Artikel top billede

Mikrocomputeren Raspberry Pi udkommer i bomstærk version

Den populære mikrocomputer får sig en gevaldig hardware-overhaling.

Selvom en Raspberry Pi computer ikke fylder mere end et spil kort, kan den sagtens levere muskler og evner som hører til i en langt større maskine.

Med sin nyeste inkarnation af mikrocomputeren, Raspberry Pi 4, udgiver organisationen bag, Raspberry Pi Foundation, sin mest kraftfulde og ambitiøse maskine nogensinde.

Læs også: Windows 10 og Raspberry Pi skal sælges sammen i startpakke

Computeren, som leveres som en printplade forsynet med de mest fornødne komponenter samt ind- og udgange.

Meget er dog blevet opdateret. Regnekraften leveres af en quad-core processor baseret på den stærke mobilarkitektur Cortex A72, forsynet med op til fire gb DDR4 RAM, mod blot en halv eller en hel gb sløv DDR2 RAM tidligere.

Frekvensen på processoren er sat op i vejret til 1,5 GHz, mens den grafiske ydelse er boostet, så blandt andet H.265 video i 4K kan afspilles, mens maskinen samtidig understøtter to eksterne HDMI-displays med op til 4K opløsning.

Tilslutningerne er også opdaterede, med to USB 3.0 porte, gigabit ethernet samt bluetooth 5.0 support.

Det hele forsynes med strøm via en USB-C port og forbruger op til 15 watt.

Raspberry Pi begyndte som et læringsværktøj til børn og unge, som skulle gøre det enkelt og billigt at lære at programmere. De små computere har dog siden appellereret til en bred skare af entusiaster som projektenheder.

Priserne debuterer ved 349 kroner for en intro-model med en enkel gb RAM, mens topmodellen med fire gb RAM løber op i 499 kroner.

Se også: Ny Raspberry Pi 3 er 10 gange hurtigere end den første Pi
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Erhvervsakademiet Lillebælt
Udvikling og salg af klassebaseret undervisning, blandt andet inden for multimedie og it.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
White paper
Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi
Evnen til at tilpasse sig en verden i konstant forandring bliver afgørende for virksomhedens mulighed for at vækste i fremtiden. Ét af de finansielle håndtag du kan skrue på, er en hel eller delvis outsourcing af it-driften. I e-bogen ”Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi” får du viden om, hvordan din virksomhed kan bruge tilpasningsøkonomi til at håndtere fremtidens krav til it. Vi spørger blandt andet: - Kan din virksomhed skalere og tilpasse sin digitale kapacitet og økonomi? - Har dine kunder tillid til, at du har de skarpeste it-løsninger? - Ville I kunne styrke forretningen ved at give jeres it mere fokus? - Kan I få øget funktionalitet til samme pris? Vi fokuserer på risiko, økonomi, fokus og valg af it-partner, som er fire opmærksomhedspunkter du skal have styr på for at lykkes med at tilpasse virksomheden til at modstå forandringerne i verden.