Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Ericsson-boss ny direktør i Mathiesen-firma

Et minimalt headset ved navn Flamingo skal give en hurtig kasse-succes for Mathiesen-selskabet Cellpoint. Den tidligere Ericsson-direktør Ib Byder står ved roret af Cellpoints seneste opkøb, dansk-norske Blue Technologies.

Svenske Cellpoint, som har den danske investor Michael Mathiesen ved direktør-roret, har igen købt en mindre tele-teknologivirksomhed og sætter nu alt ind på at gøre den til en succes.

Dansk-norske Blue Technologies hovedprodukt er et minimalt blue tooth-headset med en vægt på ni gram, Flamingo, som Cellpoint har store forventninger til.

Flamingo kommmer i handlen omkring årsskiftet, og det vil skæppe på bundlinjen hos den nye ejer, håber Michael Mathiesen.

- Salget af de store softwareløsninger tager jo lang tid - for det skal først ind på strategisk niveau. Dette produkt er kendetegnet ved en kort salgscyklus, siger direktøren til Computerworld Online.

Han mener samtidig, at der er mulighed for at binde headsettet sammen med selskabets softwareløsninger, en mulighed som en række amerikanske og asiatiske kunder allerede viser interesse for ifølge Michael Mathiesen.

Forventningerne til det nye produkt antydes ikke mindst med det faktum, at Cellpoint indsætter tidligere Ericsson Danmark-direktør Ib Byder som ny direktør.

Stor erfaring

- Jeg forventer mig meget af Ib, som jo har en bred og stor erfaring både internationalt og nationalt og samtidig er rigtig god på udviklingssiden, siger stifter og sælger af Blue Technologies, Michael Varming.

Beskeden kommer via en skrattende mobiltelefon, for Michael Warming, der får en konsulenttilknytning til Blue Technologies, er sammen med Ib Byder i Malaysia for at forhandle produktionsaftaler hjem.

Han forklarer, at de store forventninger til headsettet hænger sammen med, at det både kan bruges til mobiltelefoner og pda'er, og at det fra næste år også vil være kompatibelt med fastnettelefoner.

- Der er meget stor interesse for den, både fordi den sidder fast i øret på en unik måde, og fordi den er kompatibel med alt fra Ipod's til pda'er, siger Michael Varming.

Cellpoint lod sig tidligere på sommeren børsnotere på Stockholm-børsen, og betalingen for Blue Technologies falder i form af 450.000 Cellpoint-aktier.

De havde ved redaktionstidspunktet en værdi på 19 svenske kroner, og dermed ville prisen for Blue Technologies med dagens kurs have været omkring 6,9 millioner kroner.

Michael Mathiesen lægger ikke skjul på, at hans personlige relationer til Michael Varming,som han har rådgivet igennem det seneste år, har været indflydende på, at Cellpoint har fået mulighed for at købe selskabet.

Ib Byder trådte tilbage fra stillingen som administrerende direktør i Ericsson Danmark ved årsskiftet, efter 34 års tjeneste i den svenske mobilgigant, og står altså nu efter en længere pause igen i spidsen for en virksomhed - denne gang dog i en noget anden størrelsesorden.

Blue Technologies skifter i forbindelse med salget navn til Cellpoint Connect.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere