Artikel top billede

Sikkerhedsbrist i over 20.000 Linksys-routere: Lækker data om tidligere forbundne enheder

Mere en 20.000 routere fra Linksys lækker informationer om de enheder, som de tidligere har været forbundet til. Det sker trods af, at selskabet meldte ud i 2014, at fejlen var blevet rettet.

Tusindvis af trådløse routere fra hardware-producenten Linksys lækker med jævlige mellemrum al historik om tidligere forbundne enheder.

Det sker på trods af selskabets udmelding i 2014, der gik på, at fejlen var blevet rettet.

Der skriver tech-mediet Arstechnica.

De lækkede informationer er blandt andet navne på enhederne, identifikationsnumre og hvilket operativsystem, de har kørt på.

Dette kan udnyttes af hackere til at foretage angreb, skriver mediet.

Troy Mursch, en uafhængig it-sikkerhedsforsker, har udtalt til Arstechnica, at fejlen er fundet i omkring 30 forskellige Linksys-routere.

Han udførte fredag d. 17 maj 2019 en scanning af internet-opkoblede enheder, der fandt frem til 21.401 sårbare Linksys-routere.

Troy Murschs liste over de sårbare enheder finder du her.

Læs mere om Linksys-routerne: Alvorlige sårbarheder i Linksys-routere: Tusindvis af routere er ramt - se modellerne her
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere