Derfor crasher lufthavne og it-systemer:Opdatering fra Crowdstrike har ramt Microsofts systemer i hele verden

Artikel top billede

(Foto: istockphoto.com)

Sikkerhedsbrist i over 20.000 Linksys-routere: Lækker data om tidligere forbundne enheder

Mere en 20.000 routere fra Linksys lækker informationer om de enheder, som de tidligere har været forbundet til. Det sker trods af, at selskabet meldte ud i 2014, at fejlen var blevet rettet.

Tusindvis af trådløse routere fra hardware-producenten Linksys lækker med jævlige mellemrum al historik om tidligere forbundne enheder.

Det sker på trods af selskabets udmelding i 2014, der gik på, at fejlen var blevet rettet.

Der skriver tech-mediet Arstechnica.

De lækkede informationer er blandt andet navne på enhederne, identifikationsnumre og hvilket operativsystem, de har kørt på.

Dette kan udnyttes af hackere til at foretage angreb, skriver mediet.

Troy Mursch, en uafhængig it-sikkerhedsforsker, har udtalt til Arstechnica, at fejlen er fundet i omkring 30 forskellige Linksys-routere.

Han udførte fredag d. 17 maj 2019 en scanning af internet-opkoblede enheder, der fandt frem til 21.401 sårbare Linksys-routere.

Troy Murschs liste over de sårbare enheder finder du her.

Læs mere om Linksys-routerne: Alvorlige sårbarheder i Linksys-routere: Tusindvis af routere er ramt - se modellerne her
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere