Artikel top billede

Sikkerhedsbrist i over 20.000 Linksys-routere: Lækker data om tidligere forbundne enheder

Mere en 20.000 routere fra Linksys lækker informationer om de enheder, som de tidligere har været forbundet til. Det sker trods af, at selskabet meldte ud i 2014, at fejlen var blevet rettet.

Tusindvis af trådløse routere fra hardware-producenten Linksys lækker med jævlige mellemrum al historik om tidligere forbundne enheder.

Det sker på trods af selskabets udmelding i 2014, der gik på, at fejlen var blevet rettet.

Der skriver tech-mediet Arstechnica.

De lækkede informationer er blandt andet navne på enhederne, identifikationsnumre og hvilket operativsystem, de har kørt på.

Dette kan udnyttes af hackere til at foretage angreb, skriver mediet.

Troy Mursch, en uafhængig it-sikkerhedsforsker, har udtalt til Arstechnica, at fejlen er fundet i omkring 30 forskellige Linksys-routere.

Han udførte fredag d. 17 maj 2019 en scanning af internet-opkoblede enheder, der fandt frem til 21.401 sårbare Linksys-routere.

Troy Murschs liste over de sårbare enheder finder du her.

Læs mere om Linksys-routerne: Alvorlige sårbarheder i Linksys-routere: Tusindvis af routere er ramt - se modellerne her
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2023

Gennem inspirerende oplæg fra personer, der – på egne eller andres vegne – har formået at udnytte data til at sikre en kant til konkurrenterne, bliver du inspireret til, hvordan din organisation kan lykkes med at høste gevinsterne gennem målrettet investering i databaseret innovation og udvikling og om, hvordan man i praksis spotter potentialet i og værdien af data.

23. marts 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

28. marts 2023 | Læs mere


Nye muligheder - ny værdi. Få mere ud af Microsoft Dynamics 365 CE - med særligt fokus på kunstig intelligens (AI)

Kunstig intelligens, stemmegenkendelse, Open AIs meget omtalte ChatGPT, integrationer til Outlook, Teams og meget mere. Microsoft Dynamics 365-platformen byder på masser af muligheder for at øge produktiviteten, forbedre kundeservicen, få bedre indsigt i forretningen og i det hele taget rykke fra konkurrenterne.

29. marts 2023 | Læs mere