Artikel top billede

Google går efter lave mobilpriser: Mød de nye Pixel 3a og 3a XL

Søgegiganten lancerer to prisstærke smartphones med avanceret software.

Ved årets store Google I/O udviklermesse udvider søgegiganten sin kollektion af Pixel 3 smartphones med to nye telefoner til den halve pris: Pixel 3a og den større 3a XL.

Det definerende for serien er prisen, som for 3a’s vedkommende debuterer ved 399 amerikanske dollar, mens storebror 3a XL debuterer ved 479. Det svarer til henholdsvis 2.670 og 3.200 kroner før eventuel moms, og det er rundt regnet det halve af, hvad Pixel 3 telefonerne debuterede til.

Google ser ikke ud til at lave grundlæggende om på sine telefoner, som får det karakteristiske totonede look. I sin spareøvelse har google dog skrottet metal og børstede glasflader til fordel for plast. På siderne er Googles ’Active Edge’ – trykfølsomme sider som kan aktivere Googles assistent.

Pixel 3a og 3a XL kommer i tre farver: Hvid, sort og lys lilla.

Skærmene på begge telefoner er Full HD+. På Pixel 3a XL strækker skærmen sig over 5,6 tommer, mens XL-modellen får seks tommer at rutte med.

Det konservative look betyder, at telefonerne dog arver to populære features fra gårsdagens telefoner: Her er to frontvendte højtalere, som leverer stereolyd, mens et jack-stik i bunden giver mulighed for at slutte et headset til.

Se også: Google lancerer nye Pixel 3 smartphones – den fedeste feature her er, at den giver telefonsælgere det glatte lag

En anden mekanik og avanceret software

Inde i telefonerne snurrer en mere ydmyg mekanik end i Pixel 3 telefonerne. Her hentes kræfterne i Qualcomms øvre midrange med en Snapdragon 670 processor.

Dertil kommer 4gb RAM og 64gb lager til begge telefoner.

Mobilerne holdes i gang af batterier på henholdsvis 3.000 og 3.700 mAh, som ifølge Google vil sikre op til 30 timers driftstid. En kvikoplader vil samtidig sikre, at der kan tankes 25 procent op på et kvarter.

Google har dog ikke sparet på selve softwaren. Pixel 3a-telefonerne har de samme særlige software-features, som kendetegner Pixel-telefonerne.

Det betyder, at telefonerne er sikret spritnye versioner af Android-styresystemet i tre år, og at features som Googles nyeste bil-mode og kort-app til Android kommer først til mobilerne.

Stærkt, ensomt kamera

Pixel 3a-telefonerne arver samme kamerasetup, som brillerede i Googles Pixel 3-telefoner. Det vil sige, at her er 12 veloplagte megapixels med en lysstærk, optisk stabiliseret optik f/1,8.

Googles snedige kamerasoftware er også ombord, hvilket giver adgang til en effektiv digital ’superres’-zoom samt portrætfunktioner og gratis, ubegrænset backup i Googles sky.

Selskabets særlige nattemodus er også at finde, og skulle ifølge Google give bedre resultater i mørke end Apples iPhone X.

Google vælger dog her ikke at inkludere nogen dedikeret optik med ekstra vidvinkel eller telefoto-zoom.

Kommer ikke til Danmark foreløbig

Som med Googles øvrige Pixel telefoner bliver det danske mobilmarked ikke prioriteret, hvorfor Pixel-entusiaster enten må regne med at købe telefonerne i udlandet eller vente på, at nogle netbutikker vælger at tage modellen med i programmet.

Læs også: Der er nogle nye idéer bag Googles næste Pixel-smartphones – og det kan blive et hit for selskabet