Mikrocomputeren Raspberry Pi udkommer i bomstærk version

Den populære mikrocomputer får sig en gevaldig hardware-overhaling.

Selvom en Raspberry Pi computer ikke fylder mere end et spil kort, kan den sagtens levere muskler og evner som hører til i en langt større maskine.

Med sin nyeste inkarnation af mikrocomputeren, Raspberry Pi 4, udgiver organisationen bag, Raspberry Pi Foundation, sin mest kraftfulde og ambitiøse maskine nogensinde.

Læs også: Windows 10 og Raspberry Pi skal sælges sammen i startpakke

Computeren, som leveres som en printplade forsynet med de mest fornødne komponenter samt ind- og udgange.

Meget er dog blevet opdateret. Regnekraften leveres af en quad-core processor baseret på den stærke mobilarkitektur Cortex A72, forsynet med op til fire gb DDR4 RAM, mod blot en halv eller en hel gb sløv DDR2 RAM tidligere.

Frekvensen på processoren er sat op i vejret til 1,5 GHz, mens den grafiske ydelse er boostet, så blandt andet H.265 video i 4K kan afspilles, mens maskinen samtidig understøtter to eksterne HDMI-displays med op til 4K opløsning.

Tilslutningerne er også opdaterede, med to USB 3.0 porte, gigabit ethernet samt bluetooth 5.0 support.

Det hele forsynes med strøm via en USB-C port og forbruger op til 15 watt.

Raspberry Pi begyndte som et læringsværktøj til børn og unge, som skulle gøre det enkelt og billigt at lære at programmere. De små computere har dog siden appellereret til en bred skare af entusiaster som projektenheder.

Priserne debuterer ved 349 kroner for en intro-model med en enkel gb RAM, mens topmodellen med fire gb RAM løber op i 499 kroner.

Se også: Ny Raspberry Pi 3 er 10 gange hurtigere end den første Pi
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TDCH A/S
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Business Tech Event: Kunstig intelligens som konkurrenceparameter - fra teknologi til etik

Kunstig intelligens og machine learning åbner op for utallige nye muligheder for virksomheder, borgere og samfund – men hvordan udnytter man teknologien til at skabe konkurrence fordele, og hvordan sikrer man sig, at teknologien udnyttes etisk ansvarligt? Hør blandt andet hvordan Vestas arbejder med kunstig intelligence.

25. august 2020 | Læs mere


Introduktion til AI – kom rigtigt fra start og drag fordel af kunstig intelligens

På dette digitale HowTo seminar får du en stribe eksempler på, hvordan AI kan hjælpe dig med at løse opgaver og skabe indsigt i din forretning. Tilmeld dig og få inspiration til at komme i gang med AI baseret på konkrete input og erfaringer.

27. august 2020 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Pengene fosser ud af Pleo: Tabte 76 millioner kroner i 2019 - men alt går efter planen, meddeler direktør Jeppe Rindom
Fintech-virksomheden Pleo kommer ud af 2019 med et rekord-underskud på 76 millioner kroner efter store investeringer og kraftig opmanding.
Computerworld
Pengene fosser ud af MobilePays kasse: Har tabt 157,6 millioner kroner i 2019
MobilPay kommer ud af 2019 med et dundrende underskud 157,6 millioner kroner.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Mobility - her er de aktuelle udfordringer
Hvad med sikkerheden? Mobility-bølgen fejer igennem danske virksomheder, og der er masser af muligheder og faldgruber. Sikkerheden halter, men det kan der gøres noget ved. Produceret af Computerworld.dk i oktober 2014.