Artikel top billede

Apple klar med nyt styresystem til Mac: Her er MacOS Catalina

Apple MacOS Catalina kommer med nye funktioner, som balndt andet gør det lettere at få iPad'en til at arbejde med ens Mac.

Apple præsenterer sin femtende udgave af MacOS ved årets WWDC-udviklermesse. Det nye systemsoftware hedder nu MacOS Catalina.

Læs også: Her er Apples helt nye superkraftfulde computer: Mød den bomstærke Mac Pro

Med sit nye styresystem introducerer selskabet tre nye dedikerede medie-apps, som overtager funktionerne fra den nu hedengangne iTunes app: Apple Music, Apple TV samt Apple Podcast.

Dertil får det nye software en nye feature kaldet ’Sidecar’, som gør at skærmen på ens mac kan udvides til ens iPad, som en slags ekstra skærm der kan udvide arbejdsområdet.

Stemmestyring af maskinen er også styrket i det nye styresystem, så al interfacet nu kan styres via stemmekommandoer. Tekstfiler kan dikteres, filer og apps kan åbnes, elementer kan deles og meget mere.

Apples ’Skærmtid’ finder også vej til MacOS Catalina, så brugere kan holde øje med den tid spenderet foran skærmen på tværs af platforme.

Til udviklere byder selskabet på et nyt UIKit værktøj, som gør det let at transkribere apps tiltænkt Apples nybagte iPadOS til MacOS.

Apple MacOS Catalina udkommer denne uge som betaversion, og vil få officiel debut i efteråret.

Se også: Her er Apples nye drømmedisplay: Den lokker med 6K opløsning og XDR-farver
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


Hvor kommer cybertruslerne fra i OT-miljøer?

Sammen med en række eksperter vil du blive indviet, hvilke udfordringer virksomheder typisk skal forholde sig til, for at sikre OT-miljøet mod udefrakommende trusler og cyberangreb.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere