EU-støtte til tre nye danske pc-spil

Tre danske selskaber har fået støttemidler til udvikling af computerspil fra EU. Et af dem er en ny satsning fra Savannah-stifter Per Rosendal, som nu igen forsøger sig som spil-iværksætter.

Tre danske spilproducenter har opnået støtte til udviklingen af deres computerspil, og dermed er Danmark igen i førertrøjen som det land, der hiver flest støtte-godkendelser hjem.

Det drejer sig om selskabet Gubbyworks spil "Gubbylife", om ITE, hvis kendte skærmtrold Hugo skal ud på nye eventyr i "Hugo Cannon Cruise" samt om Tabula Rasa Games, som har fået støtte til et spil, som baserer sig den historiske helt Hannibal.

De tre spiludviklere har hver modtaget starthjælp på omkring 370.000 kroner.

Kun et år på bagen
Gubbyworks er et nyt navn på den danske spil-arena med kun et år på bagen, men det er en veteran i branchen, der nu forsøger sig igen.

Stifteren Per Rosendal var nemlig også manden bag spilfirmaet Savannah, men forlod selskabet, da det sidste år blev opkøbt af Dansk Bredbånd. Han etablerede dernæst selskabet Kongo Interactive.

Med engagementet i Gubbyworks og det webbaserede spil "Gubbylife" satser Per Rosendal endnu engang på de yngre spillere - denne gang fortrinsvis pigerne.

- Vi har udviklet en form for kunstig intelligens, der kan få computer-karakterer til at efterligne menneskelig adfærd. Målgruppen er de såkaldte tweenies, som ligger i aldersgruppen fra otte til 16 år, forklarer han.

Syddansk Innovation har støttet den seks mand store virksomhed Gubbyworks med omkring en million kroner, og den nye sum penge skal gøre det muligt at udfærdige en demo-version, der kan vises til potentielle spildistributører.

Danmark har med disse seneste uddelinger opnået otte af de i alt 27 tildelinger til udvikling af computerspil i perioden 2003-2004, og det skyldes ifølge Charlotte Appelgren fra Media Desk Danmark, at Danmark tidligt har markeret sig på området.

- Vi har nogle stolte traditioner for at lave gode kulturprodukter til børn og unge i Danmark, og det er fornemt at traditionerne kan videreføres inden for spilmediet, siger hun.

Media Desk Danmark er et en organisation, der rådgiver mediebranchen om adgangen til EU?s støtteprogrammer.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere