Artikel top billede

Mikrocomputeren Raspberry Pi udkommer i bomstærk version

Den populære mikrocomputer får sig en gevaldig hardware-overhaling.

Selvom en Raspberry Pi computer ikke fylder mere end et spil kort, kan den sagtens levere muskler og evner som hører til i en langt større maskine.

Med sin nyeste inkarnation af mikrocomputeren, Raspberry Pi 4, udgiver organisationen bag, Raspberry Pi Foundation, sin mest kraftfulde og ambitiøse maskine nogensinde.

Læs også: Windows 10 og Raspberry Pi skal sælges sammen i startpakke

Computeren, som leveres som en printplade forsynet med de mest fornødne komponenter samt ind- og udgange.

Meget er dog blevet opdateret. Regnekraften leveres af en quad-core processor baseret på den stærke mobilarkitektur Cortex A72, forsynet med op til fire gb DDR4 RAM, mod blot en halv eller en hel gb sløv DDR2 RAM tidligere.

Frekvensen på processoren er sat op i vejret til 1,5 GHz, mens den grafiske ydelse er boostet, så blandt andet H.265 video i 4K kan afspilles, mens maskinen samtidig understøtter to eksterne HDMI-displays med op til 4K opløsning.

Tilslutningerne er også opdaterede, med to USB 3.0 porte, gigabit ethernet samt bluetooth 5.0 support.

Det hele forsynes med strøm via en USB-C port og forbruger op til 15 watt.

Raspberry Pi begyndte som et læringsværktøj til børn og unge, som skulle gøre det enkelt og billigt at lære at programmere. De små computere har dog siden appellereret til en bred skare af entusiaster som projektenheder.

Priserne debuterer ved 349 kroner for en intro-model med en enkel gb RAM, mens topmodellen med fire gb RAM løber op i 499 kroner.

Se også: Ny Raspberry Pi 3 er 10 gange hurtigere end den første Pi




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Nye muligheder - ny værdi. Få mere ud af Microsoft Dynamics 365 CE - med særligt fokus på kunstig intelligens (AI)

Kunstig intelligens, stemmegenkendelse, Open AIs meget omtalte ChatGPT, integrationer til Outlook, Teams og meget mere. Microsoft Dynamics 365-platformen byder på masser af muligheder for at øge produktiviteten, forbedre kundeservicen, få bedre indsigt i forretningen og i det hele taget rykke fra konkurrenterne.

29. marts 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

30. marts 2023 | Læs mere


Seminar: Optimér databasen og styrk kritiske processer på tværs af platform, cloud og on-premise

Det er lettere sagt end gjort at optimere databasemiljøet i en hybrid, distribueret infrastruktur, hvor funktionalitet og stabilitet er afhængig af en lang række integrationer med platforme og teknologier fra talrige leverandører. Derfor sætter vi fokus på, hvordan du som DBA’er, infrastrukturspecialist eller IT-chef får de bedste forudsætninger for at lykkes med indsatsen. Du får konkret og opdateret viden om værktøjer og kompetencer, der gør det muligt at løfte opgaven i din virksomhed. Uanset om I satser på Oracle DB, Microsoft SQL eller PostgreSQL på eksempelvis IBM Cloud – eller en blanding heraf.

30. marts 2023 | Læs mere