Artikel top billede

(Foto: Stephen Brashear)

Microsoft fjerner database med 10 millioner billeder af ansigter - men data er stadig tilgængelige

Microsoft lukker en kæmpedatabase med 10 millioner billeder af ansigter, der er blevet anvendt til at ‘træne’ it-systemer. Billederne er blevet 'scrapet' fra nettet uden samtykke.

Microsoft har i al stilhed slettet en stor database med 10 millioner billeder af ansigter, som selskabet hidtil har anvendt til at ‘træne’ it-systemer, skriver Financial Times.

Databasen er blandt andet blevet anvendt til udvikling af systemer til ansigtsgenkendelse af militær og kinesiske selskaber som SenseTime og Megvii, skriver avisen.

Databasen blev lanceret i 2016 og har været kendt internt under navnet MS Celeb.

Microsoft har tidligere ifølge avisen beskrevet den som det ‘største offentligt tilgængelige ansigts-genkendelse dataset i verden.’

Ifølge avisen har 100.000 mennesker lagt ansigter til de 10 millioner billeder i MS Celeb.

Ingen af dem er blevet anmodet om at give deres samtykke til brugen.

Istedet er billederne blevet indsamlet på internettet fra søgemaskiner, vidoer og lignende med henvisning til Creative Commons-licensen, der rummer muligheden for at anvende foto og materiale til videnskabelig brug.

Microsoft har fjernet databasen, efter Financial Times begyndte at skrive om den efter tip fra it-manden Adam Harvey, der driver Megapixels-projektet, som har afsløret Microsofts brug af de mange ansigter.

Microsoft meddeler til avisen, at databasen har været drevet af en medarbejder, der ikke længere er ansat.

Adam Harvey siger Financial Times, at MS Celeb-databasen trods Microsofts lukning af den fortsat kan anvendes af de brugere, der allerede har downloadet den.

Ifølge Adam Harvey er den også tilgængelig forskellige steder som GitHub, Dropbox og kinesiske Baidu Cloud.

“Man kan ikke bare få et dataset til at forsvinde,” siger han til aivsen.

“Nu er den [MS Celeb-databasen, red] helt uden for enhver form for licensiering, regler eller den kontrol, som Microsoft tidligere har haft,” siger han.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere