede har en, så kan du måske blive inspireret til at forbedre jeres. God læselyst!