Artikel top billede

Ugen i tech: Første smugkig på Samsungs efterårskollektion / Skør IBM-idé: Et ur der fungerer som tablet / Praktisk opdatering til Google Translate

Første smugkig på Samsungs efterårskollektion: Galaxy Note 10 og Watch Active2

De første billeder af, hvad der sandsynligvis bliver Samsung efterårskollektion af smartphones og smartwatches, er lækkede.

Den notoriske lækker af smartphone-nyheder, Twitter-brugeren Evan Blass, lægger denne uge et billede af hvad der vil blive efterårets største nyhed fra den sydkoreanske mobilproducent: Galaxy Note 10+.

Her ses det, hvordan selfie-kameraet ikke er skjult, men i stedet får et lille kighul til selvportræterne, mens den S-pen digitizer der karakteriserer serien også medfølger.

Navnet antyder også, at en mindre Note-variant er i støbeskeen. Verserende rygter fra netmediet WinFuture indikerer, at Note-serien fremover vil byde på to skærmstørrelser: 6,3 og 6,75 tommer. En 5G-variant er også planlagt.

Læs også: Samsung skruer endelig op for ambitionerne med Galaxy S10+: Det er der kommet en ualmindelig helstøbt toptelefon ud af

Ud over sine smartphones, er anden generation af selskabets Watch Active2også på tapetet, mens et sæt in-ear hovedtelefoner med aktiv støjreduktion rygtes hos netmediet Gsmarena.

Hvad de enkelte enheder konkret vil byde på, vil Samsung præcisere ved et planlagt lanceringsevent 7. august. Her vil selskabet samtidig få lejlighed til at følge op på sin udskudte foldbare smartphone, Galaxy fold.

Se også: Samsung-topchef om kaotisk lancering af Galaxy Fold: “Det har været pinligt. Jeg pressede det igennem”

Skør IBM-idé: Et ur der fungerer som tablet

Amerikanske IBM er en af klodens mægtigste patentfabrikker og er den virksomhed, som i dag sidder på flest patent.

Selskabet blev i juni måned en patenteret idé rigere, med tegninger til hvad der kunne blive en unik enhed: Et foldbart smartwatch, der ved hjælp af skærmorigami kan klappes op i tabletstørrelse.

Det hollandske netmedie Letsgodigital er gået videre med idéen, ved at skabe en rendering af, hvordan sådan en enhed vil tage sig ud, med et smartwatch med otte delskærme som i samspil kan strække sig ud over et tabletareal.

Foldbare telefoner har siden begyndelsen af 2019 været et af de hedeste nytænkninger fra klodens mobliproducenter, men i praksis har tenorerne indenfor feltet, Samsung og Huawei, begge haft svært ved at få deres foldbare enheder i handlen.

Praktisk opdatering til Google Translate

Den populære oversættelse app fra Google kendt som enten Google Translate eller Google Oversæt bliver mere ferieklar end nogensinde ved nu at forstå 90 sprog direkte fra kameraet.

En ny opdatering gør, at programmet automatisk genkender det sprog der affotograferes med kameraet, mens det kreerer undertekster i realtid på dansk, engelsk eller et af de øvrige 104 sprog, som app’en forstår.

Med opdateringen følger samtidig en forenkling af interfacen.