Stort galleri:Tag med til kåringen af Årets CIO 2021 - og se hvordan Morten Holm Christiansen blev udnævnt

Artikel top billede

Apple klar med nyt styresystem til Mac: Her er MacOS Catalina

Apple MacOS Catalina kommer med nye funktioner, som balndt andet gør det lettere at få iPad'en til at arbejde med ens Mac.

Apple præsenterer sin femtende udgave af MacOS ved årets WWDC-udviklermesse. Det nye systemsoftware hedder nu MacOS Catalina.

Læs også: Her er Apples helt nye superkraftfulde computer: Mød den bomstærke Mac Pro

Med sit nye styresystem introducerer selskabet tre nye dedikerede medie-apps, som overtager funktionerne fra den nu hedengangne iTunes app: Apple Music, Apple TV samt Apple Podcast.

Dertil får det nye software en nye feature kaldet ’Sidecar’, som gør at skærmen på ens mac kan udvides til ens iPad, som en slags ekstra skærm der kan udvide arbejdsområdet.

Stemmestyring af maskinen er også styrket i det nye styresystem, så al interfacet nu kan styres via stemmekommandoer. Tekstfiler kan dikteres, filer og apps kan åbnes, elementer kan deles og meget mere.

Apples ’Skærmtid’ finder også vej til MacOS Catalina, så brugere kan holde øje med den tid spenderet foran skærmen på tværs af platforme.

Til udviklere byder selskabet på et nyt UIKit værktøj, som gør det let at transkribere apps tiltænkt Apples nybagte iPadOS til MacOS.

Apple MacOS Catalina udkommer denne uge som betaversion, og vil få officiel debut i efteråret.

Se også: Her er Apples nye drømmedisplay: Den lokker med 6K opløsning og XDR-farver
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Webinar: Tør du håndtere cyberberedskabet på egen hånd?

Der er akut behov for at øge visibilitet, indsigt og overblik, hvis man som virksomhed skal have en chance for at afværge og minimere skaden ved cyberangreb. Trusselsbilledet udvikler sig imidlertid så hastigt, at opgaven let vokser selv større virksomheder, med en eller flere dedikerede IT-sikkerhedsansvarlige, over hovedet. Bliv klogere på dette seminar.

22. september 2021 | Læs mere


GDPR i dagligdagen: Vedligeholdelse og tilsyn

Det er efterhånden ved at være noget tid siden, at vi blev introduceret til GDPR, og alle organisationer har med tiden fået styr på dataflow og håndteringen af persondata i organisationen. Mange valg har skulle træffes og det har krævet mange ressourcer. Få overblik over de seneste nye tiltag og udmeldinger fra Datatilsynet samt overblik over de seneste regler, og hvordan du håndterer dem.

23. september 2021 | Læs mere


Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Premium
Kæmpe it-problemer i det danske skattevæsen: Har kun kortlagt it-beredskabet for syv ud af 230 it-systemer
Statsrevisorerne skyder en sønderlæmmende kritik af Skatteministeriets it-beredskab af sted. It-beredskabet for kritiske forretningsprocesser "er utilfredsstillende og utilstrækkeligt," lyder det. I værste fald kan det ende med, at staten ikke kan opkræve skatter og afgifter, udbetale løn, SU, sociale ydelser og pension.
CIO
“Der har simpelthen været for få gråhårede medarbejdere involveret i den her udviklingsproces. Folk der ved, hvad der skal til”
"Vi havde ansat nogle unge mennesker i sandaler og med langt skæg for at bryde med det traditionelle it-setup. De her vakse unge mennesker fik også ret hurtigt bygget en supersmart applikation til virksomheden. Men den brager ned, da vi ruller den ud, og den fylder cirka 1,5 procent af alle transaktioner."
Job & Karriere
35-årig kvinde gik amok på hjemmekontoret efter fyring: ”De fjernede ikke min adgang, så jeg slettede p-drevet lol”
En 35-årig kvinde står anklaget for at have slettet 21,3 gigabyte data fra fællesdrevet efter, at hun blev fyret. Nu risikerer hun op til 10 års fængsel.
White paper
Så stor er risikoen for angreb via din Salesforce Cloud
Cyberkriminelle går målrettet efter Salesforce Cloud, men kun de færreste virksomheder er opmærksomme på, at de selv har et stort ansvar for at beskytte sig – eller ved, hvordan de gør.