Ugen i tech: Skodas første elbil ser ud at blive markedets billigste / Nedtælling begyndt til lanceringen af AMD’s mest lovende CPU i lang tid / Ny budgetmobil fra Nokia: En avanceret telefon til lavpris

Skodas første elbil ser ud at blive markedets billigste / Nedtælling begyndt til lanceringen af AMD’s mest lovende CPU i lang tid / Ny budgetmobil fra Nokia: En avanceret telefon til lavpris

Mens flere elbiler er begyndt at måle blive konkurrencedygtige når det gælder ydelse, har priserne hidtil gjort, at man skulle regne med at spendere et godt stykke over 200.000 kroner for at blive elbilejer.

Det gør bilfabrikanten Skoda om på, når de i første kvartal næste år løfter sløret for deres første elbil: Citigo iV, skriver electrek.

Her lover producenten at levere sin elbil til en debutpris til ’et godt stykke under 20.000 euro’, lyder det. Holder prisen, når eventuel dansk moms og afgifter medregnes, vil det svare til en debutpris et godt stykke under 149.000 kroner.

Holder Skoda prisen, vil det gør Citigo iV til markedets billigste elbil. I dag er VW e-UP billigste elbil herhjemme med sin debutpris på 190.000 kroner.

For pengene får du en bil som tager udgangspunkt i selskabets kompakte Citigo-bybil og søstermodellen fra VW, elbilen e-Up. I forhold til benzinmodellen får den nye Citigo omkring en tredjedel flere hestekræfter, 82 hk samt dobbelt så meget moment (210 Nm). Det rækker til 0 til 100 km/t tider på 12, 4 sekunder.

Batteriet på 37 kWh vil sikre 265 kilometers rækkevidde, regnet ud fra WLTP-normen. Det er omkring det dobbelte af, hvad den nuværende e-UP med 18,7 kWh ombord kan præstere. Den understøtter op til 40 kWh kvikopladning, som kan tanke batteriet 80 procent op på en time.

Citigo iV er blot 360 cm lang, 165 cm bred og byder på 250 liter bagagerumsplads samt fire døre.

Læs også: Ford byder snart ind med ambitiøs elbil: Kan slå rekorder på rækkevidde

Nedtælling begyndt til lanceringen af AMD’s mest lovende CPU i lang tid
Der er ikke længe til, at AMD vil løfte sløret for deres tredje generation af Ryzen-processorer. Selskabet står til at afholde et presse-event ved Computex-messen i Taiwan, hvor planerne for den kommende CPU-generation forventes at blive offentliggjort.

Hvad der vil vises frem, kalder mediet Forbes for ’årtiets mest spændende processor lancering’.

Første lækkede tests indikerer i følge Wccftech, at det er lykkedes AMD at matche Intel-processorer performance når gælder antal regnekræfter per kerner ved samme frekvens.

AMD’s kommende otte-kernede afløser til Ryzen 2 2700X processorerne kan derfor give Intels Core i9 9900K processor kam til sit hår.

Forbes skriver samtidig at en længe rygtet 16-kernet variant også kommer i spil, til en pris på 600 amerikanske dollars som vil kunne udfordre Intels 16-kernede Core i9-9980XE – en processor der løber op i det tredobbelte.

AMD forventes at løfte sløret for sine nye processorer, samt en ny generation af grafikkort, 27. maj klokken 02.00 dansk tid.

Se også: Kan AMD igen blande sig i toppen? Her er hvad selskabets kommende grafikkort kan byde på

Ny budgetmobil fra Nokia: en komplet telefon til lavpris
Nokia slipper en ny prisstærk mobil ud på det danske marked: Nokia 4.2.

Her bydes på en stribe avancerede funktioner såsom ansigtsgenkendelse og dobbeltkamera til en lav pris – under 1.500 kroner.

Dertil kommer mobilen med Nokias garanti om at levere to større Android-opdateringer til mobilen, så både Android 10 og 11 styresystemerne vil kunne benyttes, når disse får officiel debut. Dertil kommer månedlige sikkerhedsopdateringer i de kommende tre år.

Den lave pris gør, at der er sparet her og der. Skærmen er på 5,7 tommer men byder kun på HD+ opløsning, den ombordværende Snapdragon 439 processor kun får to eller tre gb RAM at arbejde med. Dertil kommer en begrænset lagerplads på 16 eller 32 gb, denne kan dog udvides via et micro-SD kort.

Telefonen får dansk salgsdebut 23. maj i to farver: Sort eller pink.

Læs også: Ugen i tech: Dansk elbil vil lave om på, hvad en bil skal være / Huawei-sats: Mobil med foldbart kamera / Apples døjer med deres ’Project Titan’ – hundredvis af fyringerComputerworld
Trump bønfalder Helle Thorning: Giv mig min Facebook-konto tilbage
Facebooks tilsynsråd, der har Helle Thorning-Schmidt i spidsen, har modtaget en erklæring fra Donald Trump, som ønsker at få genoprettet adgangen til sin Facebook og Instagram-konto.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
Job & Karriere
IBM Danmark trækker tilbud om frivillige fratrædelser tilbage for stort antal ansatte: "IBM har taget røven på sine ansatte"
Som led i IBM Danmarks store fyringsrunde fik 130 ansatte grønt lys til at forlade selskabet på en frivillig fratrædelsesordning. Men nu har IBM Danmark trukket det oprindelige tilbud tilbage for størstedelen af de ansatte.
White paper
Digital transformation tvinger organisationer til at nå deres digitale mål på nye måder
Allerede for to år siden hævdede nordiske virksomheder, at virksomhedernes konkurrenceevne og sågar overlevelse var afhængig af en vellykket digitalisering. De var klar, fulde af håb og på vej mod det digitale paradis. Hvordan gik det så? Hvor er de nu? For at finde ud af det, interviewede DigiPlex og Norstat 377 forretningsledere og IT-beslutningstagere fra organisationer fordelt over hele Danmark, Sverige og Norge om deres digitaliseringsfremskridt, om hvordan de har håndteret pandemien, og om hvordan IT understøtter eller står i vejen for indfrielsen af deres bæredygtighedsmål. DigiPlex kan nu dele en rapport med resultaterne fra undersøgelsen samt tanker om, hvordan man håndterer dem. De deler også nogle nyttige tips til, hvordan man skaber en pålidelig infrastruktur, der kan tilskynde til og understøtte ambitioner i den digitale økonomi. Læs mere i rapporten Nordic Data Center Trends 2020: Riding out the Storm.